Her Vali´de olduğu gibi,  yeni Valininde cemi cümle ziyaretine akın etti maşallah. Sanırım bu ziyaretler altı ay devam edebilir, eh etsin zaten kış günü yapılacakta fazla bir şey yok, hiç olmazsa insanlarımız valimizi, valimizde her çeşit insanımızı tanısın iyi olur tanıdıktan kötülük gelmez derler bakalım ne kadar doğru çıkacak?

          Gazeteleri okuyunca bazı kelime ve cümlelere takıldım. Vali bey için, yazılan ASİL ve ASALET sözüne,  hangi icraatla tanıdınız da bu sıfatları kullanıyorsunuz?  hadi bunu geçelim öyle görülebilir veya taltif için bu ve buna benzer sözler kullanılabilir.

          Şu iki değişik cümleye takıldım; ?´ ? Ben kimseye köle olmam, kimseyi de köle yapmam?´´ başka bir şekilde ?´? Kimsenin adamı olmadım, kendimi kullandırmam, kimseyi de kullanmam?´´ yine ?´ ? Ben tırnaklarımla buraya kadar geldim?´´

           Şayet vali bey, bu cümleleri hakikaten aynen böyle söylememişte gazeteci arkadaşlar böyle yorumlamışsa biz bu yoruma asla katılmıyoruz, ancak bir şeyde demiyoruz.

           Yok, vali bey aynen bu cümleleri kullanmışsa, o zaman bizde soruyoruz vali bey siz kimlere neyi anlatmak istiyorsunuz? Yani Aksaray´ a gelir gelmez kimlere mesaj vermek istiyorsunuz?

           Aceba Bingöl´de karşılaştığınız bazı olaylardan dolayımı söylüyorsunuz? Biz otuz yıldır gelen ve giden valilerden ne gelince nede giderken böyle cümleler işitmedik. Köle ve kimsenin adamı kelimelerini gerçekten yadırgadım.

          Ayrıca, bir Aksaraylı olarak KÖLE, KULLANILMAM sözlerinden alındım. İlimizde ne köle var ne de kölelik.

          Aksaraylı hoşbeşten ziyade, yeni valinin sahada ve uygulama da geldiğini görmek istiyor, dolaysıyla halkın beklentileri;

1-      Şehir içi trafiği düzene girerse, insanlar kazadan beladan, kavgadan kurtulursa,

2-      Nerelerin ve hangi sokakların tek ve çift taraflı araç parkına açık veya kapalı olduğu düzene konursa,

3-      Milli eğitimde başarı grafiği yükselirse,

4-      Çevre ve bayındırlık müdürlüğü düzene girer gerçek görevini yaparsa,

5-      8 bin öğretmenin evi olan öğretmen evine sahip çıkılırsa,

6-      Uyuşturucu kullanım oranı düşürülürse,

7-      Camilerin tuvaletleri pislikten kurtarılıp, 24 sat açık kalırsa,

8-      Müftülük, particilikten vazgeçirilirse,

9-      Düğün, nişan, sünnet konvoylarının trafiği alt-üst etmesi ve korna sesleri ile şehri ayağa kaldırması önlenirse,

10-   Fiyatların başıboşluğu önlenir,  vatandaş kazıklanmadan kurtarılırsa,

11-   Fırın, pide salonları ve lokantalar özellikle et ve tavuk dönerciler temizliğe, dürüstlüğe, vicdana getirilir, gerçek esnaf gibi işlerini yapmaları sağlanırsa,

12-   Kocaman AKSARAY OSB ve Küçük Sanayi Sitelerimizin dertleri dinlenir eksikleri giderilirse,

    EY AHALİ ilimize yeni vali geldi, şöyle maharetli böyle çalışkan dememize gerek yok, halkımız görür ve valiye kendi gönlü ile bir isim verir, halkın verdiği ismi de kimse silemez.

          Otuz yılda, ilimiz de şu eser falan valimizin eseri diyebileceğimiz, özellikle valinin meydana getirdiği herhangi bir şey yok. Devletin getirdiği hizmetleri elbette valiler takip edecek, biz bunları biliyoruz.

          Yük Treni hızlı tren, hava alanı ve sulama suyu gibi hizmetler devletin projesi ve yatırımlarıdır. Valimizle birlikte iktidarımızın birlikte Ankara´dan takip edeceği konulardır.

          Gideni ve geleni anlatmak iyi olabilir ama hak etmedikçe methiyeler düzmek sırıtır. Taş yerinde ağırdır atasözümüzü esas alarak hakkı haklıya verelim. Hak edene de hakkını verelim.

          Bazı yerleri gevşemiş, devlet otoritesi biraz zayıflamış ilimizde, valimiz gevşeyen yerleri sıkılar ve DEVLET otoritesin sağlayarak, DEVLETİN varlığını her ferde gösterirse biz kazanırız.

                                                       Hayır, ola, muvaffak ola, muzaffer ola.


Ali Özdemir
24.11.2018 16:58:50
Rasim beyin vali beyle ilgili yazısını desdekliyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

20.11.2018 12:41:10

Rasim Gül

Vali ve Kölelik

Vali ve Kölelik