Dün Osman Öcalan´ın bazı sözlerine yer veren bir yazıyı kaleme almıştım. Yazı Ankara Kızılay´daki terör patlaması öncesi olduğu için bu yazım bugüne kaldı. Aslında kalması iyi oldu diye düşünüyorum. Çünkü o yazımda kaleme aldığım Öcalan´ın ifadelerindeki amaçlarının aslında hendek kazmak yerine halkı yıldırıp devlete ve güvenlik kuruluşlarımıza başkaldırtıp amaçlarına daha rahat ulaşma istekleri idi.

      Dünü yazımdaki ifadelerim içinde Osman Öcalan terörüstünün şu ifadelerini tekrarlamakta yarar ver; ? Selo lider değil bir militandır, Cemil Bayık´ın emri ile gelmiş bir kişidir. Hendek kazmak, barikat kurmak gerillaya zarar verir. Biz geçmişte bunu denedik başarılı olmadık ve Apo bunu yapanları yargıladı bende bunun içinde yargılandım. Şehirlerde hareketlilik asıl amacımız olmalı, burada yapacağımız eylemler sonucu halkı bezdirip devlete karşı kışkırtırsak devlet otoritesini kaybeder bizde amacımıza ulaşmış oluruz? diyor.

      Hatta hendekçiler geçmişteki bizim çalışmalarımızı anlamış olmalılar derken. İşte asıl terörün hedefi şehirlerde eylemler yaparak halkımızı yıldırma çalışmalarıdır. Ankara Kızılay´daki ve diğer yerlerdeki terör eylemlerinin asıl amacı budur.

      Ülke insanı bu amacı teyit edecek olursa işte o zaman ülkemin hali harap. Öcalan´ın PKK kurulurken sosyalist ve sol örgütte görev alanlar PKK´yı kurdu demesi tesadüfü değildir. Geçmişte illegal örgütler ile PKK el eledir. Bakın kimler beraberler işte örgütler.

      PKK, MLKP, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-Leninist, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, Proleter Devrimciler Koordinasyonu son dönemlerde ve Aralık´tan bu yana yürütülen tartışma sürecinin ardından "Halkların Birleşik Devrim Hareketi" adıyla birleştiklerini bildiriyle ilan etmişti. Bu ülke düşmanları vatan hainliğinde birleştiler.

      Bugün sosyalist gazetelerin bu terör örgütüne destek vermeleri öyle tesadüfü değildir. PKK zaten komünist ve Sosyalist bir oluşumdur. Bunu lider konumundaki kimseler Kürt solu olarak adlandırıyorlar. Son günlerde gezinin yıldönümünü kutlamak için Selahaddin Demirtaş buna öncülük ediyorsa artık marjinal sol örgütler ve PKK kol kola demektir.

      Artık CHP nerede duracağını belli etmelidir. Son gün bu mesele ülke meselesi dese de bazı milletvekillerinin teröre olan desteğini kesmesi lazım. Kesemiyorsa bu sözleri inandırıcı değildir. Ülke menfaatlerini mi gözetecek yoksa siyaset adına bu örgütlerle bir mi olacak bunu hep birlikte göreceğiz.

      MHP genel Başkanı Sayın Bahçelinin bu konudaki duruşunu gerçekten takdir etmemek elde değil. Ben geçmişte de her ne kadar 7 Haziran seçimleri sonrası kırmızıçizgi çizse de memleket meselesi geldiğinde devlet adamı duruşunu göstermesini hep takdir etmişimdir.

      HDP´li bazı Milletvekillerinin acilen dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Yine bu konuda CHP net tavrını göstererek MHP gibi açık tavrını belli etmeli. Kapalı ve kaçak güreşmeden bir an önce dokunulmazlık meclise gelerek bu terör destekçileri gerekli cezaları çekmelidir. Bunca şehidin hesabı sorulmalı, dokunulmazlık zırhı içinde ülkenin bölünmez bütünlüğüne saldırmaları cezasız kalmamalı.

      Hani şu idam cezası kaldırıldı ya ben en çok buna üzülüyor ve kızıyorum. Neymiş insan haklarını ihlal ve kişi özgürlüğünü kısıtlama imiş. Edeyim böyle kişi özgürlüğünün kısıtlanmasının içine.

      Asacaksın kardeşim hem de bal gibi ipte sallayacaksın. Vatana ihanet edenlerin yağlı iple cezasını vereceksin kardeşim. İdam cezası derhal parlamentoya getirilerek yeni bir kanunla idam tekrar getirilmeli. Yoksa bu hainlerin üstesinden milletin ekmeğini hapishanede yedirerek üstesinden gelemeyiz.

      Hala yargı ve Emniyette paralel örgüt temizlenmiş değil. Bazıları buna terör örgütü demeyin diyor. Peki kardeşim PKK ile işbirliği yapan, vatanın gizli sırlarını paylaşan ve bu ülkenin insanına bir torba kömürle satılık diye hakaret eden Feto terör örgütü değil de nedir?

      Daha dün Kızılay olayı sonrası devletin resmi kurumları teröristin adını açılamadan Sözcü Gazetesine sızdıranlar kimler. Demek ki hala bu paralel yapı Emniyet içindedir. Neden haber veriliyor biliyormusunuz ismi açıklansın bağlantısı olanlar kaçsın yakalanmasın diye.

     Türk halkı olarak dimdik duracağız, iktidarı ile muhalefeti ile vatandaşı ile bu terör örgütünün üzerinden elbet geleceğiz. Aman ha aman birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.


15.03.2016 11:30:09

Erdogan Kaya

Terörün amacı halkı tahrik etmek

Terörün amacı halkı tahrik etmek