İktidar olan sağ partiler neden kurumsallaşamıyor da belli süre içinde ömrünü tamamlıyor veya levha partisi oluyor? Sağdaki liderler kendinden başka kimselere neden güvenemiyor? Kozalarının içinde can veren ipek böceğine ne kadar benziyorlar?

 CHP nin kuruluşu, 9 Eylül 1923, şu an 96 yaşında. Sağ parti liderleri partilerinin KURUMSALLAŞMASI için beğenmedikleri CHP liderlerinden ders mi alsalar? Veya derin hocaya mı okuttursalar?

Halkımız, Devlet ve partileri yönetenlerin birbirine bağıran çağıran, hakaret eden konuşan liderlerden usandı, bıktı. Her şeyin uhulet ve suhuletle, müzakere edilerek çözülmesini istiyor.

Liderler, birbirlerini gaflet, dalalet hatta hıyanetle suçlayacak kadar ileri gidebiliyorlarsa elbette DİYALOG kanalları kapanmış demektir ki kapanan diyalogdan asla MİLLİ BİRLİK çıkarılamaz.

Milli birlik sağlanamamışsa veya o görüntü veriliyorsa ki şu an liderleri dinlediğimizde ne yazik ki birlik yok. Dolaysıyla sayısız belalar, kapımızdan geçip içeri bile girmiştir.  Saldırgan ve hakaret dolu dilin bırakılması, halkımıza nefes aldıracaktır.

Ülkede ahval ve şerait bu halde iken,  Cumhurbaşkanının MİLLİ BİRLİĞİ derhal tesis etmesi şart oluyor. Celal Bayar, İsmet İnönü vatandaşı ikiye böldüler 1960’da ihtilal belası oldu. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alpaslan Türkeş halkı ikiye böldüler, 1980’de ihtilal belası oldu.

Biz yaşımız gereği 1980 belasını bire bir yaşayanlardanız, asla ihtilali bırak adını bile duymak istemeyiz çünkü binlerce arkadaşımızı kurban verdik, yüzbinlerinde istikbali söndü ve sakat kaldı. Bütün bunlardan ders alınsaydı 2016 da ülkeyi sarsan meclisi bombalatan bela olur muydu?

Açıkça, MİLLİ BİRLİĞİN tesisi Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçelinin elinde hatta iki dudağının arasında,  oy gaygısından sıyrılıp yaparlarsa BİRLİK ortaya çıkar, beka sorunu falan kalmaz.

Ufukta ne Cumhurbaşkanının nede Devlet Bahçeli’nin böyle bir şey düşünecekleri, gözükmüyor. Öyleyse rahmetli TURGUT Özal’ın birleştiriciliğini daha da geliştiren ve yüz de yüz inandırıcı bir siyası kadronun partileşmesine ciddi bir alan ve istek doğar. Şu an bu gözüküyor.

Kurulacak yeni parti veya partiler tutar mı, tutmaz mı tartışmaları, günün en önemli konusu olduğuna göre, toplumda samimi bir beklentinin olduğu kesin. Bugün Ali Babacan hemde Adnan Menderes’e benzetilerek her sohbetin konusu olmaktadır.

Ali Babacan’ın Adnan Menderes ve Turgut Özal’a benzerlikleri gerçekten de çok fazla. Her üçüde ticaretin içinden geliyor, her üçününde siyasi tecrübeleri var. Babacan da olan Devlet ve ekonomi idare etme tecrübesi Menderes’te yok, Özal’da vardı Dolaysıyla babacan Ülkeyi ve ekonomiyi yönetmekte hiç zorlanmayabilir.

Ali Babacan’da ki teşkilat kurma acemiliği nasıl giderilir onu bilmem, giderilmezse belki de doğarken ölen veya sakat doğan bir parti olur ki onu düzeltmek hemen, hemen imkânsızdır.

Teşkilat konularında Türkiye’nin en tecrübeli lideri ve genel başkanı cumhurbaşkanıydı, 18 yıl içerisinde yüzlerce teşkilat ve binlerce aday tespitinde ki isabeti ve isabetsizliği gördük. Bu gün Ak Parti darda ve zorda kalıp başka partilerin desteğine sığınmışsa en büyük sebep teşkilat ve aday tespitindeki yanlışlardır.

Türkiye’de ekonomik kriz var bu doğru ancak çok önemli değil, ekonomik kriz bir şekilde aşılır, esas olan;

EĞİTİM, AHLAK, VİCDAN, GÜVEN, HUKUK, DEDİKODU ve benzerleri krizler önlenmedikçe ülke bin bir türlü beladan asla kurtulamaz.

İktidarda, mevcut krizlerle,  ilmi boyutta bir plan program var mı? Var idiyse neden halkla paylaşılmıyor? Anlamak mümkün değil, her şeyi güllük, gülistanlık göstermek meseleyi çözmez.

81 vilayette ki iç çatışmadan haberi olmayan veya bu çatışmadan faydalanan bir Ak Parti genel merkez yönetimi ile hiç mesele çözülmez.

31 Mart İstanbul Belediye başkanlığı seçimlerinde o ünlü, şanlı genel merkez yetkililerinin beceri ve maharetlerini gördük. En büyük marifetleri kendi becerisizliklerini örtmek için karşıyı suçlamak oldu, sonuç net bir yenilgi.

                                                                                                              Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 

 


H.K.
1.08.2019 09:05:38
ALİ BABACAN İKTİDAR OLMAK İÇİN Mİ YOLA ÇIKIYOR, YOKSA CUMHUR İTTİFAKINDAN %1 İLE %2 PUAN KOPARIP TAYYİP ERDOĞANI İNDİRMEK GÖREVİNİ Mİ ÜSTLENİYOR. GÖRÜNÜŞ OLARAK 1-2 PUAN OY AMACI OLAN BU EKİBE YANİ KRALİÇE EKİBİNE (A.GÜL-A.DAVUTOĞLU-A.BABACAN) TAYYİP ERDOĞANI İNDİRME GÖREVİNİ KİM VERDİ. DAHA ÖNCE MERAL AKŞENER DENEN KADINA O GÖREVİ VERDİLER, AMA VİZYONU SADECE TAYYİP ERDOĞAN'I İNDİRMEKTEN ÖTE GİDEMEDİĞİNDEN VE BUNUN İÇİN İSLAM DÜŞMANI CHP VE PKK'NIN SİYASİ KOLU HDP'NİN KUCAĞINDA BÜYÜMEYE ÇALIŞTIĞINDAN BAŞARILI OLAMADI. ŞİMDİ DE BU GÖREVİ AYNI EKİPLE (YANİ CHP VE HDP İLE) İŞBİRLİĞİ YAPACAK KRALİÇE EKİBİNE (YANİ A.GÜL-DAVUTOĞLU-BABACAN) VERİYORLAR.

HAKKI KARATAY
1.08.2019 11:23:03
ERDOĞAN VE BAHÇELİ NİN HALKI İKİYE BÖLDÜĞÜ DOĞRU. BİR TARAFTA PKK,FETO,CHP,HDP,SP,İP, DİĞER TARAFTA VATANINI SEVEN MÜSLÜMAN VE MİLLİYETÇİ AKP MHP CUMHUR İTTİFAKI. BU MİLLET ÇOK BADİRELER ATLATTI, İNŞALLAH BU MÜSLÜMAN MİLLİYETÇİ MİLLET, CHP FETO PKK İP SAADET DENEN YAHUDİ ÖRGÜTLERİNİN EMELLERİNİ DE BOŞA ÇIKARACAKTIR.

30.07.2019 15:04:00

Rasim Gül

Türkiye, Birleştirici Liderlerden Yana