Eskiden iğne ile kuyu kazılırken bugün yattığınız yerden dünya ile irtibat kuruyorsunuz. Dünya ile irtibat kuruyoruz da ama nasıl kuruyoruz. Bundan en çok gençler irtibat kurarken öğrenme adına değil de, oyun ve çetleşme de kullanıyorlar. Gençleri ne yapalım, resmi kurumlar bile bu teknolojiyi yeterlice kullanmıyorlar. İlçe Kaymakamlıkları siteleri bile güncellemeden yoksun, bazılarında hala iki kaymakam öncesi güncellemeler var.

       Araştırmam nedeni ile kırsalda daha çok geziyorum. Kasaba ve köylerimizi tekrar tekrar tarıyorum. İlçe merkezlerimizde Kaymakamlıkları ziyaret ediyorum, çoğunluğu ile bire bir görüşüp sohbet ediyorum.

       Buradaki yetkililerimiz ile görüşüp gözümüzden kaçan var mı diye bilgi almaya çalışıyorum. Sonra resmi makamların sitelerine girip inceliyorum. Kasaba ve Köylerimiz ile ilgili neler yapmışlar diye bakıyorum, bir ilçemiz dışında doğru dürüst sitelerin yenilenmediğini gördüm. Ağaçören Kaymakamı Sayın Şaban Arda Yazıcı ile birebir görüştüm ve kendilerine bağlı ilçe ve köyleri ile mükemmel bir çalışma yaparak merkez ve köyleri ile ilgili fevkalade bir site oluşturmuş.

        Bana gönderdiği bir visidi ile destek de oldular. Köylerde yaptığı gezi ve incelemeleri tek tek bizzat kendisi resimleyerek sitede kullanmış. Sitelerini incelediğimde hakikaten yok yok. Hatta gözümden kaçan birçok yerlerin resimlerini Ağaçören Kaymakamlık sitesinde ve kendilerinin verdiği resimlerden de istifade ettiğim oldu.

       Şaban Beyin bizzat ilgilendiği siteyi başka Kaymakamlıklarımızda bulmamız mümkün değil. Kaymakamlarımız kendileri belki bu siteleri yapamayabilir. Ama orada çalışan yetkililer güzel bir site ile o bölgenin dışarıda yaşayan insanları ile paylaşamaz mı?

       Turizm bölgesindeki kaymakamlarımız bu bölgenin tanıtımı ile ilgili neden bir güzel site oluşturulup da İlçe turizmini ve yöresini dünya ile paylaşmazlar?

       En azından mevcut yerleşim alanlarının kısa öyküsünü, örf ve adetlerini olsun yazıp hemşerileri ile paylaşmak bu kadar zor olmasa gerek. Her imkân ellerinde mevcutken bunu yapmamalarını inanın yadırgadım ve üzüldüm.

      Bazı köylerin bile o köydeki aydın insanlar tarafından merak edip köyleri ile ilgili resim ve bilgileri paylaştıklarını görmek güzel bir gelişmedir. Bir muhtarlık kadar resmi kurumlar neden sanal alemden yaralanmazlar?

        Valiliğimizin resmi işlerinin dışında İnternetin başka amaçla kullanılmayacağını bir genelge ile yasaklamasına rağmen. Ben bazen Face?yi açtığımda birçok memurun hala internetlerini başka amaçla kullandıklarını görmemek mümkün değil. Ben bunları görürken bağlı bulunduğu birim amirleri neden göremezler bunu da anlamış değilim.

        Bunların özellikle başlarında seçilmiş Belediye Başkanlarının idarecisi bulunduğu çalışanlarında görmek mümkündür. Hele sanal alemi Sayın Başkanların kendi resimleri dışında bulundukları bölge ile ilgili tanıtımda kullanmadıklarını da görmekteyiz.

      Özel işlerinde kullandıkları bu güzel iletişim aletleri kendi yörelerinin tanıtımında kullanmaları bana göre daha uygun olacaktır.

       Bu konuda yetkili mercilerimizi uyarıyorum Aksaray?ı niye tanıtamıyoruz diye feryadı figan ederken yetkili kurumlarımız düzenli bir site bile kuramamışlar. Ama kendilerinin yakışıklı resimlerini koymayı ihmal de etmemişlerdir.

        Aksaray Valiliği sitesini inceledim, gerçekten güzel bir site oluşturulmuştur. Site zaman zaman da güncellenmektedir. Bunu aynısının ilçelerde de yapılması en kısa sürede sağlanmalı.

       Resmi kurum sitelerine bakıyorum, onlarda güncellemeden uzak olanlar var. İlle de sene başında güncellenmesi gerekmez. Yapılan her icraat zamanında iletişim aracılığı ile herkesle paylaşılmalı.

 

      Uzun lafın kısası günümüz teknolojisini yeterlice il olarak kullanamadığımız yaptığım incelemede gördüm. Bu teknoloji ile iletişim ağını en iyi şekilde kullanmalıyız.


4.08.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Teknolojiden yeterlice yaralanmıyoruz

Teknolojiden yeterlice yaralanmıyoruz