Tek kurtuluşumuz Başbakan Erdoğan’ın 2011’de sözünü verip geçen hafta ise yeniden teyit ettiği tren hattında!!!

 

      Aksaray’ın tarih boyunca koruduğu merkezi konumundan gelen cazibesinin azalmasının ilk sebebi Süveyş kananlı iken,ikinci ve en önemli diğer sebebi ise demir yolları hatlarının dışında bırakılmasıdır.!!!...

      Tarih boyunca hayvanlar tarafından yapılan insanlarla yüklerin taşınmasının Tren hatlarına kaymasıyla iyice küçülmemizle bilindiği gibi ilki 1861’de,ikincisi ise 1933’de olmak üzere iki defa vilayetlikten düşürülerek ilçe haline getirildik.

     Bu olumsuzlukların etkisiyle Sultan Abdul Hamit Han’dan sonra ülkemizi yol ağlarıyla ördüren milletin adamı Şehit Başbakan Adnan Menderes’in bu çalışmalarıyla kara yollarının merkezi konumuna gelmemize kadar Nevşehir ve Niğde şehirlerinden de az olan nüfusumuzla bölgemizin en küçük yerleşim yeri durumuna düşürüldük.

     Merhum Menderes’in kara yolları ağıyla ülkemizi örmesi ve gurbetçilerimiz inde katkısıyla ancak Yetmişli yıllara doğru yeniden Nevşehir ve Niğde şehirlerinin nüfusunu geçebildik.

    Aksaray’ımızın Recep Tayyip Erdoğan hükümetleri tarafından uygulanan 5084 Sayılı Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY) kanunuyla sağlanan teşvikle ivme kazanan sanayi yatırımlarıyla,üniversitemizin kurulması ve duble  yollarla başkentimizle ve Adana  başta olmak üzere çevre illerle aramızdaki ulaşımın kalitesinin artmasıyla ivme kazanan,daimi teşvikle de zirveye tırmanmamızı sağlayan yatırımların geleceği 2004’den bu yana en yetkili ağızlardan 5 defa tekrarlanan tren hatlarının hizmete açılmasına bağlı.!!!

 BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN 26 MAYIS 2011’DE VE 13 MART 2014’DE İKİ DEFA SÖZÜNÜ VERDİĞİ AKSARAY-ULUKIŞLA HATTININ SEÇİMDEN ÖNCE TEMELİNİN ATILMASI, BU MÜMKÜN DEĞİL İSE MUTLAKA İHALE TARİHİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI TARAFINDAN AÇIKLANSIN

     Teşvik kalktığında Aksaray’a gelen yatırımcıların tren hattı bulunan yerlerle rekabeti mümkün olmayacağından bu teşvikler bitmeden mutlaka Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın 2004 ve 2009 mahalli seçim vaadi olan.

    O zaman şu anki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından da projesi medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılan ve 2009’da ise yeniden tekrarlanan.

    Eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,şu anki Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım tarafından ise 18 Aralık 2010’da OSB’de iş adamlarına,Ak Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda da partililere müjdesi verilen.

     Başbakan Erdoğan tarafından ise ilki 26 Mayıs 2011’deki Ak Parti Aksaray mitinginde hem sözünü,hemde başlatma talimatını verdiği, geçen hafta bugün ise(13 Mart 2014)de tekrarladığı Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy, Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat arası tren hattımızın en azından Ulukışla ile aramızdaki kısmının temelinin atılması şarttır.!!!

     Teknik meselelerden bu mümkün değil ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından ihale tarihinin açıklanması gerekir.!!!!!!!!

      Bunun sağlanması için öncelikle bu vaadin rantını yiyenler olmak üzere iktidar ve muhalefet partileriyle mülki ve mahalli idareler, Meslek Odaları ve STK’lar var güçleriyle çalışmalarını aralıksız olarak hedefe ulaşıncaya kadar sürdürmeleri gerekir.

    Aksi ise Tarihin tekerrürü olacaktır ki bundan ise karlı çıkan olmayacağı gibi en büyük zararı ise Aksaray ve Aksaraylılar görecek.

      Tarihin tekerrürünün önlenmesi için verilen sözün gereğinin en kısa zamanda yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


20.03.2014 00:00:00

Ali Genç

Tek Kurtuluşumuz Tren Hattı

Tek Kurtuluşumuz Tren Hattı