Geçen hafta sonu Ak Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı ile Merkez İlçe Başkanı Haluk Yazgı ile bir söyleşi yaptım. Yaptığım söyleşi hemen hemen iki saat civarında idi. Bu söyleşimi Ekranlarda bir hayli izleyenler olmuş ki, hızlı tren müjdesine bir yanlışlık olmasın diye birçok kişi sokakta bana sordu. Bende bu konuya bir nokta koymak için üstüne basa basa bunu teyit ettirdim dedim.

    Yük treninin Ulukışla, Aksaray, Ortaköy ve Kırşehir bağlantısını biliyorduk, yük treninde bir sorun yok. Ama benimde ilk defa duyduğum hızlı tren projesinin Antalya, Konya, Eskil, Aksaray, Gülağaç, Nevşehir ve Kayseri den devam eden bir projenin Milletvekillerimizin gayretleri ile ilimizden geçişi sağlanmıştır. Bunun gerçekleştirme yılı da 2016 yılı olarak belirlenmiştir diye İl Başkanımız Sayın Yıldırıcı açıkladı.

      Bakın Yıldırıcı ne dedi; “ bir sürprizle hızlı treni açıklayım Antalya-Kayseri arasında yapılacak hızlı tren ilimizi de kapsamaktadır. Eskil, Aksaray ve Gülağaç ilçelerimizden de geçerek 2016 da bitecek ve 2017 yılında faaliyete girecektir. Antalya-Kayseri arasını da iki saate indirecektir.

       Bilemiyorum buna başka ne ilave edebiliriz ki, bu cümleler benim sesli ve görüntülü kayıtlarımda sakın ha bana atmışın falan demeyin. Sayın Başbakanın en üst seviyedeki temsilcisi İl ve İlçe Başkanlarının ağzından çıkan cümlelerdir. Hatta şu tren yolu ve tren meselesine bir son nokta koyalım ha geldi ha geliyor, yâda kimileri tarafından hadi sende hayal bile edemeyiz dedikleri tren yoluna il Başkanı noktayı koydu. Kesinleşmiş proje içine ilimizde alınmıştır.

      Bu çok mu zor derseniz kesinlikle çok zor değil. Şu çevre illerimize bağlanan oto yollarımız kaç yılda bitti? Kim hayal edebilirdi ki, bu yolların 5-6 yılda tamamlanacağını. Tren yolu bunlardan da kolay, hele bu oto yolların bütün ülke genelinde ve ilçeler bazında bile Ak Parti döneminde yapıldığını söyleyen Başkanlar kimse bunu hayal falan görmesin dediler.

      Yeter ki halkımız bize destek vermeye devam etsin çözümde hizmette bizde dediler. Hızlı terenin fayda ve yararını da anlatan Başkan, akaryakıtın her geçen gün pahalandığını, yolların çok fazla trafik araçlarını çekmediğini ve buna ilave olarak saatlerce yollarda araç sürerek kaza yapmadan en kısa zamanda gidebileceğiniz yere gitme imkânı sağlandığını üzerine basa basa söylediler.

      Burada bir başka hizmetten de bahsederek temeli atılacak olan yeni Devlet Hastanesinin 400 yataklı Avrupa standartlarında olacağını ve odalarında tek ve en fazla iki kişi kalacağını vurguladılar. Mesela çağdaş ve ilkel şekilde ki sedyelerde hasta taşımaya son verdiklerini. Akıllı yataklarla hastalara en ufak bir zarar vermeden getirip götürmeye başladıklarını söylediler. Hele bir hizmet daha vardı ki, Amerika’ya imrendiğimiz, Amerika’dan gelen bir hasta helikopterinin ülkemizdeki kaza yapan vatandaşını taşıdığını biliyoruz. Buna gıpta ile bakardık. Şimdi ülkemizin her yerinden acil olan hastaları büyük şehre veya başka ile helikopter ile taşıma işini Ak Parti hükümeti yaptığını söylediler.

       Son açılan Üniversiteler içerisinde ilimiz Üniversitesinin öğrenciler tarafından en çok tercih edilen Üniversitelerin başında geldiğini söylediler. Son çıkan Fakültelerden ikisinin çıkışı biraz zorlaşmıştı, Milletvekillerimizin girişimi ile aşılarak Fakültelerimiz onaylanmıştır. Milletvekillerimiz hizmetlerin tıkandığı yerde müdahale ederek işi çözmek için vardı ve onu yapıyorlar dediler.

      Eski tarz Milletvekilliğinin Ak Parti iktidarı ile bitirildiğini söyleyerek, milletvekilleri aslı görevlerine dönmüştür. Vatandaşlar artık her başı sıkıştığında Milletvekillerini aradığı dönemde bitmiştir. Her şey ülke genelinde rayına girmiştir, cenazenin bile borcundan dolayı rehin alındığı dönem kapanmıştır. Milletvekillerinin zamanları ülke hizmeti ile uğraşmak yerine hastane kapılarında geçiyordu, bu devir ortadan kalkarak sağlık sistemi tıkır tıkır işliyor dediler.

       İki saate yakın yaptığım söyleşide inanın öyle mükemmel çalışma ve hizmet anlattılar ki, on yılda ilimize yapılanları inanın iki saatlik söyleşiye sığdıramadılar. Dedim ki, geçmişi çok çabuk unutan bir toplumuz. Bu söyleşi programını izleyen bir arkadaşımız bana aynen şunu söyledi; “ ben sürekli bu Milletvekilleri ne yaptı diye eleştiriyordum. Artık eleştirimi geri aldım, vallaha bundan sonra muhaliflik adına veballerini almayacağım” dedi. Görünen dağ kılavuz istemez, tıpkı köylerin çamurdan kurtulup pırıl pırıl olmasından sonra doğalgaz istedikleri gibi. Hizmete doydukça elbette başka bir hizmet istemek hakkımız ama haksızlık yapmadan istemeliyiz.


4.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Tren Gele Hoş Gele Leylim Yar

Tren Gele Hoş Gele Leylim Yar