İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy “Sahipsiz Memleketin Batması Haktır, Sen Sahip Olursan Bu Vatan Batmayacaktır” dizeleriyle en güzel şekilde dile getirdiği bu veciz şiirinin gereği zamanında yapılmadığı.

      Yapılamadığı için hiçte hak etmediğimiz halde önce 1861’de,ardından ise 1933’de ilçe yapılarak toplam olarak 115 yıl süren bu ilçelik döneminde Şehirlerin atası, sayısız ilkler ve teklerin merkezi Aksaray’ımız adeta yeryüzünden silindi.

      Bu gün ikinci defa ilçelik prangasına çarptırılmamız ve 56 yıl süren bu ilçelik döneminde çektiğimiz maddi ve manevi sıkıntıların başlamasının 80. yıl dönümü.!!!

      Aksaray’ın hiçte hak etmediği,asla ve aslada hak etmeyeceği bu maddi ve manevi sıkıntılarla kıyamete kadar asla ve asla  bir daha karşılaşılmaması.!

   Aksine coğrafi ve tarihi özelliğiyle ve bu özelliklerinden gelen avantajları kullanılarak bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın en gelişmiş ili olması gerekir.!!!

       KAVAK DEĞİL ADAM YETİŞTİRMELİYİZ ADAM!!!

       Aksaray’ın geniş Çöl bölgesi, Su üstü ve Ekecik bölgesiyle Bayır altınıın geneli mümbit toprakları nedeniyle hemşerilerimizin geçmişte okumaya fazla meyletmemesi,.

        Ekecik sıra dağlarından çıkan Karasu ve Melendiz dağından çıkan Ak suyun birleşmesiyle oluşan” Uluırmak” ın suladığı topraklarda yetişen Kavak ticareti ve  Zahire işiyle uğraşmalarından dolayı yüksek eğitim alma ihtiyacı hissedilmemiş.

      Bu imkanlara sahip olmayanların  ise mecburi olarak çocuklarını okutturmalarının ve okuyanların Osmanlının son dönemin siyasi ve mülki idaresindeki avantajıyla hem idareye hakim oldular,hemde Aksaraylıyı aşağılamak için ”Biz adam yetiştiriyoruz,Aksaray ise Kavak ”diyerek bizi nice,nice onlarca yıl aşağıladılar.

     Aksaray’ın bundan sonra Tarımı,Hayvancılığı, Ticareti,Sanayisi ve Turizmiyle ile birlikte öncelikle mevcut okumuşlarına sahip çıkması,ardından ise  ülke bürokrasisi,siyaseti ve  ekonomisine yön verecek insanlarının yetiştirilmesinin sağlaması  ve bunlar aracılığıyla istediği hedefe ulaşılması için öncelikle bunun alt yapısının oluşturulması,ardından ise yeterli teşvikin sağlanması gerekir.!!!

     Şehirlerin atası, nice, nice ilkler ve teklerin şehri,İyi insanların memleketi!!!, Zaferler Diyarı!!!,70 Bin Allah(C.C.)’ın dostunun  membaı ,üç semavi dinin nadir merkezi ilimizin tüm maddi ve manevi olumsuzluklardan kurtularak.

    Hakkımız olan tüm maddi ve manevi imkânlara kavuşturulması için 7’sinden 77’sine kadar tüm Aksaraylı hemşerilerimizle ve Aksaray’ı seven herkesin üstüne düşeni eksiksiz olarak yapmalı ve yaptırmalı.

      Aksaray’a yapılan hiç hak etmediği yakın tarihteki haksızlıkların.

       Aksaray’ın birinin bin olması için çalışanların unutulmaması ve unutturulmaması.!!!

       Görevini yapmayarak unutanların ve unutturanlarında “Men Dakka Duka(Eden Bulur) misali, görevinin gereğini zamanında ve yerinde yapmayanlarında kesinlikle unutulacağının görevlerinden ayrıldıklarında esemelerinin okunmayacağı.!!!

     Ayrıca Tarih önünde ve Yaratıcı nezdindede suçlu olacaklarını!!!

     Suçlarının karşılığı olan  maddi ve manevi cezaya Zilzilal Suresindeki mutlak emir gereği dünya dada,ahirettede çarptırılacaklarının bilinmesi.!!!

     Başta Tren olmak üzere diğer nimetlerin rantını yiyenler başta olmak üzere yetki ve sorumluluğu olan herkesin görevlerini hakkıyla yapmaları halinde ise hem maddi ve hemde manevi cezadan kurtulacakları.

      Ayrıca da başarılarının karşılığı olanın yine Hesap günün yegana sahibi olan Mabudumuz tarafından dünya ve ahret sevabına kavuşturulacaklarının bilinmesi erdemiyle  gerekenin zamanında ve zeminde yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


19.03.2013 00:00:00

Ali Genç

UNUTTURANLARDA UNUTULUR!!! SAHİP ÇIKANLAR İSE UNUTULMAZ!!!

UNUTTURANLARDA UNUTULUR!!! SAHİP ÇIKANLAR İSE UNUTULMAZ!!!