Bu gün Türk Demokrasisinin ilk defa rafa kaldırıldığı ve yapılan bu darbenin ardından yapılan seçimlerde seçilenler tarafından kalkışmayı yapanlara hadlerinin bildirilmemesi nedeniyle daha sonraki darbeler için yol olan 27 Mayıs 1960 Kanlı darbesiyle Türkiye Ve Aksaray’ın ortak mateminin birleştiği gündür.!!!

   Millet Düşmanları, olan ve yedikleri ekmeğe nankörlük eden cuntacılar tarafından tek suçu Ezanı,Kuranı serbest bırakmak, Lozan antlaşmasıyla üstünde hiçbir hakkımız bırakılmayan burnumuzun dibindeki Kıbrıs Adası üzerinde yeniden hak sahibi olmamızı sağlamak  ve İnönü  tarafından Paralardan, Pul ve diğer resmi evraklarla birlikte altınlardan da  fotoğrafı kaldırılan Atatürk’ün resimlerini hürriyete kavuşturmak olan!!!

    Yine görev yaptığı 10 yıl içinde ülkemizi her yıl ortalama %50 olmak üzere 10 yılda toplam olarak %500 kalkındıran Başbakan ve yaptığı hizmetleriyle Milletimizin 1. Adamı olan Adnan Menderes’e ve onun şahsında milletimizin iradesine karşı yapılan darbe ile Türkiye akla gelen her yönüyle en az 1 asır geriye götürüldü.!!!

     Bu kap kara,insanlık,ahlak ve hukuk dışı kanlı darbe ile Aksaray’la Türkiye’mizin kaderlerinin birleşmesinin sebebi ise bu darbenin yapıldığı gün olan 27 Mayıs 1960’dan 27 yıl önce aynı gün hiç hak etmediğimiz halde bizi 2. defa ilçe yapan 2197 sayılı kanunun resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiği gün olmasıdır.

         AKSARAY’DA TÜRKİYE’DE BU KARANLIĞI HAK ETMEDİ!!!

      Bu günümüzü karartan 27 Mayıs 1960 ihtilal inin de,Aksaray’ın 1920-33 yılları arasında 13 yıl süren vilayetlik döneminde hızla gelişip kalkınırken hiç bir ticari,ekonomik,kültürel ve coğrafi ortaklığı olmayan.

     Arasında ülkemizin en yüksek dağlarından Hasan dağının bulunduğu Niğde’ye 2. defa zorla bağlanmasına sebep olacak hiç bir haklı gerekçe olmaması nedeniyle Türkiye ve Aksaray bu ortak karanlık günü hiç mi hiç hak etmedi.!!!

TÜRKİYE’NİN DARBELERİ YOK ETMESİ VE MUTLU İSTİKBALİNİN ÇARESİ YENİ TAM SİVİL ANAYASA’DA!!!

     Türkiye’nin ve milletimizin hiçbir zaman hak etmediği ekmeğini yiyenler tarafından önünün kesilmesinin kıyamete kadar ortadan kaldırılması için zaman geçirilmeden tüm medeni ülkelerin anayasalarının artı ve eksilerinin de incelenerek en kısa zamanda kısa ve öz ve kendi inanç ve kültürümüze uygun yeni bir anayasa yapmaktan geçiyor.

   Bu yeni anayasada kalkınmamızı, ülkemizde yaşanların etnik kökenine,dinine ve mezhebine bakmadan bin yıl boyunca bir arada yaşadığı gibi kıyamete kadarda herkesin inancını,kültürünü kültürel zenginlik sayan bir anlayışla hazırlanacak bir anayasa için 7 Haziran Genel Seçimleri bizim için bulunmaz bir fırsattır.!!!

    Seçimlerden sonra toplanacak meclis yeni üyeleriyle yapacağı ilk işi bünyemize uygun tam sivil ve tam demokratik bin anayasa yapmalıdır. !!!

    AKSARAY’IN İSTİKBALİ İSE TREN,E.90’IN CAZİBESİNİ ARTTIRMA VE TIP FAKÜLTESİNDE!!!

  Bugün Yas günü Türkiye ile birleşen Aksaray’ımızın istikbali ise ilk defa Meclisimizin tutanaklarına 13 Ekim 1920’de Burdur milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından yapılan teklifle giren,2004 ve 2009 Mahalli Simlerinde Ak Partini vaadi olan.

    2010’un 18 Aralık’ında dönemin Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,26 Mayıs 2011 ve 13 Mart 2014’de ise o zamanki Başbakanımız ve 10 Ağustos 2014’de milletimiz tarafından aracısız olarak seçilen ilk Cumhurbaşkanımız milletimizin Menderes ve Özal’dan sonraki 3. Adamı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiği.

    30 Nisan günü ise Partisinin mitingi için Aksaray’a gelen hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yeniden teyit edilen tren hatlarımızın.

   Ankara-Pozantı  Otoban’ı hizmete açılmadan veya bu hattın hizmete açılmasıyla birlikte E. 90 karayolumuzun cazibesinin tamamen ortadan kalkmaması için  Aksaray-Ankara,Aksaray-Ulukışla arasında yolun geçtiği tüm yerleşim yerleri ile aralarında yeterli sayı genişlik ve yükseklikte yeterli sayıda  yükler ile insanlar ve hayvanların yolun altında geçmesini sağlayacak yeni birer şeridinde ilave edilmesinde.

   İstikbalimizin bir diğer yatırımı ise  Aksaray ve  mücavir alanlarında oturanlarla,Aksaray’ın  resmi ve özel sağlık kuruluşlarından hizmet alan civar illerin yerleşim birimleri ile kara yollarında seyahat edenlere de hizmet verecek olan ve dosyası yıllarca önce hazır olan,YÖK’tende kararı çıkan,Başbakan Davutoğlu’nun 30 Nisan mitinginde müjdesini verdiği Tıp Fakültemizin açılmasında.

   Türkiye’miz ve Aksaray’ımızın hiçte hak etmediği tüm olumsuzluklardan kurtarılması için gerekenlerin zaman geçirilmeden gerçekleştirilmesi için tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK’lar tarafından gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


27.05.2015 13:11:37

Ali Genç

Türkiye ve Aksaray’ın Kurtuluşu

Türkiye ve Aksaray’ın Kurtuluşu