11 Bin yıllık kadim tarihimizde bunun kaç defa yaşandığını tam olarak bilemiyorum!

     Fakat Osmanlı tarihinde bugün benzeri buluşmalar ilimizde Yavuz Sultan Selim, oğlu Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 4. Murat döneminde seferlere giderlerken ilimize uğradıklarından yaşandı.

      Bunların dışında her ne kadar şimdiye kadar defalarca Devletin üst yöneticileri çeşitli sebeplerle ilimize ve şehrimize gelmiş olsalar da bugün gerçekleşecek olan Cumhuriyet tarihimizde bizim için bir ilktir!

      İLKLERİMİZE BUGÜN BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ!

     Bilindiği gibi Ekecik ve Melendizden çıkan Kara Su ve Ak suyun yer yüzüne hediyesi olan  Aksaray merkez ve mücaviri  yer yüzünde,yani dünyada buğday,arpa,çavdar gibi hububatlar ile  fasulye,nohut ve mercimek gibi baklagillerin ilk defa yetiştirildiği, günümüzde etinden ve sütünden faydalandığımız hayvanların ilk defa evcilleştirildiği!!!

   Dünyada bilinen İlk Beyin Ameliyatının yapıldığı,Anadolu´da Bakır´ın ilk defa işlendiği,Demir´in yine dünyada ilk defa bulunup kullanıldığı ve dünyanın altının saflık derecesini ölçen ilk yerin kurulması başta olmak üzere yer yüzünde ilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayan onlarca ilkin merkezidir.

  Bu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım´ın ilimize gelmeleri birlikte Cuma Namazını  Aksaray´da kılmaları, Vilayet ziyaretinden sonra Saat 14.00´de 15 Temmuz Milli İrade Meydanında hemşerilerimizin huzurunda Tuz gölünün altına ilimiz sınırları içinde yapılan doğal gaz depolama tesisi ile birlikte diğer onlarca bazı kamu yatırımlarının toplu açılışı ve temellerinin atılmasını birlikte yapmaları Cumhuriyet tarihimiz boyunca Aksaray´da yaşanan yeni bir ilk olacak!!!

       ?HOŞ GELDİNİZ HOŞLUKLAR GETİRDİNİZ!?

    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile  Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım! Şehirlerin atası,yer yüzünde  maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan onlarca ilkin ve tekin merkezi,iyi insanlar ve zaferler diyarı,Selçuklunun şanlı başkenti 70 bin  evliyanın otağı 3 semavi dinin merkezi Aksaray´ımıza hoş,sefa geldiniz,hoşluklar getirdiniz.

  Programınızı en iyi şekilde ve maksadına uygun olarak en verimli şekilde de tamamlayarak hoşluklarla en iyi şekilde karşılayarak başkentimize  geri dönmenizi  dilerim.

İLKLERİMİZE YENİSİNİ EKLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Aksaray´ımızın kadim tarihten günümüze kadar gelen onlarca ilkine Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak yanınızdaki Bakanlar ile diğer mahiyetinizle şereflendirerek bir yeni ilki daha tarihimize eklemenizden dolayı hemşerilerim ve şahsım adına teşekkür ederim.

 HEDİYESİZ BIRAKMAYINKİ? BOŞ İLK? OLMASIN!!!

   Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanım Aksaray´ı ve Aksaraylı seçmenlerin 2002´den günümüze kadarki yapılan genel ve mahalli seçimler,anayasa referandumlarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sizlere karşı olan sevgilerini sürekli şekildeki Türkiye ortalamasının %15 üstündeki samimi desteğini de,şimdiye kadar Aksaray´ımıza sizlerin samimi destekleriyle gerçekleşen hizmetleri de, devam edenleri de biliyorsunuz.

   Bugünkü toplu açılış töreninde hizmete açılanlarla ihale çalışmaları ve yapımı devam edenler için canı gönülden sizlere ve sizlerin emirlerini yerine getirenlerle bunları size ileten ilimizin 2002´den bu yana görev yapan milletvekilleriyle günümüz milletvekilleri Ak Parti Grup  Başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydığdu,Mustafa Serdengeçti,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay,25. Dönem Milletvekilimiz Nevzat Palta ile İGM başkanı Mehmet Tüzün ile birlikte tüm atanmış ve seçilmişlerine de canı gönülden teşekkür ediyorum.

  Siyasetin hizmet sanatı olduğu gerçeği ile bizim bu samimi desteğimizin yaşatılan bu ilkte de yeni hizmet müjdeleriyle ziyaretin içini doldurmanızla bunun bir boş ilk olmasına izin vermeyin!!!

   İyi ve güzel olan her şeyin ülkemizle birlikte Aksaray´ımıza da nasip olması için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla Bakanları ve ilimiz milletvekilleri ile diğer atanmış ve seçilmişleri tarafından hemşerilerimizin beklentilerinin gerçekleştirilmesinin sağlanması,bunların bir bölümünün sözlerinin ilimizdeki ziyarette verilmesi,bir kısmının ise  yapım işinin startının da bugün meydanda verilmesi dileğiyle.

Cuma´nız Mübarek Olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


9.02.2017 23:16:25

Ali Genç

TARİHİMİZİN OLMASADA!,CUMHURİYET TARİHİNİN İLKİ!

TARİHİMİZİN OLMASADA!,CUMHURİYET TARİHİNİN İLKİ!