Mercedes Benz Türk gerçekten de genelde ülkemizin, özelde ise Aksaray´ın medarı iftarı.

 Bu yazıda vereceğim rakamları soyları kelaynaklar gibi kurmakta olan ve halen kafalarını kuma gömen Komünist zihniyetine sahip olanlardan her şeyin devlete ait olması, yabancı sermayenin ülkemize girmemesini savunan azınlığın ve onları ülkemizin gelişmemesi için savunan mihrakların özellikle okumalarını isterim!

  Gelin aşağıdaki rakamları birlikte okuduktan sonra Mercedes Benz Türk´ün gerçekten Türkiye ve Aksaray´ın Medarı İftarı olup olmadığına birlikte aklıselimle karar verelim!

MERCEDES 6800´Ü AŞAN ÇALIŞANIYLA DİREK VE DOLAYLI OLARAK 40.00 KİŞİNİN EKMEK TEKNESİ!

  Türkiye´de ortalama olarak 1 kişinin kendisi dışında 4 kişinin geçimini sağladığı göz önüne alınacak olursa Mercedes Benz Türk´ün çoğunluğu Aksaray Kamyon fabrikasında olmak üzere İstanbul´daki Otobüs Fabrikasıyla birlikte toplam çalışanı 6800´ü aşıyor.

  Orta başlıkta verdiğim rakamlar göz önüne alındığında direk olarak Ortaköy ilçemizin merkez nüfusunun iki mislinden fazlası Mercedes´ten aldıkları maaş, mesai ve ikramiyeyle geçiniyor.

  Birde maaş alanlardan kesilen sigorta pirimi ve vergi kesenekleriyle bu 7000 civarındaki çalışanın bulundukları yerlerde yaptıkları alışverişlerle mahalline yaptıkları katma değerde göz ününe alındığında bu rakama en %50 daha ilave yapılırsa bir Mercedes´in 3 Ortaköy ilçesi toplamından fazlasının ekmek teknesi.

MERCEDES BENZ TÜRK 1.2 MİLYAR AVRO LUK İHRACATIYLA TÜRKİYENİN İLK 500 İHRCATÇISI ARASINA GİRDİ

  Türkiye´deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan, bugün ülkenin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, 2018 yılını farklı alanlarda elde ettiği başarılarla geride bıraktı.

  Yarım asrı aşkın süredir ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesine destek olan Mercedes-Benz Türk´ün 2018 yılında ülkemizdeki yatırımı 1,2 milyar avroya ulaştı.

  Bu yatırımlarının meyvesini  ise üretim ve ihracatla aldığı rakamlarla taçlandırdı!

* Mercedes-Benz Türk, 2018 yılında da kamyon ve otobüs pazarında gelenekselleşen liderliğini koruyarak Türkiye´de ürettiği kamyon ve otobüsleriyle 2018 yılında ülke ekonomisine sağladığı ihracat geliri 1,2 milyar avroyu aştı.

*Buna şirketin Aksaray da bulunan Kamyon Fabrikası´nın kapasitesinin iki katına çıkarılmasına yönelik yapılan yatırımlarını tamamlayarak.

* Aksaray´dan tüm dünyaya mühendislik ihraç eden ve Mercedes-Benz kamyonların yol testi onaylarının dünya çapındaki tek yetkili merci olan Aksaray AR-GE Merkezi faaliyete alınmasıyla bu ihracata ek olarak ayrıca 80 Milyar avroluk artı bir girdinin ülkemize girmesi sağlandı.

MERCEDES AKSARAY KAMYON FABRİKASINDA ŞİMDİYE KADAR ÜRETİLEN KAMYON SAYISI ÇEYREK MİLYON

   2018 yılında Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştiren şirket tek seferde 500 adetlik dev bir kamyon filosu teslimatıyla Aksaray Kamyon fabrikasındaki üretim bandından 250.000´inci kamyonu indirerek yeni bir rekor kırdı.

TÜRKİYEDE ÜRETİLEN 17.182 KAMYONUN 12.815´Nİ,3.708 OTOBÜSÜN İSE3.494´ÜNÜ İHRAÇ ETTİ

Mercedes-Benz Türk, 4.493 adet kamyon ve 263 adet otobüs satışı ile mahalli kamyon ve otobüs pazarındaki lider konumunu 2018 yılında da korumaya devam etti.

   Premium segmentte 3 yıldır süregelen liderliğini elden bırakmayan marka, geçtiğimiz yıl 14.445 adet otomobil satışına ek olarak; 7.992 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi.

  Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası ise 2018 yılında 17.182 adet kamyon üretti.

  Şirket, kamyon ihracat hacmini geçen yıla oranla % 98 artırarak, 12.815 adetlik kamyon ihracatı ile tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

  Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikasında ise 2018 yılında devam eden kesintisiz üretimle toplamda  üretilen 3.708 adet otobüsün 3.494´ünü başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere üretimin yaklaşık % 95´ini ihraç  etti.

   Türkiye´den ihraç edilen her 2 otobüsten 1´i ve her 10 kamyondan 9´u Mercedes-Benz Türk tarafından ihraç ediliyor.

  Başta Mercedes olmak üzere ülkemizin üretime dayalı kalkınma ve üretilenlerin ise ihracatı göz önüne alarak yatırımlarını arttırarak kendileri ile birlikte ülkemizin de ?Kazan/Kazan? yöntemiyle kazanmasını sağlamları.

  Ekonomi idaresinin ise daha çok yabancı yatırımcının gelmesi için yatırımları maksimum şekilde teşvik için yatırımcılar tarafından iletilen aksaklıkları milimize etmeleri dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 


28.01.2019 09:37:35

Ali Genç

TÜRKİYE VE AKSARAYIN MEDARI İFTARI MERCEDES

TÜRKİYE VE AKSARAYIN MEDARI İFTARI MERCEDES