Vekillerin elini uzatsa yetişecekleri mesafede bulunan fakat ellerinde olmayan Aksaray´ın 1933´ün 1 Haziran´ından itibaren 56 yıl sürecek hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 2197 sayılı kanunun 3. Maddesiyle ilçe yapılmasının gerekçesi ile birlikte kanun metnin tamamı arşivimde.

AKSARAY´IN 1933 DE İLÇE YAPILMASININ GEREKÇESİ KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZ YERDE OLMASI!

   Uzun yıllar Ali Rıza Alaboyun beyin danışmanlığını başarılı şekilde yapan ilimiz Gülağaç ilçesinin Gülpınar Beldesinin de başarılı eski  Belediye başkanlarından Rasih Bostancı bey tarafından bana 2007´de gönderilen kanun metninde  bu kanunun ana gerekçesi  Aksaray ın  kuş uçmaz kervan geçmez yerde olması nedeniyle gelişmesinin mümkün olamayacağıdır.

KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZİMİZE DEMOKRASİ ŞEHİDİ BAŞBAKAN ADNAN MENDERES AÇTIRDIĞI KARA YOLLARIYLA SONA ERDİREREK AKSARAY´I TÜRKİYE KARAYOLLARININ KAVŞAĞI YAPTI!!!

Çed projesi, ardından ise geçen yılın sonunda Etüt projesi tamamlanan ilimizin olmazsa olmazı olan, teşvikler kalktığında demiryolu bulunan yerlerle sanayicilerimizin  rekabet etmesini sağlayacak olmasının yanında bizi limanlar ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan ve 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından  onlarca defa sözü verilen DPT ´tarafından da yatırım programına alındığı ve Kalkınma bakanlığı  ise ödeneğinin ayrıldığı belirtilen  Aksaray-Ulukışla tren hattımızın bitim tarihide belli olacak şekilde en kısa zamanda ihalesinin yapılmasında.

    Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için elzemliğinin yanında bizimle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ,Haymana ,Evren, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla ilçelerinin de can damardı olan ve  işlevini kaybetmesi halinde ilk etapta yol kenarında bulunun Petrol istasyonları, dinlenme tesisleriyle buralarda veya yakınlarındaki tamirciler, lastikçiler ile buralara  lojistik destek sağlayanlarla birlikte ortalama olarak 15000 kişi ve aileleriyle birlikte  ekmek yiyen 75000 kişi mağdur olacak.

   Bu mağduriyetlerin olmaması, dileyenlerin otobanı kullanmaları, dileyenlerin ise can ve mal güvenliği maksimum seviyeye çıkartılacak olan E. 90 karayolunu kullanabilmesi için defalarca tartışılan ve yapılan beyin jimnastiğiyle bulunan çözüm yolu olan Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla güzergahında yolun iki yakasından diğerine geçen yayalar, araçlar, tarım makinaları ile  otobüsünden otomobiline kadar tüm kara araçlarıyla yine evcil hayvanların bu geçişleri yolun altından yapabilecekleri böylelikle de her yıl bu geçişler esnasında meydana gelen can kayıplarını da milimize edecek olan yeterli sayı genişlik ve yükseklikte 8 şeride göre yapılacak tünellerde.

  İstikbalinin 1. olmaz ise olmazı olan Aksaray-Ulukışla  tren hattının  bitiş tarihide belli olacak şekilde zamanında ihalesinin yapılması konusunda da,E. 90 ın cazibesini sürdürmesi içinde yetki ve sorumluluk ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve Grup başkan vekili İknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl  Başkanı Hüseyin Altınsoy, İGM başkanı Mehmet Tüzün ile CHP il Başkanı Ramazan Koçak ve MHP il başkanı Ramazan Kaşlı ile ilimiz genelindeki Meslek Odaları, STK lar ile Medya Cemiyetleri ile mensuplarında.

   Tarihin tekerrürünün önüne geçilebilmesi için gerekenlerin ilgili ve yetkili olmalarının yanında hem kula hem de Yaratıcıya hesap vermek mecburiyetinde olanlar tarafından yapılması, aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


19.03.2018 05:14:09

Ali Genç

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜN ÇARESİ SÖZ VERİLEN HİZMETLERİN ZAMANINDA ALINMASINDA

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜN ÇARESİ SÖZ VERİLEN HİZMETLERİN ZAMANINDA ALINMASINDA