Aksaray milletvekillerimizin üçüne de Ak Partiden yeni görevler verildi. Bunu yazarken geçtiğimiz günlerde sanal alemde bir muhalefet partisi önde gelenlerinden bir dostumun şu cümlesi aklıma geldi, ? Aksaray´a üç bakana gerek gerek yok, nasıl olsa Aksaray eniştesi Mevlit Çavuşoğlu Dışişleri bakanı oldu o bize yeter? diye alay konulu paylaşımı hatırladım. Tabi bunlar çok erken yapılan yersiz yorumlardı. Bunun altına da kendilerine göre alaylı yorum yapan aynı camia insanları vardı.

      Görev konusuna geçmeden şunu söylemek istiyorum. Hükümet kurulurken Sayın Başbakanın gözetmesi ve dengeleri kurması gerektiği düşünülmeli. 81 ilin hepsine Bakan verilemeyeceğine göre hükümetin içinde çok önemli görevlerde Bakanı olmayan illere dağıtılır. Çünkü bütün bölge ve iller göz önünde bulundurulması gerekiyor.

     Bugüne kadar Aksaray ili olarak NATO Parlamenterler Birliği Türkiye Başkanlığı geçen dönem eski Milletvekilimiz Ali Rıza Beye verilmişti. Bu görevde zaten sürekli dış ülkeler ve NATO ülkeleri ile sürekli görüşmelerle geçtiği için pek dikkatimizi çekmiyordu.

      Ama bugün Sayın İlknur İnceöz Hanımın Ak Parti gurup Başkan vekili olması bir Bakan gibi kırmızı plaka taşıdığını göz ardı edemeyiz. Dolayısı ile Bakanlar ve Milletvekilleri ile Başbakan adına hükümet kararlarını paylaşması Gurup Başkan vekilinin işidir. Dolayısı ile bir Bakandan çok Başbakanla görüşüp istişare eden görevdir. TBMM odası ise Sayın Başbakanla yan yana olan bir görevdir.

      Bu görevde bulunan kişinin her bakanla daha yakın olması ve rahat temas kurması çok kolay bir görevdir. Zaten TBMM´sinde Sayın Başbakanla aynı masada oturması bunu göstermiyor mu? Yani Bakanlardan daha yakın ve daha çok Başbakanla görüşen bir görevdir.

      Aksaray´la ilgili hizmet ve yatırımları daha rahat iletip hızlandıracak bir görevdir. 1 Kasım seçimleri öncesi gelen hizmetlerin hızlanmasını yakinen görmüş olduk. Anlaşılacağı üzere Bakanlık görevi kadar önemli bir görev İlknur Hanıma verilmiştir.

       Cengiz Aydoğdu Milletvekilimiz ise, Anayasa komisyon üyeliğine seçilmiş bulunmaktadır. Çıkacak yasaların görüşülmesi ve hazırlanmasında görev alan bir Milletvekilimiz olmuştur. Bu göreve öyle her Milletvekili getirilmez, bu işi bilmesi gerekmektedir.

     Sayın Aydoğdu gerçekten de donanımı bürokratik tecrübe ve bilgisi ile hem bu görevinde hem de ilimiz için önemli hizmet ve katkıda bulunacaktır. Mecliste gördüğüm kadarı ile sanki yeni bir Milletvekili değil eski bir Milletvekili görüntüsüne bizzat şahit oldum. Kendisinin gerek Valiliği döneminde gerekse, Ankara´daki bürokratlığı döneminde tanıdığı birçok dostları zaten mecliste ve bürokratik görevlerde.

       Mustafa Serdengeçti Milletvekilimizde Dışişleri Bakanlığı bütçe ve plan görevine getirilirken aynı zamanda Avrupa´da bazı ülkeler ile ilişkilerden sorumlu görev verilmiştir. Hani bize enişte Bakan yeter diyenlere şunu hatırlatayım eniştemiz bize burada kıyakçılık yaptı o zaman diyelim.

      Mustafa Bey ümit ediyorum ki, sağlık alanında ilimize güzel katkılar yapacaktır. Gerek Tıp Fakültesinin biran evvel hayata geçmesinde ve yeni Hastanemizin hizmete girmesinde büyük katkıları olacaktır. Tabi bu arada diğer ilçelerimizdeki sağlık alanlarına da katkı sağlayacaktır.

      Eski Valimiz ve İçişleri bakanımız Sayın Selami Altınok memur olması nedeniyle öncelikli ve ivedi olarak İçişleri Bakan yardımcılığına başlamış bulunmaktadır. Memur olması onun erkenden göreve başlaması öncelikle bizleri sevindirmiştir. Ben yeni görevinde kendilerine başarılar diliyorum.

      Eski Enerji Bakanımız Ali Rıza Alaboyun da büyük bir aksilik olmazsa yeni atanacak 20 Bakan yardımcısı ile beraber bugünlerde Enerji Bakan yardımcılığına atanması bekleniyor.

    Dolayısı ile Bakanımız yok diye üzülmemize gerek yok, üç tane hemşerimiz çok önemli görevlere gelmiş durumda. Ali Rıza Beyde Bakan yardımcısı olursa ikide Bakan yardımcımız olacaktır. Zaten Cenap Aşçı hemşerimiz bulunduğu Bakan görevindeki Bakanlıkta Müsteşarlık görevine devam ediyor. Bundan sonra daha çok hemşerimizi bürokrat görevlerde görmek isteriz.


aksaraylı
8.12.2015 21:46:17
Milli eğitim Bakanlığında da bürokratlara ihtiyaç var.

8.12.2015 17:31:56

Erdogan Kaya

Üç vekilimize yeni görev

Üç vekilimize yeni görev