Aksaray ?Tarih Tekerrürden? ibarettir sözünün somut kanıtıdır.!

    1920´de 59 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtarılan Aksaray´ın körfez konumundan kurtarılması için gerekli tedbirlerin alınmamasıyla tarih 2197 sayılı kanunla 1933´de yeniden tekerrür etti!!!

   İkinci ilçelik esaretinden kurtulmamızın üstünden geçen 26. yılımızda tıpkı ilk ilçelik esaretinden kurtulmamızdan sonra o zamanın şartlarına göre bu günküne benzer şekilde gelişmemiz sürdürülürken bu gelişmeye ivme kazandıracak olan ulaşım sıkıntısının çözülememesi nedeniyle 2197 sayılı kanun metninde de belirtildiği gibi beklenen kalkınmasını devam ettiremeyeceği!!! kanaatiyle tarihin tekerrürüyle 13 yıl sonra yeniden ilçe haline getirildik.!!!

    Şu anda da tıpkı ikinci ilçelik esaretine çarptırıldığımız dönemdeki şartlar yeniden oluşuyor.!!!

   Teşvikler kalktığında Aksaray´daki yatırımcılar tren hattı bulunan komşu ve civar illerin yatırımcılarıyla taşıma bedelleri yönüyle rekabet edemeyeceklerinden ya iş yerlerini kapatacaklar veyahut ta iş yerlerini  demir yolu bulunan yerlere nakledecekler.!!!

    Yine proje ve yapım çalışmaları devam eden Ankara-Pozantı otobanın hizmete açılmasıyla  sürücüler bu yolu tercih edeceklerinden şu anda bizi  karayolları ulaşımının merkezinde tutan E.90 kara yolunun cazibesinin ortadan kalkmasıyla 1933 ve daha sonrasının konumuna gelmemize sebebiyet verecek.!!!

     Gerekli tedbirler zamanında alınmaz ve alınan tedbirler aynı şekilde zaman geçirilmeden uygulanmaz ise Aksaray orta vadede daha önce olduğu gibi hızla küçülecek ve uzun vadede ise tıpkı Western filmlerindeki terk edilmiş kasabalara dönecek.!!!

    Öyle olunca da vilayetliğimizin yeniden elimizden alınması kaçınılmaz hale gelecek!!!...

   Gerçekleşmesi yüksek ihtimal dahilinde olan olumsuzlukların olmaması için 2004´dan bu yana en yetkili ağızlar tarafından 5 defa sözü verilen,30 Nisanda ise Partisinin mitingi için Aksaray´a gelen hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından teyit edilen Aksaray-Ulukışla ve Ortaköy,Kırşehir Üzerinden bizi hem Akdeniz,hem de Karadeniz e bağlayacak olan tren hattımızın 28 Mayıs günü ise Aksaray´a gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Haziran ayında yapılacağını belirttiği ihalenin ivedilikle takip edilerek mümkün olan en kısa zamanda hizmete açılması.

   E.90´ın cazibesini devam ettirecek tedbirlerin alınması, yine Başbakan Davutoğlu´nun 30 Nisan mitinginde müjdesini verdiği Aksaray Tıp Fakültesinin açılması, aynı gün sözü verilen Aksaray-Konya ve Niğde arasına yapılma sözü verilen Hasandağı Hava limanına kavuşturulmamız ve Aksaray-Kırşehir arası duble yolumuzun bitirilmesi başta olmak üzere ihtiyacımız olan diğer yatırımların zaman geçirilmeden alınması gerekir.

   Bu hizmetleri gerçekleştirenleri Allah(C.C.)  ve hemşerilerimiz unutmayacağı gibi gerekenleri yapmayanlarında aynı şekilde unutulmayacağının bilinmesi dileğiyle 26. Vilayetlik yıl dönümümüz kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


15.06.2015 08:37:58

Ali Genç

Tarihin tekerrürü verilen sözlerle engellensin

Tarihin tekerrürü verilen sözlerle engellensin