Anadolu´nun bize yurt edilmesinin kapılarının açıldığı 26 Ağustos 1071´ Malazgird zaferi ile  başlayıp 30 Ağustos günü  kazanılan ülkemizi Yunan işgalinden kurtaran zaferde dahil Müslüman milletimizin imanının tezahür olan şanlı tarihimizin 12büyük zaferi de Ağustos ayında gerçekleşti.

   Milletimizin imanıyla dünya tarihine şan verdiği bu kahramanlık destanları yazılan 12 zaferin Ağustos ayında gerçekleşmesinden dolayı bu ayın bizim tarihimizdeki diğer ismi de ? Zafer ayı´dır?

 Tarihte Temmuz ayı ile ilgili yapılan araştırmada ise genel olarak milletimizin lehinden çok aleyhine vuku bulan olaylar olmasına rağmen bundan sonra Temmuz ayıda milletimiz için tarihe şan veren bir zafer ayı olarak anılacak!!!

   Bu zaferi milletimiz kendi hür iradesine karşı kahraman ordumuzun içindeki bir azınlığı oluşturan ihanet şebekesi tarafından yapılmak istenen alçakça kalkışmaya karşı  milletiyle,tüm siyasi partileriyle,medyasıyla,Meslek Odaları ve STK´larıyla tek vücut olup silahsız olarak göğsünü siper etmesini tarihin öve, öve bitiremeyeceği bir ?Demokrasi Zaferi?nin başarı destanıdır.

BAŞKOMUTANIN ÇAĞRISIYLA MİLLET DEMOKRASİYE GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ!

   15 Temmuz gecesi Saat 22.00 civarında başlayıp önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın,ardından ise Başbakan Binali Yıldırım´ın çağrısı ile  Türkiye ayağa kalktı.

     Aksaray Yenigün gazetesi olarak uyduğumuz çağrıyla gazetemiz sahibi Yaşar Karatay´la birlikte tam kadro olarak Aksaray Hükümet meydanına ulaştığımızda her yerden insan seli akıyordu.

  Meydan hızla dolarken Milletin ekmeğini yiyen hain çukur şebeksi tarafından yapılan alçakça kalkışmaya karşı Türkiye´nin 81 vilayetinin ve 1000 ilçesinin istisnasız olarak ayakta olduğuna yayın organlarından  canlı verilen haberlerle şahit olduk.

   Meydanda Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay konuşuyordu.

    Yanında ise merkez ilçe başkanı Ömer Gizlenci ile birlikte il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile il genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri vardı.

    Camilerden okunan salalarla hem millete  moral verildi,hem de yapılan çağrılarla vatanımıza sahip çıkılması çağrıları yapıldı

     Etrafta hiçbir güvenlik önlemi olmamasına rağmen milletimizin sağduyusu ile taşkınlık yapılmadan sağlanan coşkuya Aksaray Valisi Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve  Aksaray Jandarma Alay Komutan vekili Yarbay Hakan Eşitgen yaptıkları  konuşmalarda alçakça kalkışmaya karşı demokrasi vurgusu yapıldı.

     Zaman ilerledikçe meydana sığmayan hemşerilerimiz gibi başta Ankara,İstanbul,İzmir ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye´nin tüm il ve ilçelerinde aynı samimiyetle meydanların,bulvarların,caddeler hınca hınç doldu.

    MİLLET HAİNLERİN OYUNLARINI BOZDU!!!

    Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere meydanları dolduranlar Boğaz köprülerinin açılması başta olmak üzere millet düşmanı cuntacılar tarafından işgal edilen TRT ile özel haber kanallarıyla millete ait diğer kurumlar teker,teker tankların üstüne çıkan,paletlerinin altına uzanan cesur vatandaşlarımız ve vatandaşlarımız tarafından desteklenen yiğit Polislerimiz tarafından teker,teker kurtarıldı.

    Katil bölücüler tarafından milletin iradesinin tecelligahı olan ve şimdiye kadarki yapılan hiçbir kalkışmada fiziki saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılan hava saldırısına rağmen milletvekilleri hainlere pabuç bırakmadı!!!

   Mecliste grubu bulunan partiler başkan İsmail Kahraman yönetiminde toplanarak kalkışma ret edildi.  

    Hain şebeke tarafından katledilmek istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk çağrısını bağlandığı bir televizyon kanalında milletimize Cep telefonundaki görüntülü mesajla yaptı.

    Durum netleştikçe Cumhurbaşkanımızın bu hain kalkışmaya katılmayan  Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar´ın kurtarılmasına kadarda Genelkurmay başkan vekilliği görevine getirilen 1. Ordu komutanı Orgeneral  Ümit Dündar tarafından hem bilgilendirildiği,hem de İstanbul a davet edildiği anlaşıldı.

     Aldığı bu haberle benimde görüp uyduğum ilk çağrıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan milletimizi demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkılması için meydanlara inilmesiyle ilgili 2.çağrısını ise1. Ordu komutanın davetine icabet ederek geldiği İstanbul´da yaptı.

     Üstünden millet düşmanı alçaklar şebekesi tarafından Savaş uçaklarıyla taciz uçuşları yapılan İstanbul Atatürk Havalimanında basına yaptığı açıklamada vatan düşmanlarının etkisizleştirilmesine kadar sürdürülmesi ve direnme çağrısına millet harfiyen riayet etti.

   Polis ve darbeye katılmayan askerlerin işbirliğiyle ve canlarını siper eden milletinde desteğiyle önce cuntacılara boyun eğmeyerek hazırlanan ihanet bildirisini imzalamadığı için rehin alınan Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve diğer komutanlar teker,teker kurtarıldı.

    Meydandan Saat 08.00´de ayrılırken kalabalık dimdik ayakta milletin başkanından gelecek yeni talimatları bekliyordu.

   Pey der pey millet ve Polis ile milletten yana tavır koyan Askerler tarafından toplanan cuntanın üniformalıları ile yargıdaki,mülkiyedeki uzantıları teker,teker göz altına alınırken de 15 Temmuz zaferinin kahramanı milletimiz hiçbir taşkınlığa sebep olmadan meydanları hınca hınç doldurdu.

    Milletimizin Demokrasiden yana olan samimi direnciyle tutulan kent nöbetleri Cuma gününden bu yana aynı şevkle her geçen gün sayıları artarak devam ediyor.

   Dün gece ilimiz milletvekilleri Ak Parti Grup başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´yle Vali Aykut Pekmez´inde birer konuşma yaptıkları.

    İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ,İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan,Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş,Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök,Tümsiyad başkanı İzzet Çevik ile Müsiad başkanı ve Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş´la birlikte meydanı dolduran binlerce kişi demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

     Bu yazıyı siteye gönderdiğim 19.07.2016 Salı günü saat 02.40´da kent meydanındaki Demokrasi nöbetine 5. Gününde de aynı şevkle devam ediyordu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 2. çağrısına kadarda bu nöbetler aralıksız olarak sürecek.

    Yazıyı kaleme alırken  Türkiye genelinde ordu,yargı,mülkiye ile polis teşkilatında toplam olarak sayıları on bin civarında   kişinin görevden alınmalarıyla göz altılar devam ediyordu.

     Aksaray´da da  aynı paralelde devam eden çalışmayla Emniyetin Nezaretleri doldu.

      Bugün sonuna kadar hain ve bölücülerin son kırıntılarının da temizlenmesi ve medeni hukuk içinde  kendilerine milletinde talepleri doğrultusunda yapılacak yasal düzenlemelerle   bu tür hainliklere bırakın teşebbüs edilmesini,bunların akıllardan bile geçirilmesini kıyamete kadar önleyecek caydırıcı,fakat bizi muasır milletler hedefinden de koparmayacak tedbirleri sağlayacak cezaları sağlayacak yasalarında çıkartılması.

   Yapılan göz altılar ve soruşturmalarda kurunun içinde yaşın yanmasına da fırsat verilmeden gerekenlerin yapılması.

   RESMİ AÇIKLAMALAR DIŞINDAKİ SÖYLENTİLERE İTİBAR EDİLMESİN!

     Başta sosyal medya olmak üzere tüm medya organlarında yapılacak resmi açıklamalar dışında provokatörlüğe sebep olacak hiçbir habere itibar edilmemesi 15 Temmuz gece yarısı başlayıp şimdiye kadarki sükunetin bozulmasını isteyenlerin oyunlarına gelinmemesi,şehitlerimizin ruhlarının şad,mekanlarının Cennet olması,yaralılarımızın en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmaları  dileğiyle.

     Vatanımıza geçmiş olsun.

      Milletimizin15 Temmuz zaferi kutlu olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

     


19.07.2016 08:26:48

Ali Genç

Temmuz´da Zafer Ayı

Temmuz´da Zafer Ayı