Çarşamba günü Efor AVM alışveriş merkezi birinci katında trafik haftası nedeni ile yapılan gösterim fevkalade idi. Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Alay komutanlığı ve Belediye Trafik Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergide trafik uyarı ve kurtarma cihazları sergilendi. Sergiye İlimiz Valisi Sayın Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Jandarma Alay komutanı Levent Ölmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

      Trafikle ilgili önemli sergi görücülere gösterime sundular. Bu sergi aslında her sürücü tarafından gezilip görülmesi gerekir. Ama gördüğüm kadarı ile bu işle ilgili olan resmi zevatın dışında pek fazla sürücü göremedim.

     Burada kazaya karşı yapılması gerekenler, trafik levha ve uyarıların yanında asıl önemli olan uyarı broşürleri sergide idi. Benim şahsen görüşüm burada sergilenen broşürler trafik kontrollerinde sürücülere tek tek dağıtılması lazım.

       Aslında Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Aslan konuşmasında emniyet kemeri ile ilgili önümüzdeki günlerde bir uygulama ve uyarı broşürlerini dağıtacaklarını söyledi. Bu gerçekten çok önemli olmakla birlikte diğer uyarılarda broşürlerle uyarılmalı. Ben şahsen emniyet kemerine çok alışık olmadığım bir durumdu. Ama son dönemlerde alışkanlık yaptım, ilk arabaya bindiğimde emniyet kemerimi takıyorum.  Eğer arabamda torunum küçük Erdoğan varsa kemerde takmadı isem hemen beni uyarıyor kemeri takmamı istiyor.

      Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında şehir içi trafiği ile ilgili düzenleme ve uyarılarla birlikte ulaşım konusunda da vatandaşa daha yararlı ve şikâyetleri bitirecek çalışmalar içinde olacaklarını söyledi.

      İl Emniyet Müdürümüz ile kapıda karşılaştık, “ Erdoğan Bey yazılarını okuyorum söz konusu konuları çözmeye çalışıyoruz. Bu toplantıda bunun bir örneği” dedi. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler halkın dili ve kulağıyız, mesele şahsi mesele değil halkımızın genel talep ve istekleri bunları dile getiriyoruz. Bu sergide emeği geçen perde arkası görünmeyen emektarlar var onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

                         Dini duygular ticarette kullanılmamalı

     Dini hizmet yapan her kurum ve kuruluşumuza teşekkür ediyor. Yaptıkları etkinliklerden dolayı kendilerini kutluyorum, ayrıca bu kurumların hepsini seviyorum. Ancak gördüğüm bazı yanlış ve eksiklikleri burada yazmak istiyorum. Bunu tenkit anlamında değil bir uyarı olarak yazma gereği hissettiğimi belirtmek isterim.

     Din bir inanç ve yaşam biçimidir, insanlar inançları gereği dini inançlarını inandıkları gibi yaşarlar. Müslüman toplum olarak dini konulara olan hassaslığımız son derece önemli. Din ve inanç denince sular durur, ibadet noksanlığı olanlar bile inanca saygısızlığa müsaade etmezler. Ama bu insanların son dönemlerde dini duygu ve inançları istismar edilerek ticaret olarak kullananların olduğunu çoğu zaman görmekteyiz.

       Mesela Peygamberimizin doğumunda yazılan Mevlidi şerifi ölümlerden tutun yağmur duasında bile okumaya devam ediyoruz. Düğünlerde ise aynı şekilde paralı mevlithanlar türemiştir. Buna son dönemlerde birde Mevlevilik eklendi. Eğer Hazreti Mevlana düğünlerde dönen Mevlevileri görse idi ne derdi çok merak ediyorum.

     Buna birde kimin nasıl ve ne için yazdığı belli olmayan bir adı kaside olan türkü gibi söylenen şarkılar eklendi. Bu şiirin içinde İslam ve Peygamber adı varsa bunu din diye bize yutturuyorlar. 40 sene önce 17 sene dini eğitim almış bir hafızım hiçbir alim ve hocamdan böyle batıl bir düşünce duymadım. Hele son zamanlarda buna tasavvuf musikisi diye ortaya çıkan paralı müzisyenler türedi. Bunu meydanlarda ulu orta yerde söylüyorlar, adına da dini koyunca herkes tarafından kabul görüyor.

     Burada din ticaret olarak kullanılmamalı, zikir ve Mevleviler bunu özel yerlerde dervişleri hakka cezbetmek için yapmışlardır. Düzenli düzensiz herkes seyretsin diye düğünlerde yapılmamıştır. Bunların tamamı din diye içimize girmiş bidat ve hurafe inançlardır. Dini yaşamak ve zikir insanları Allaha yaklaştırmaktır. Ticaret amacı olsun diye kullanmak değildir. Bana katılırsınız katılmazsınız, inanırsınız inanmazsınız, ama gerçek olan bunların yanlışlığı.

 

 


8.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Trafik gösterime sunuldu

Trafik gösterime sunuldu