Başlıktaki ?Terazinin Tuhtu? kelimeleri merhum babam Kalaycı Hacı Hacı Şammas tarafından yeri geldikçe anlatılan bir hikayedeki cümlenin ilk iki kelimesiydi.

 Bir işin zamanında ve usulüne uygun olarak hem de yapılanın işinin ehli tarafından gerçekleşmesiyle  yapılandan istenen ve beklenen oranda verimin alınabileceğini anlatır!

    Tamamı ?Terazinin Tuhtu Var, Her İşin Bir Vakti Var? olan cümleyi aklıma getiren gelişme geçen Perşembe günü mahalli gazetelerimizdeki bir haberdi.

    MEDYA HABERLERİN ÖNCELİK SIRASINI BİLMİYOR!!!

  Haber Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş´ın ilimizin 1.5 asırlık yakın tarihte çektiği sıkıntıların baş sorumlusu meselelerin çözüm konusundaki açıklamalarını veriyordu.

   Ahmet Beyin yaptığı tüm hemşerilerimizin duygularına tercüme olan çok önemli açıklamayı maalesef  kimileri hiç umursamamış!!!
    İstisnanın dışındaki yazılı medyada ise haber laf olsun babından geçiştirilmiş!!!

    Çok önemli bir haberin istisnanın dışında kalan medya organlarında bu şekilde verilmesinin iki ana sebebi var.

   İlki meslektaşlarımızın yazılı,görsel ve  sözlü yayın yapanlarından istisnanın dışındaki samimilerin ve işinin ehli olanların haricinde kalanların  yaptıkları işi bilmemeleri.

   Bunun eğitimini almamaları,bu konuda hizmet içi eğitimine katılmamaları, kendilerini deneme yanılmayla da olsa geliştirmemeleri ve mesleği bilenlerden de öğrenmemeleri.

   Bundan kötüsü ise bilmeleri gerekenleri de bilmediklerinin de farkında olmamalarıdır!!!

    Bir çoğu haberciliğin kalıbı olan? 5 N 1 K? yı ve haberdeki giriş,gelişme ile sonucu da bilmediklerinden magazin haber ile önemli  aktüel haberi de birbirinden ayırt edememeleridir.

   İkincisi ise ekmeğini yiyip,suyunu içip havasını soludukları Aksaray´ımız için ve kendileriyle  evlatlarının da  istikbali için yapmaları gerekenlerin yerine  günü birlik kazançları  için takip etmekle 1. Derecede mükellef oldukları meseleleri de umursamamalarıdır.

       SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR.

     Sahipsiz Vatanın Batmasının Hak olduğu gerçeği ile herkesin karınca kararınca cürümleri kadar Aksaray için yer yakarak başta istikbalimizin olmazsa olmazı olan ihaleden bir önceki aşaması olan Etüt proje çalışması devam eden Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın bu projesinin yıl içinde bitirilmesi.

  Bir taraftan bu çalışmalar devam ederken,diğer taraftan da aynı zamanda 2017 yılı bütçesine  ise ihalesi için ödenek konması.

  Ankara-Pozantı Otobanı ihalesinin yapılmasından önce can damarımız olan E.90 Karayolunun maksimum şekilde cazibesini devam ettirecek tedbirlerin alınması.

   Dekanı atanan Tıp Fakültemizin eğitime zaman geçirilmeden başlaması için ilgili ve yetkililer nezdinde girişimlerin aralıksız olarak devam etmesi.

     Bu konuda çaba sarf edenlere yardımcı olunması gerekir.

   Mutlu istikbalimiz ve bundan dolayı kazanılacak Sadakayi Cariyeye kavuşulması için herkesin zamanında ve yerinde gerekeni yaparak terazinin hizmet tarafının ağırlığının sağlanarak Tuhtu´nun  zamanında lehimize çevirtilmesinin  sağlanması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

YÜREKLER TOPLU VURDUKÇA BİZİ TOP TÜFEK YILDIRAMAZ!

   İçleri,kalpleri,gözleri beyinleri kapkara zihniyet dün akşam  İstanbul Atatürk Hava Limanı girişinde bir kez daha bu hallerinin dışa vurumu olan kahpe eylemleriyle 36 canımızın yok edilmesi ve 147 canımızın ise yaralanmasına sebep olan eylemi gerçekleştirdiler.

    Bu Din,vatan,insanlık düşmanlarının sözüm ona mensubu olduklarını iddia etmenin yanında savunucusu olduklarını da belirttikleri dinimizin en kutsal zaman dilimi olan Ramazan içinde yaptıkları alçakça saldırının dini,insani,ahlaki olana hiçbir açıklaması ve savunması olamaz.

   Bu hainler ve bundan sonrası için  olması muhtemel hainliklerin yegane sebebinin içimize nifak sokmak olduğu gerçeğiyle tüm vatandaşlarımızın bu iç ve dış hainlerin oyunlarını bozmak için saflarını 81 milyon´un tek vücut olduğu gibi sıklaştırmalarındadır.

   Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun.

   Rabbim Yar ve yardımcımız Olsun.


29.06.2016 10:12:01

Ali Genç

Terazinin Tuhtu!

Terazinin Tuhtu!