Sayın Başbakanın Diyarbakır yaptığı toplu açılışları esnasında yaşanan barış şenliklerinden rahatsızlık başladı. Bu süreçte Türk Bayrakları Diyarbakır’da dalgalanmaktan neden rahatsızlık duyulur anlamadım. Dün nerede ise resmi dairelerdeki Türk Bayraklarına tahammül edilemezken bugün meydanlarda bayrağımızın dalgalanmasından neden endişe ediyoruz? Sadece Kürt kimliğinden ve Kürtçe şarkı söylediği için yurt dışı edilen sanatçıyı bugün getirip dün hakaret ettiği ülkemize bugün methiye yazmasından neden endişe ediyoruz?

      Ben şahsen Ahmet Kaya yâda Şivan şarkılarını hayatımda hiç dinlemedim, oldu olası ilgimi çekmedi ve hiç sevmemde. Ama sanal alemde öyle keskin milliyetçilik taslayanları biliyorum ki, sürekli Ahmet Kaya şarkılarını paylaşıp hayranlık duyuyor. Bunlar birer tezat ve çelişki değil mi?

      Muhalefet partilerinin anlamadığım bir siyaset tarzı var. Vay efendim vatan elden gidiyor, ülkeye Kürtler hakim olacak endişesi ile siyaset yapıyorlar. Ne zaman televizyonu açsam terör üzerine siyaset yaygarası ile insanlara korku salınıyor.

      Ülkenin dört bir yanına yayılmış mozaik olan bu ülke insanın ayırt edilmesi nasıl olacak. İktidara geldiğinizde Kürt kökenli vatandaşlarımız ile ilgili düşünceniz ve siyasetiniz ne onu söyleyin de ikna olalım. Ülkede bir terör belası var bunu inkârda edemeyiz, sizin bu konudaki öneriniz ve politikanız ne Allah aşkına bunu neden ülke insanı ile paylaşmıyorsunuz?

      Sizde iktidara gelseniz size oyda versek sizin çözümünüz ne hadi söyleyin inanalım Sayın Başbakana yanlış yapıyorsun diye karşı çıkalım. Sürekli ülke elden gidiyor, teröristleri kucakladınız affediyorsunuz korkusu. Birde biz iktidara gelirsek bunu şu şekilde çözeceğiz diye bir öneri yâda çalışmanız var mı? Varsa bizi ikna edecek şekilde neden paylaşmıyorsunuz?

       Ne ekonomik programınız, ne ulaşımla ilgili projeleriniz, enerji ile ilgili çalışmanız, eğitimle ilgili formülünüz ve tarımla ilgili çalışmanız yokmu? Neden bunları alternatif olarak bizimle paylaşmazsınız? Varsa Allah aşkına paylaşın bizde bunları alkışlayalım.

       Yatıp kalkıp terör üzerine insanlara korku salıyorsunuz. Siz iktidara gelseniz terör ile kucak kucağa olmayacakmısınız? Nasıl çözüm bulup çözeceksiniz bunu anlatınsana. Güneydoğu Anadolu meselesi bir yara bunu herkes biliyor. Öyle yâda böyle çözülmesi gereken ortada bir ceset yok mu? Bu 30 senedir var yenide değil yılların yarası, bu yara her geçen gün büyüyor.

      Öldürmek yâda çatışmak çözümse bugüne kadarda çözülemedi. Hanginizin evinde yâda bir akrabanızın evinde evlenip akraba olmamış Kürt Türk akraba yok. Peki, bu nasıl olacak, adama ille sen şu yâda bu olacaksın diye zorla dayatmanın anlamı ne?

     Yeni kuşaklar bilmezler bizim kuşaklar iyi bilirler. Eski iktidarlar batıda yâda orta Anadolu’da orak çekiş, Mao ve Lenin hastalarını memursa sürdük GüneydoğuAnadolu’ya. Peki, bunlar oradaki okullarda ne yaptılar, tavuk ve hindilerini yiyerek çocukları din ve vatan karşıtı aşılayıp, devlet sizi dışlıyor diye gençlerin kafasını yıkamadılar mı? Bugünkü 30 yaşa kuşağı bu bölgede böyle yetiştiler.

      Şimdi bu gençleri vatan düşmanı yetiştiren birçok insan vatanperver oldular. Sanki vatanın bekçisi onlarmış gibi vatanperver olup ülkeyi savunuyorlar. Kominizim duvarları eğer yıkılmamış olsa idi bugün acaba neyi savunurlardı merak ediyorum. Ülkenin dört bir yanına orak çekiş ve komünist liderlerin resimlerini çizenler acaba bugün neyi savunuyor?

Güneydoğu Anadolu insanı dinine bağlı ve dindar bir topluluk iken, yeni neslin bir kısmını din karşıtı olmuşlar, acaba bunları kimler yetiştirdi? Herhalde ben yetiştirmedim o gün orada eğitim veren bazı insanlar yetiştirmedi mi*?

      İşyerlerine batı dili olan İngilizce, Fransızca ve diğer Avrupa ülkelerinin dilini işyerine koyan esnaf bundan neden gocunmuyorda benim ülke vatandaşımın dilini kullanmasından neden gocunuyor? Neden Avrupa hayranlığı yaparken kendi vatandaşımızı ötekileştiriyoruz?

       Ben Sayın Başbakanın ülke geleceği adına bu barış ve kardeşlik girişimini destekliyorum. Bana göre fevkalade bir güzellik ve kardeşlik duygusu yaşandı. Vatandaşta bayrağımızı ellerinde sallayarak güzel mesaj verdi. Ülkemiz açısından düşmanlık yerine kardeşlik tashihi yapılmıştır.

 

 


20.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Terör çığırtkanlığı başladı

Terör çığırtkanlığı başladı