Bayramın ikinci günü partilerde bayramlaşma vardı. Bunların en kalabalığı iktidar partisi idi, burada iktidar partisi milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Başkanlar konuştu. Konuşmada genel olarak birlik ve beraberlik mesajları verilirken, “başkaları tencere tava çalarken biz hizmet yapıyoruz” dediler. Ben bayram konuşmalarından bir bölümünü sizlerle özet olarak paylaşmak istiyorum.

      Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Ali,  Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İGM Başkanı Özkan Doygun, parti binasında partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramın ikinci günü saat 11.00 de düzenlenen bayramlaşmaya Parti yöneticileri ve milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ak Partide yapılan bayramlaşmada gündemde gezi parkı olayları, Türkiye’nin dış politikası ve yerel seçimler vardı.  

       Bayramlaşmaya damga vuran cümle ise, “BİRİLERİ TENCERE TAVA ÇALARKEN BİZ HİZMET ÜRETİYORUZ” Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı “ Sayın Başbakanımızın özellikle asrın projesi dediğimiz Londra’yı Pekin’e bağlayacak olan projenin ilk deneme sürüşünü yaptık. Bu sürüş Marmaray test sürüşü idi. Denizin 60 metre altından ileri teknoloji ile geçen bir hat bu hat. Yani birileri tencere tava çalarken biz hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bunlar yıllar boyu aynı şekilde tencere tava çalmaya devam ettiler. Bizde hizmetimizi yaptık. Bu büyük hizmetimizde inşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun. Biz barajlar, köprüler, havaalanları, üniversiteler yaptık Büyük projeleri de gerçekleştiriyoruz. Sayın Başbakanımızın önderliğinde Aksaray’ımızda 3 dönemdir sayın halkımız bize çok büyük bir teveccüh gösterdi. Aynı şekilde yerelde de 2 dönemdir belediye başkanlığını alarak aynı teveccühü gösterdi. Biz milletimize her zaman teşekkürlerimizi, minnetimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin emaneti bizde olduğu sürece en güzel şekilde layık olduğu şekilde temsil etmeye çalışacağız. Dedi.

         Milletvekili Ali Rıza Alaboyun “Başbakanımızın çok güzel bir lafı var. Bize hesap yapan değil hasbi olan lazım diyor. Gönülden seven gönülden yapan lazım diyor. Ak parti bu ruhu yakaladı. Türk milletinin içindeki bu ruhu canlandırdı. Harekete geçirdi. O yüzden bu büyük bir şans. Bu şansı bu milletin iyi değerlendirmesi lazım. Elhamdülillah iyi de değerlendirdik. 2002 de %37 verdi. Bir sonraki seçim % 42 derdi. Bir sonraki seçim % 47 verdi bir sonraki seçim % 50 verdi. Şimdi kamuoyu yoklamaları % 52’lerde Hatta gezi olayları ile birlikte oylarımız arttı. Önce Ak partiyi bir sarsmaya kalktılar Konda diye bir araştırma kuruluşu var başında da Tarhan Erdem diye eski CHP merkez kurul üyesi var onun bile araştırmalarında Ak partinin oyunun gezi olaylarından sonra % 3,5 oranında arttığını gösteriyor. İçerden gezi olayları ile ve başka mihraklarla dışarıdan başka mihraklarla Ak partiye vurdukça hani demiri döversiniz de çelikleşir sertleşir güçlenir ya bizde öyle güçlendik” dedi.

          Milletvekili Ruhi Açıkgöz “ Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenada artık sesi duyuluyor bir çok konuda Türkiye’ye danışılmadan iş yapılmıyor. Aslında Türkiye’nin gücü test edilmek için değişik zamanlarda değişik operasyonlar yapıldı. Bu biraz Suriye ile başladı. Daha sonra İsrail ile özür krizinin açılmasından sonra adeta Suriye ile Türkiye lehine gelişecek olayları görüp yan çizmeye başladılar.”

        Milletvekili İlknur İnceöz “ Bende Ali Rıza beyin ve Ruhi beyin söylediklerine yürekten katılıyorum. Bugün partimizin kuruluşunun 12.ci iktidara gelişimin 11. Yılı inşallah ve 11 yıllık süreçte 6 yıldır bu salonda bayram kutlamalarına tanık olduk. Ve ülke içerisinde çok şükür ilk kez şehit haberlerinin olmadığı olumsuz haberlerin yaşanmadığı bir dönemdeyiz. Çok şükür bu sevindirici. Ama bugün ülkemizde başka sorunların ortaya çıkarılmaya çalışıldığı kritik bir dönemden hep beraber geçmekteyiz” dedi.

 

       Belediye Başkanı Nevzat Palta “Yerel baz da konuşacak olursak gerçekten nasıl ülkemizde söyle baktığımız zaman son 10-11 yıl içerisinde çok şeylerin değiştiğini yakinen görüyorsak Aksaraylı da son 9-10 yıl içerisinde gerçekten çok şeylerin değiştiğini rahatlıkla görebiliriz. Belki bizim handikabımız çıtalar o kadar yükseldi ki hizmet çıtası o kadar yükseldi ki ak parti ile beraber bir bakıyoruz o kadar hizmetler yapıyoruz temeller atıyoruz çok mütevazı ve tevazu ölçüleri içerisinde bu hizmet kervanını yürütüyoruz” diyerek uzun bir konuşma ile on yıllık hizmetlerini anlattı.


13.08.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Tencere tava çalmıyor hizmet yapıyoruz

Tencere tava çalmıyor hizmet yapıyoruz