Tarih ilmini oluşturan bilim dallarından İnsan ve topluluklarının kültürel ve sosyal benzeri yapılarını araştıran,insanlığını geçmişini ve bu gününü inceleyen Antropoloji’nin.

    Çeşitli yöntemler kullanılarak Kil tabletler,taş çeşitleri ve metallerin üzerine yazılanları inceleyen Epigrafi’nin., Tarih boyunca konuşulan dilleri inceleyen Linguistic,veya Filoloji’nin.

       Eski yazıların çözümlenip okunmasını,anlaşılmasını ve zaman içindeki değişiklilikleri inceleyen  Paleografya’nın ortak görüşü insanların daha yüksek standartta bir hayat yaşayabilmek için bir araya geldikleri yönündedir.!!!

 DAHA YÜKSEK STANDARTLI HAYAT İÇİN BİR ARAYA GELEREK DEVLET KURAN İNSANLAR ÇOĞU ZAMAN UYGULANAN ZULÜM NEDENİYLE YAPTIKLARINA YAPACAKLARINA BİN PİŞMAN OLDULAR!!!

   Bu bir araya gelenler tarafından kurulan küçük birimlerinde kendi aralarında hiyerarşik yöntem geliştirerek birleşmesiyle tarih boyunca kurulan irili ufaklı binlerce devletin uyguladığı yönetim sistemlerinin geneli insanlığın maddi ve manevi gelişmesine faydalı oldu.

   Fakat birçok devlette uygulanan oligarşik ve mutlak monarşik sistemler ise yaptıkları uygulamalarla yaşayanlarını canlarından bezdirdiler.

   BAŞKAN İNSANLARI CANINDAN BEZDİREN BİR TİRAN OLURMU?!!!

    Türkiye’nin kalkınmasını maksimum seviyeye çıkartması ve buna bağlı olarak insanlarımızın ekonomik olarak hayat standartlarının yükseltilmesiyle birlikte insanca yaşamanın olmazsa olmazlarından olan fikir ve inançlarını serbestçe yaşamaları konusunda dünyanın demokrasileri ve ekonomileri yüksek seviyede olan ülkelerine hızla yaklaşıyoruz.

     Bu maddi ve manevi başarılar 1950-60,1983-91 arası ve 2002’de başlayıp günümüze kadar Şehit Başbakan Milletimizin 1. adamı Adnan Menderes,  Menderes gibi milletin gönlüne giren 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal.

     2002 Genel Seçimlerinden günümüze kadar 12 yıl Başbakanlık ve 10 Ağustos 2014’den bu yana da ülkemizin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olan  Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde sağlandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN NE OLUP, OLMADIĞINI

 BURHAN KUZU HOCA’DAN YENİDEN ÖĞRENDİK!!!

     7 Haziran seçimlerinde sonra milletin ekserisinin kilitlendiği yeni Anayasa ve bu Anayasayla getirilmek istenen Başkan’lık sistemini mesleğim gereği olabildiğince ucundan köşesinden araştırmıştım.

   Fakat konunun ülkemizdeki otoritesi olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Profesör Dr. Burhan Kuzu hocanın ağzından öğrenmek bilgilerimize bilgi katarken, aklımıza bu konuda gelip gelmeyen birçok şeyinde netleşmesini sağladı.

    Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar’ın davetine icabet etmekle ne kadar isabet ettiğimi gördüm.

   Cuma günü Belediye Tiyatro Salonunda Burhan hoca’nın akıcı dille verdiği konferansın sonunda kendisine bu konuda en çok gündeme getirilen ve Başkanın Tiran olup olamayacağını sordum.

  15 dakikaya yakın bir zaman içinde Başkanın seçilmesi, yetkileri ve uygulamaları ile ilgili bu sistemleri uygulayan ülkelerin artı ve eksilerinin de incelenmesiyle hazırlanan anayasa metninde Başkanın asla Tiran olamaması için alınan tedbirleri anlattı.

   Anlattıklarından soruyu soran olarak ben bu sisteme geçmemiz halinde seçilecek Başkanın Tiran olmayacağı konusunda tam olarak ikna oldum.

  Kendisine ve kendisini getirenlere teşekkür ediyor, ülkemizin her yönden geriye gitmesine sebep olan yamalı bohça koalisyonlarına asla ve asla dönmemesi.

     Gerçek manada kuvvetler ayırımının sağlanması için gereken desteğin milletimiz tarafından kendi geleceğimiz için verilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


18.05.2015 08:28:04

Ali Genç

Tiran

Tiran