Herkesin malumu olduğu gibi insanlar bildiğinin alimi bilmediğinin ise cahilidir.

Bu nedenle? Öğrenmeyen bilemez,bilmeyen ise söyleyemez.

Öğrenen bilir,bilen ise söyler.

Kişilerin söyleyebilmesi, yapacakları işte isabetli karar alabilmesi için konuyu bilmesi gerekir.?demişler.

 Yeri doldurulamayan efsane siyasetçi Kaymakam Yüksel Özden ve ondan sonra göreve gelen Güner Orbay ve son Kaymakamımız Cemal Ertem ile Valilerden ise merhum Rıdvan Yenişen´le başlayıp   ondan sonra görev yapan valiler tarafındanda sürdürülen fakat daha sonra  ise  bir süre unutulan güzel bir gelenek  yeniden yaşatılıyor.

 Vali Şeref Ataklı Bey tarafından yeniden yaşatılan uygulamayla gidilecek yerin özelliklerine göre ilgili  il birim amirlerini  ziyareti yapan heyete ilave etmesinin yanında genel olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundal,İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal  ve  il Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zebun´la ilimiz genelindeki yerleşim yerlerini ziyaret ediyor.

   Bu ziyaretlerde merkez ilçemize bağlı yerleşim yerleri ile birlikte ilçe merkezleri ve bağlı yerleşim birimlerinin ziyaret  edilmesi,buraların insanlarının,yöneticilerinin tanıması.

   Şubat ayında içinde kendi köyüm  merkez ilçemize bağlı Yanyurt u Vali  Bey  yanındaki daimi heyetle ziyaret ettiğinde de bizzat şahit olduğum gibi gidilen yerleşim biriminin  mevcut durumu,maddi ve manevi  dertleriyle sıkıntıları.

   Yerleşim yeri sakinleriyle yöneticilerinin bu sıkıntılarının nasıl çözüme kavuşturulacağı konusunda ortaya konan çareleri hakkındaki bilgilerin öğrenilmesi,karşılıklı bilgi alış verişi yapılması.

  Yerleşim yerlerinin tarihi,turistik değerlerinin yanında sahip oldukları tabiat anıtları,yer altı ve üstü zenginlikleri, termallerinin öğrenilmesi.

  Ziyaret edilen yerleşim birimi insanları ile  yöneticilerinin dile getirdiği  sıkıntılarının giderilebilmesi için ilgili il birim amiri tarafından not alınması ile bir nevi veri tabanı oluşturulması hem ilimiz genelinin tanınması,hem de gelecekte yapılacak yatırımları planlayanlar için iyi bir ayna olacak.

   Buraya kadar yazdıklarım çok olumlu bir çalışma.

   Başta Vali Bey olmak üzere bunu düşünen ve gerçekleştirenleri tebrik ederim.

  Fakat eksikleri var.

   İlk eksiği bu ziyaretlerle ilgili Valilik Basın Biriminin işinin ehli elemanları tarafından yapılan bilgilendirmelerin topluca yapılması ve burada verilen bilgilerin medya organlarında tekrarlanma ihtimalinin olmaması.

 İkinci eksikliği ise ilgili yerleşim yerleri yöneticileri ve vatandaşlarının verdiği bilgilerin ve dile getirdikleri sıkıntılarıyla bunların çarelerinin ses ve görüntülü  cihazlarla kayıt altına alınmaması sadece heyette bulunanlar da kalmasıyla dar kalıbın içinden kurtulamaması.

    Verilen bilgiler ile dert ve sıkıntılar konusunda gerekenin yapılıp yapılmadığının kamuoyu tarafından denetlenememesi bu ziyaretlerin eksiğidir.

   Oysa ilçelerimizle bağlı birimlerin ve merkez ilçemize bağlı yerleşim birimlerinin ziyaretlerine medyanın muhabirleri de götürülse.

   Ziyaretin özelliklerine göre bazılarına da  ilimizin tarihine,kültürüne,turizmine, yer altı ve üstü zenginliklerine ilgi duyan köşe yazarları da dahil edilse yeri geldikçe  hem alınan bilgiler  binlerce defa yazılır ve söylenir.

  Hem de ziyaretlerde gündeme getirilenlerin gereğinin yapılıp yapılmadığı konusunda oto kontrol uygulanır.

   Bu güzel uygulamanın  belirtilen bu ve diğer eksikliklerinin giderilerek,olumsuzluklarının da olumluya çevirtilerek devam etmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


27.08.2015 11:05:22

Ali Genç

Vali bey giderse 1 defa!

Vali bey giderse 1 defa!