Değişen hiç bir şey olmamasına rağmen ülkemiz; yaklaşık Otuz yıldır terörle mücadele vermektedir. Ülke ekonomimizi sürekli tırtıklayan bu terör illeti Devletin vatandaşına vermek istediği hizmete de çomak sokmaktadır. Yanlış politikalar ve tavizler sonucu terör; bu ülkeden mal ve can almağa devam etmektedir.

Bakın nasıl:

*Yakın bir zamana kadar sınırlarımızdan giren teröristler haber yapılırken; ülke adı ağızlara alınamaz ve ?KOMŞU BİR ÜLKEDEN SIZAN TERÖRİSTLER? diye tanımlanırdı. Sanki Türkiye´nin tek komşusu varmış gibi,

* ?İHBARCI BAKKAL KURŞUNA DİZİLDİ? Başlıklı gazete manşetleri atıldı. Bu haberi okuyan vatandaştan nasıl ihbarlar beklersiniz?

*Kaçak yapı yapan terör Sempatizanlarının yıkılan gecekonduları için ?BELEDİYENİN İNTİKAMI? başlıklı manşetler atıldı. Hal bu ki; belediye yasadan aldığı yetki ile yıkmıştı o evleri,

*Bir kısım medya; gazete haberlerinde ?PKK KOMUTANI, PKK BAYRAĞI? gibi deyimler kullandı,

*Devletimizin en ileri gelenleri bile bizi tanımayanlara kardeşimiz diye hitap etti. Kardeşimiz dediklerimiz bizleri kardeş olarak kabul etselerdi PKK´ya çanak tutmazlardı.

*Görevini yapan polisimize: ?Bana bak ben kimim biliyor musun? Seni Hakkari´ye sürdürürüm ? Diye gözdağı vermedik mi?

*Siyasi rant uğruna aflar çıkarmadık mı?

*Suçun caydırıcı bir etkisi olan idamı kaldırmadık mı? Ayrıca pişmanlık yasasından yararlanıp da paçayı kurtaranlardan kaçı adam oldu doğrusu çok merak ediyorum,

*Adamlar ana yola bir ton bomba düzeneği kuruyor ve bir Allah´ın kulu bunu görmüyor göremiyor,

*Şehit haberlerini; reyting uğruna şova dönüştürdük ve hainlerin yüzlerini güldürdük,

*Hayatında dağ görmemiş bir kısım Mehmetçiği katil dağ ayılarının önüne yem attık,

*Devletin polisine tokat atanların ve küfür edenlerin herhangi bir ceza aldıklarını duymadık,

* ?PKK İSTİFA ETTİRDİ? başlıklı karizma yaratıcı haberlerini bile gördük,

*Bir kısım medya halen öldürülen teröristleri ?ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ? diye haber yapıyor. Nasıl etkisiz hale getiriliyor? Elleri kolları mı bağlanıyor, bayıltılıyor mu, öldürülüyor mu? Belli değil.

PKK´nın toprak ve vatan arzusu gibi bir isteğinin olmadığını; Türk düşmanı ülkelerin taşeronluğunun yanı sıra eşkıyalığın ve kaçakçılığın odağı olduğunu bir türlü anlayamadık.

Şimdi ülkemin gelmiş geçmiş tüm siyasilerine soruyorum: Terörle mücadelede etkin bir yol haritamız oldu mu, olmadı mı? Yoksa; bir Otuz yıl daha şehitler mi vereceğiz?

  

 Sevgi ve Saygılarımla

 


9.09.2015 11:46:09

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Taviz vere, vere geldik bu hallere!!

Taviz vere, vere geldik bu hallere!!