Cumartesi günü köyden döndüm ve akşam Dr. İbrahim Yücel Köse ve ekibimizle akşam Taşpınar Belediyesinin düzenlediği 6.Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivaline katıldık. Yazımın başında belirtmeliyim ki, benim bu yazımı eleştirenler elbette olacak. Son günlerde ülkemizde yaşanan menfur hain saldırılar neticesinde şehitlerimiz olurken festivalle eğlence olur mu diyenler olacak. 1 Ocaktan itibaren hazırlığı yapılan bu festivale herhangi bir erteleme gelmeyince Belediye Başkanı Cihan Yüksel yapmak durumunda kalmış.

      Efendim bu festival ertelenebilirdi, hiç değilse kendisi ertelese idi diyenlerde olacak. Ama biz gazeteci olarak takip etmek durumundayız. Ak Parti Genel Merkezi tarafından kendi Belediyelerine yapılan erteleme yazısı sonucu İl Belediyesi ve bazı ilçelerde buna uydular ve festivalleri ertelediler.

      Belediye Başkanı Cihan Yüksel bu konuda kendilerine herhangi emir gelmediği için, ?6 aydır yaptıkları hazırlık ve masraf sonunda mecburen yapmak durumunda kaldık? dedi. Hatta konuşmasında terör ve şehitlerimizle ilgili güzel şeyler söyledi.

      Festival boyunca eskiye oranla fazla oyun ve eğlence olmadı. Koskoca alan gerek Taşpınarlılar, çevre köyler ve şehir merkezinden gelenlerle tıklım tıklım dolu idi. Herkes oturduğu yerden etkinliği izlemekle yetindi.

       Festivale MHP Milletvekili Turan Yaldır, Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Feti Yaşar, siyasi partilerden CHP, sivil toplum kuruluş üyeleri, bazı kasaba Belediye Başkanları, Taşpınarlılar ve çok sayıda insan katıldı.

      Taşpınar 6 festivali her geçen gün daha iye doğru gittiğini burada gördüm. Ben zaman zaman Cihan Başkanı halı konusunda eleştirdiğim olmuştur. Ancak bu sene gördüm ki, Taşpınar halısına sahip çıkıp sahiplenmiş. Bu güzel bir gelişme ve her yere halı sermiş.

      Diğer bir husus ise ilk dönemlerdeki gibi ideolojik söylem ve sanatçılardan uzak bir sanatçı topluluğunu davet etmiş. Engin Nurşanı dışında tüm sanatçılar TRT sanatçıları idi. Her yıl olduğu gibi TRT sunucusu Zeynep Koçker sunuculuğunda Devlet Halk sanat halk oyuncuları sahne aldı.  Ankara Radyosu Türk sanat Müziği topluluğu sahneye çıktı. Yine TRT sanatçısı Cengizhan Atar, ardından Mihriban Türkmen ve son olarak Engin Nurşani sahne aldılar. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden festivalde bir olumsuzluk yaşanmadan vatandaşlar dağıldılar.

      Coşkudaki maksadım ise festivale çok sayıda insanın katılması. Aksaray ve çevre köylerden buraya binlerce insanın katılması idi.

     Tabi erken gittiğim Taşpınar´da gördüğüm hizmetler ise bir muhalif Belediye olmasına rağmen güzel hizmetlerin olması. En ufak sokaklara kadar parke taşlarla vatandaşın ayağı çamurdan kurtulması bir kasaba için çok önemlidir. Kasabanın girişi muazzam bir ağaçlandırma ile yeşillendirilmiş çok hoşuma gitti.

      Burada kısada olsa festival esnasında yapılan konuşmalara değinecek olursam. Belediye Başkanı Yüksel konuşmasına başlarken terörü lanetleyerek başladı. Festivali neden erteleyemediklerini insanlara anlattıktan sonra. Bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlattı. Bu kadar insan buraya gelmişken bunu anlatması kadar doğal bir şey olamaz.

       Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Feti Yaşar yaptığı konuşmada Taşpınar´a destek vermeye devam edeceğini söyledikten sonra. Terörler ilgili yaptığı konuşma hem yapıcı hem de fevkalade güzeldi. Kendisini dikkatle dinleyip takip ettim, her konuşma satırları takdire şayandı. Yaptığı konuşma alandaki katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Niye yalan söyleyim bende ilk defa dinlediğim Yaşar´ı takdir ettim.

      Daha sonra kürsüye gelen MHP Milletvekili Turan Yaldır ise Terörü lanetleyip, ? Feti Yaşarın yaptığı konuşmanın altına imzamı atarım? dedi. Festivallerde siyaset olmaz, yaptığı konuşma içinde 13 yıldır hizmet getirmediler diyerek Ak Partiyi eleştirmesi ise insafsızlıktı. Bu cümlesini gençliğine ve siyaset acemiliğine bağlıyorum. Kendisi son dönemlerde her yeri gezip insanların elini sıkarken Ülke ve Aksaray´daki gelişmeleri görmezlikten gelmesi takdir görmez. Bence bu tür kin ve nefret üzerine siyaset yerine sevgi üzerine kurarsa kazanır. Kendisi çok genç ben bunu gençliğine bağlıyorum.

    


3.08.2015 13:03:26

Erdogan Kaya

Taşpınar festivaline yoğun ilgi

Taşpınar festivaline yoğun ilgi