Kader,Hayır ve Şer Allah(C.C.)´dan olsa da kul azmadıkça  Bela yazılmadığı gibi hayatımızın bir çok evresindeki yaşadıklarımızın olumlu veya olumsuz olması için gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle oluşacak olumsuz sonuçtan da kendimiz mesulüz.!!!

   Bu yalın gerçekleri şehirlerin atası,yer yüzünde ilim ve bilimin gelişmesini sağlayan sayısız ilklerle teklerin merkezi,iyi insanlarla  zaferler diyarı ve Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray´ımızın son  165 yılına uyarlarsak tarihi insanlar eliyle oluşturulan olumsuzluk nedeniyle bizim için iki defa tekerrür ettiğini görürüz.!!!

   Bu iki tekerrüre baktığımızda her ne kadar yapılanları ve yapılış yöntemleri ile şekillerini doğru bulmasak ta akıllı bir analiz yaptığımızda bunları yapanların kısmen de olsa haklı dayanaklarının da olduğunu da görürüz!!!...

    Bilindiği gibi tarihteki antik İpek yolu ve Kral yolunun merkezinde olan Aksaray´ın 1861´de ilk defa ilçe haline getirilmesinin sebebi Süveyş kanalının açılması ve ardından ise demir yolları hatları döşendiğinde bu hatların dışında kalmamız nedeniyle şehir nüfusu azala, azala sonunda şimdilerde nüfusları beldelik hakkını kaybetmeyecek yerleşim yerlerinin sınırının biraz üstündeki sayıya düşmüşüz!!!

SELÇUKLUNUN BAŞKENTİYKEN 30 BİN HANE OLAN AKSARAY 13 EKİM 1920´DE 1.İLÇELİK ESARETİNDEN KURTULDUĞUNDA 1600 HANEYE DÜŞERKEN!! 1953´DE İSE NEVŞEHİR´DEN 4160,NİĞDE´DEN 1487 VE BOR´DAN İSE 458 KİŞİ DAHA AZ OLAN NUFUSUMUZ?10936´YDI!!!?

   Yukarıdaki orta başlığa aldığım bilgileri nereden mi biliyorum?

   1.Bilgi Aksaray´ın ilk ilçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun 13 Ekim 1920´de kabul edildiği gün söz alan dönemin Kütahya milletvekili olan,daha sonra uzun yıllar boyunca da Aksaray milletvekilliği de yapan Besim Atalay´ın Büyük Millet Meclisi tutanaklarındaki konuşmasından.

   2. Bilgiyi ise dönemin genel gazetelerinden Vatan´ın Memleket Serisi 63 numaralı sayısında verilen bilgilerden anlıyoruz.

   Birlik içinde olmaz ve yeniden körfez konumuna gelmeyi engelleyecek tedbirleri  zamanında almaz isek  tarihin tekerrür etmesi kaçınılmaz olacak.!!!

  İlimizin Milletvekilleri İlknur İnceöz,Nevzat Palta ve Turan Yaldır´ın, iktidar ve muhalefet partilerinin yetkililerinin,tüm atanmış ve seçilmişlerimizin,Meslek Odaları ve STK larımızın kendi şahsi ve kurumlarının çıkarı yerine Aksaray için iş ve gönül birliği yaparak tarihin yeniden tekerrür etmemesi için gerekenlere yapması dileğiyle  dün idrak ettiğimiz resmen il oluşumuzun 26 yılı ve bu gün vilayetliğimizin ilk günü olan 27 yılımıza girişimiz kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


22.06.2015 10:46:21

Ali Genç

Tekerrür´ün Çaresi Birlik

Tekerrür´ün Çaresi Birlik