Dünü çabuk unutan bir toplum olduğumuz için ufak bir sallantıda çok yararını ve faydasını gördüğümüz insanı birden yerle bir etmeye başlarız. Neden gelen güzelliklerden doyuma ulaşınca geleceği hesap etmeden anlık düşüncelere kapılırız. Son günlerde bakıyorum bazı insanlarda Tayyip Başkan düşmanlığı başlamış. Tayyip Beye düşman vatan haini de olsa onlarla dost olmaya başlıyoruz. Hani düşmanımın düşmanı dostum misali.

        Bir bakıyorsunuz seçimlerde benim yakınım veya adamım bir yerlere gelemedi ise Tayyip Beye düşmanlık yapıyoruz. Ülkemizi ve ülke geleceğini bir tarafa atıveriyoruz. Biz bir şehirde bazı insanları tanıyamazken Tayyip Bey nasıl tanısın? Tayyip Beyide yanıltan elbette oluyor.

        Ben olaya ülkem ve devletim açısından bakıyorum. Eğer Tayyip Beye alternatif ve önüne geçecek hizmet anlayışı olan başka bir lider varsa hep birlikte arkasından gidelim. Tayyip Beyi indirdik ve kenara aldık alternatifimiz ne onu söyleyen var mı?

       Elbette bir insan tamamen masum değildir, hata ve kusurları vardır. Kimse dört dörtlük değildir. Tayyip Erdoğan´ında hataları elbette vardır. Ama artısını eksisini tarttığımızda artısı fazla ise eksileri gündeme getirmenin bir mantığı yoktur.

         Yeni nesil bilmez, 1978 leri bilenler iyi bilir. Ülkede her şey kuyruk ve karne ile alınıyordu. Yağ yok, şeker yok, un yok, akaryakıt fişle alınırdı. Petrollerin önünde traktörler günlerce mazot kuyruğunda beklerdi. Sana oy verdiğim için elim kırılsın diye elini levye demiri ile kıranları bilirim. Karaborsa mazotu üç katına satın alanları biliyorum.

        Ne otoyollar vardı, ne tüneller vardı, ne sağlık sistemi vardı, ne doğru dürüst hastane vardı, ne bugünkü gibi telefon teknolojisi vardı, ne bilgisayarı vardı, bugünkü gibi ne lüks arabalar vardı, cebinizde bir Mark alman parası taşımanız suçtu, ne de deniz altından yollarımız vardı, ne de dünya ile yarışan hava alanlarımız vardı.

     Maaşlarımızı İMF den gelecek para ile alırdık. Savunma sanayimiz tamamen dışa bağlı Avrupa´nın kulu kölesi idik. Avrupa izin vermezse ülke idarecilerimiz komşu ülkelere bile gidemezdi. Ülke için yapacağınız her güzel iş için Avrupa dan izin alınması lazımdı.

       Şu 17 yıl içinde yapılanları saysam sayfalar dolusu yazı yazmamız lazım. Ben ülkeme yapılan hizmetlere baktığımda onun için Tayyip Beyi seviyorum. İnanın böyle bir lider hangi partili olursa olsun beni ilgilendirmiyor beni ülkemin geleceği ilgilendiriyor.

      Efendim ülkede ekonomik sıkıntı var bunun için Tayyip Beyi sevmiyorum diyor. Be kardeşim ekonomik mesele ülkemizden kaynaklanan bir durum değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu dünyayı ilgilendiren bir konu, inşallah bunu da atlatacağız.

       Bakın ülkemizde Fetö darbe girişimi oldu ve bunu güçlü ve dirayetli bir liderle atlattık. Başka bir zayıf lider olsa idi bugün ülkemiz Filistin´den daha kötü durumda idi. Ha diyeceksiniz ki, bunlar Tayyip Bey döneminde daha çok filizlendi. Buna aynen katılıyorum, ama hançeri içeriden sapladılar. Bunu Tayyip Beyde itiraf ediyor, ?ne istediniz de vermedik? demedi mi?

         Başta dedim ya vatanperver görünüm sergilendiği için onlarda yanılmıştır. Ama idari kesimde olanlar ellerini kollarını sallayıp geziyor. İbadet dediğimiz kişiler mağdur olduğuna bende inanıyorum. Üst kademedekilerin çoğu kendisini saklayıp duruyor.

        Hatalar elbette olmuştur, ama ülkemizin geleceği ve istikrarı için Tayyip Bey bir süre daha ülkemizin başında durması lazım. Etrafında yanlış ve düzgün insanlar olabilir. Ama hatasından çok sevabı varsa onunla devam etmeliyiz.

Tayyip Beyi indirelim ama yerine kimi getireceğiz? Siz tabanda bazı yanlış insanlara kızabilirsiniz ama dünü unutmamak adına Başkana sahip çıkmaz durumundayız. İnşallah bu ekonomik durumda zaman içinde atlatılacaktır.

 


25.11.2018 22:33:54

Erdogan Kaya

Tayyip Başkanı el birliği ile indirelim

Tayyip Başkanı el birliği ile indirelim