Valimiz Sayın Selami Altınık Beyi 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen Başkanlığında Çarşamba günü makamında ziyaret ederek bir hayli sohbet etme imkânı bulduk. İlk intibamı söylemek istersem bizim Anadolu tabiri ile adam gibi adam. Konularında meselelere vakıf, oturaklı ve tam bir Anadolu çocuğu.

      Vilayet olduğumuz dönemde memuriyetimdeki dururmum nedeni ile zaman zaman Valilikte yapılan birçok toplantıya kurumumu temsilen katıldım, bir sürede valilik bünyesinde 4,5 buçuk yıl görev yapmam nedeni ile hemen hemen birkaç valimiz dışında bütün valilerimizi yakından tanıma imkânı buldum. Benim valimizden ne bir özel isteğim olur nede bir olumsuz talebim, onun için bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, en babacan, sıcak ve dobra dobra bir vali gördüğümü söyleyebilirim.

       Bu ziyaretimizde çok farklı konularda sohbet edildi, “ beni eleştirebilirsiniz, uyarıda yazabilirsiniz, iftiranın dışında ne yazarsanız yazın ama iftira etmeyin” demesi ufkunun geniş olmasını gösterdi. Eleştirilerde de olumlu eleştiriler yapılarak alternatifleri yazılmasından yanayım.

       Sayın valimizin ilk valiliği değil de sanki uzun yıllar valilik yapmış gibi konulara vakıf gördüm. Birde çok istekli ve azimli bir hali var, buda Aksaray için bir kazanç.

        İlimize gelmeden önce Ihlara vadisinin Nevşehir bölgesine ait bir yer olduğunu bildiğini, buraya gelince Aksaray’a ait bir turizm bölgesi olmasını öğrenmesi kendisini şaşırttığını söyledi. Bu konuda tanıtım eksikliklerinin olmasını tespit etmiş ve bırakın ülke içini ülke dışında bile Aksaray-ı tanıtacak stantların açılmasından yana.

        Hele benimde sık sık eleştirdiğim Eğitimdeki başarısızlığımızı bilmesi 2005 yılından önce Aksaray’ın Türkiye sıralamasında ilk onun içinde olduğunu ve %60 gerilemesine üzüldüğünü söyledi. Bunu Milli Eğitim Müdürü ile paylaştığını, “ her yıl eğitimizin başarısının %10 ileriye çekilmesi ile sizleri başarılı bulacağım” dediğini söylemesi çok nefisti.

        İnsanların değerlendirilmesi hususunda kendisini kimsenin etkileyemeyeceğini ve hatta yönlendirmesine izin vermeyeceğini, kendisi tanıyarak karar vereceğini söyledi. Hatta kapısının herkese açık olacağını ve herkesi dinleyeceğini söylemesi arzu ettiğimiz bir vali idi.

       Halk adamı deyince aklıma geldi, geçtiğimiz günlerde yakınlarımın trafik kazası geçirmesi nedeni ile gece hastanenin aciline gitmiştim. Burada kazayı duyunca Hastaneye gelen sevgili dostum Hastane Müdürü Sait Çelebi ile sohbet ederken bana vali Beyle ilgili bir konu anlattı sizinle de paylaşayım.

        Vali Beyin küçük çocuğu rahatsızlanmış, hastane aciline getirmiş. Vali Bey yeni olduğu için personelden kimse tanımıyor ve Vali Bey normal vatandaş gibi sıraya girip çocuğunu muayene ettiriyormuş. Müdür beyde zaman zaman uğradığı acile uğruyor. Bir baksa Vali Bey burada ve normal vatandaş gibi sırada bekleyip çocuğunu muayene ettiriyor.

       Müdür Beye kendisine hoş geldiniz edip bir odaya buyur ediyor. Sait Bey diyor ki, “ normalde bir Vali gece buraya gelse personel tüm harekete geçer. Ama bu sefer normal işlerini yapıyor” dedi. Sayın Altınok buraya geldiğinde diyemezmiydi, “ ben Aksaray Valisiyim” diye gayet diyebilir ve öncelikli olarak çocuğunu muayene ettirip giderdi. İşte halk adamı böyle olur. Birde belki kendisi tanınmadığı için oradaki durumun fotoğrafını çekmek istemiştir.

       Bu alayı dinleyince aklıma kulakları çınlayısaca Aslan Yıldırım aklıma geldi. Oda zaman zaman ve hatta gece arabasız tebdili kıyafetle çarşı Pazar dolaşırdı.

      Bu ziyaretimizden önce Sayın Valimizle görüşen insanların intibaları fevkalade idi. Hatta görüşmeden sonra beni arayan Milletvekillerimizden birisi; “ siz objektif bir gazetecisiniz Sayın Valimiz ile ilgili intibanız nasıl” diye sordu. Niye yalan söyleyim fevkalade beğendiğimi ve etkilendiğimi söyleyebilirim dedim. Çünkü onlarında düşünce ve intibaları da öyle idi.

       Uzun lafın kısası İlimiz için peşin hükümle konuşmasam da iyi bir kazanç olduğunu Aksaray’a kalıcı ve köklü hizmetler edecek bir Vali intibası edindiğimi bütün okuyucularımla paylaşabilirim. Birde benim gibi Sayın Valimiz de Fenerbahçeliymiş ona da sevindim. Kendisine tekrar başarılar diliyorum.


31.08.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Vali Beyden Edindiğim İntiba

Vali Beyden Edindiğim İntiba