Açıklamanın ardından Meslek Odalarının ne diyeceklerini merak ettim.

        STK´larında konuyla ilgili olarak ne düşündüklerini ve bu düşüncelerini bu güne kadar açıklamalarını sabırla bekledim.

       Gazetecilerinde bu konuda gerçekleri bilenler olarak yapacakları haberlerle veya bu konudaki köşe yazılarıyla tepki vereceğini umutlu bir şekilde bekledim!

        Maalesef hiç birisinden bu konuda beklediğim tepki veya açıklama olmadı!

         Bahsettiğim konu Cumartesi günü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaray ın 2045 yılına kadar yeterli ve kaliteli içme suyu meselesini çözecek hizmetin temelinin Orman ve Su İşleri Bakanı Profesör Veysel Eroğlu tarafından atılması esnasında Bakan Beyin yaptığı konuşmanın bir bölümüydü.

     Konuşmanın bu bölümüne geçmeden önce başlıktaki sorumu yeniden tekrarlıyorum!

    ? Tuzun içine veya Tuz gölünün,tuzlu topraklı bir saksının içine ağaç dikilir mi?!?

     Veya konuyu biraz daha açarak sorayım? Çok tuzlu olan çorak toprağa ağaç ekilir mi??

      Bir yemeğin yenemeyecek kadar çok tuzlu olmasına ?Çorak gibi olmuş! bu yemek yenir mi?? diye tepki gösterilir.

   Çorak gibi tuzlu yemek yenmiyor da!,çorak bir arazide orman olur mu?!

   Şimdi gelelim Bakan Beyin konuşmasının konumuzla ilgili olan bölümüne!

  Sayın Eroğlu konuşmasının konuyla ilgili bu bölümünde mealen Aksaray´ın en büyük ilçesinin Aksaray Üniversitesi olduğunun Rektör Bey tarafından kendisine iletildiğini.

   Rektör Beyin kendisinden kampus alanının Üniversite Ormanı yapılması dileğini ilettiğini belirtti.

  Bakan Bey kampus alanının çok çorak bir arazi olduğunu da!

  Buraya ekilen ağaçlar için başka yerden binlerce ton temiz,çorak olmayan toprak getirilip ağaçların ve çimlerin bu toprağa ekildiğini!

 Etek dolusu harcama ile getirilen toprağa bin bir zahmetle ekilen ağaçların anlaşılmaz!,izahı da olmayan bir uygulamayla aynı yerden çıkartılan çorak olan tuzlu su ile sulandığını!

  Hamam boğazında bir zamanlar Belediye tarafından ekilen uzayan yüzlerce kavak ağacının köklerinin tuzlu zemine ulaşınca tamamının kuruduğunu nereden bilsin ki?!!!

BIRAKIN KAMPÜS ORMANI KURULMASINI! MEVCUT´UN DIŞINDA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMALI!

    Aslına bakılırsa daha önce Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay Bey  ve bir çok atanmışla seçilmişe de izah ettiğim,en son ise Vali Aykut Pekmez Beye Aksaray Yenigün gazetesi sahibi Yaşar Karatay Beyle birlikte verdiğimiz 3 aylık geceli gündüzlü çalışmamın mahsulü olan ilimizi tanıtan ve meseleleriyle çözümünü de belirttiğim kitap hacmindeki not ta´da yazdığım gibi mevcut kampus yerinin çorak ve düz arazi olması nedeniyle yapılan inşaatların kanalizasyonu için kod verilmedeki sıkıntısını.

   Zeminin çürük olması nedeniyle  inşaat maliyetinin artması,ayrıca  birde bu inşaatlara yapılacak bakımında maliyetinin normal zemine göre yüksek olması nedeniyle burasının bu şekilde korunarak ne maksatla olursa olsun yeni bir tek çivi bile çakılmamasını!!!

  Başta Tıp Fakültesi olmak üzere yeni Yüksek Okullar ile Fakülteler için mutlaka bu menfiliklerin olmadığı yeni bir alanın bulunması gerektiğini belirttim!

   MEVCUT AĞAÇLARIN KURUMASININ ÖNLENMESİ İÇİN TATLI SU İLE SULANMALARI SAĞLANMALI

   Bu somut olumsuzluklara rağmen illa da Kam püs alanına ağaç dikilecek ise en azından ekilecek ağaçların köklerinin ulaşabileceği son derinlik kadar temiz toprak getirilmesi!,bu toprağa ekilecek ağaçların ise temin edilecek tatlı su ile sulanmasının sağlanması gerekir.

    Yüksek maliyete sebep olunsa da temin edilecek tatlı su ile mevcut ağaçlar ile çimlerinde korunması böylece sağlanmış,kurumaları önlenmiş olur.

    Bunun dışında yapılacak her şey milli servetin bağrına hançer sokmaktan beter olacağı bilinciyle saçı bitmedik yetimin malı olan milli servetin heba edilmesinin önüne geçilmesi için başta Vali Aykut Pekmez, Milletvekillerimiz ve Rektör Yusuf Şahin Hoca olmak üzere ilimizin ilgili ve yetkilileri tarafından gereğinin zamanında ve yerinde yapılması.

    Yapılacak çalışmayla milli servetin hebasının önlenmesi dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcısı Olsun.


2.12.2016 00:04:21

Ali Genç

Tuza ağaç dikilir mi?

Tuza ağaç dikilir mi?