Bugün Aksaray Haberci sitemizle birlikte yazıyı yayınlayan Aksaray Yenigün gazetemizi ,sitedeki bu yazıyı ise yazdırıp arşivinizde saklayın!

       Şu anda olayların sıcaklığıyla yazılanların kıymeti tam olarak bilinmese de ilerisi için bulunmaz bir başvuru kaynağı olacak!

       Milletimizin tarihe şan verdiği o muhteşem gece ile ilgili olarak ileride yazılacak yazılarla bu konuda yapılacak konuşmalar ve belgeseller için bir el altı kaynak belgesi olacak!

     Neden bahsettiğimi anlamışsızındır!

     Bu yazım gerçektende özelde Aksaray´ın,genelde ise Başkomutan,Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısı ile  sokaklara ve meydanlara akan Türk Milletinin15 Temmuz´da asker elbisesi giymiş hainler tarafından yapılmak istenen alçakça kalkışmanın yapıldığı  ülkemizin 81 vilayeti ve 1000 ilçesinde Devletine ve Demokrasisine sahip çıktığı cesaret destanıyla dünyaya şan veren direnişin gerçekleştirildiği o unutulmaz muhteşem gecenin Aksaray´daki gelişmelerini anlatıyor.

   Genel ekserisine de o gecenin 00.30´dan itibaren bu satırları yazdığım şu anda tamamladığım 19. Nöbetimde dahil tamamına şahit olduklarımın ilk gecesini ve kısmen de şu ana kadarki nöbetlere katılım anlatılıyor.

     Anlatan Aksaray Ak Parti İl Başkanı Eczacı Abdulkadir Karatay.

    Şimdi gelelim Gazeteci Yaşar Karatay ve Harun Atalay tarafından yanımda yapılan ve tamamı Aksaray Yenigün´le Anadolu Ekspres gazetelerinde yayınlanan Başkan Karatay´ın tarihe not düşecek olan 15 Temmuz akşamı kahraman askerlerimizin üniformasını giyen Fetö/ Pdy  teröristleri tarafından yapılmak istenen alçakça kalkışma gecesinde yaşananlara;

BELEDİYE BAŞKANI YAZGI,İL BAŞKANI KARATAY VE İL EMNİYET MÜDÜRÜ´DE O GÜN ANKARA´DAYDI!

    Başkan Karatay ?15 Temmuz Cuma günü bir dizi ziyaret için milletvekillerimiz ile birlikte Ankara´da meclisteydik.

     O gün Allah´ın bir hikmeti olsa gerek her zaman için geç dönüş yaptığım Ankara´dan erken saatlerde Aksaray´a dönmüştüm.

   Akşam partili arkadaşlarımızla birlikte bir toplantımız vardı.

   Toplantı esnasında duyumlar almaya başladık.

     Ne olduğunu anlamaya çalışırken çok geçmeden 10 dakika içerisinde Genel Merkezden Bölge Koordinatörümüz Konya Milletvekilimiz Ömer Ünal´dan gelen telefonla ülke de bir darbe girişimi ve kalkışmanın olduğu ve tüm teşkilatın acil bir şekilde parti binasında toplanması talimatını aldık.

     Hızlı bir şekilde ilçe başkanlarımıza tüm partililerimize ulaşarak herkesi parti binasına topladık.

 İL BİNASINDA TOPLANAN AK PARTİLİLER HEP BİRLİKTE HÜKÜMET MEYDANINA YÜRÜDÜLER!

    Daha sonra genel merkezi arayarak toplandığımızı ve binaya sığmadığımızı durumdan haberdar ederek biz meydanlara iniyoruz dedim!

BAŞKAN YAZGI AKSARAY´A GELİRKEN VERDİĞİ TALİMATLA BELEDİYE HOPERLÖRLERİNDEN ANONS YATIRARAK VATANDAŞLARAMIZI SOKAKLARA VE MEYDANA İNMEYE DAVET ETTİ!

      Hemen ardından Ankara´dan dönüş yolunda olan Belediye Başkanımızı aradım oda Aksaray´a giriş yapmış ve hiç vakit kaybetmeden verdiği talimatla belediyeden yapılan anonslarla vatandaşları meydana davet ettik.

BAŞKAN KARATAY ARADIĞI İL MÜFTÜSÜNDEN CAMİLERDEN SALA VE EZANLAR OKUNARAK VATANDAŞLARIMIZIN SOKAKLARA VE MAYDANLARA İNMESİNİN ANONOS EDİLMESİNİ İSTİYOR!

     Anonslarla birlikte camilerimizde sala ve ezan okunması için İl Müftümüz Cemalettin Bal´ı aradım.

     Anonslarla zaten sokaklara çıkmaya başlayan vatandaşlarımız sala ve ezan sesinden hemen sonra yarım saat içinde meydana ve sokaklara akın etti.

    Bizler, Belediye Başkanımız, vatandaşlarımız, herkes meydandaydık.

    Valimiz Aykut Pekmez´le iletişime geçtik.

    Aksaray´da bir sıkıntı olup olmadığını öğrenmek için Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanımızı aradım.

     Emniyet Müdürümüz Ankara´da olduğu için diğer şube müdürlerinden Aksaray´da bir sıkıntı olmadığı haberini aldık.

KARATAY VALİ´DEN AKSARAY JANDARMASININ VATANINA VE MİLLETE BAĞLILIĞINI ÖĞRENİYOR!

    Yine yaptığımız toplantıda sayın Valimizle görüşmemizde Garnizon Komutanımızın izinde olduğunu ve yerine vekaleten Yarbay Hakan Eşitgen´in baktığını ve sayın valimizden Yarbay Eşitgen´in vatana ve millete bağlılığını ifade ettiğini öğrendim.(Yarbay Eşitgen o gece saat 02.00 civarında Vali,Belediye Başkanı,İl Emniyet müdürü ve Başkan Karatay´la birlikte meydanda toplanan hemşerilerimizle birlikte benimle birlikte orada bulunan gazetecilerin huzurunda bunu bizzat kendisi açıkladı.)

     Bizim için bir sıkıntı yoktu.

    Sağduyulu vatandaşlarımızla birlikte hep birlikte topyekun bizde tüm Türkiye ile birlikte darbe girişimine? Dur? demek için meydanı doldurduk.

   KARATAY?HİÇ BİR KİMSEDEN GECE BOYUNCA NE OLACAK?? TEDİRGİNLİĞİNİ HİSSETMEDİM

    O gece için şunu açık ve net söylemeliyim ki hiç kimsede şimdi ne olacak tedirginliğini görmedim, hissetmedim.

    Çağrılarımıza kulak veren herkes tereddütsüz meydana toplandı ve sabah ezanına kadar hiç kimse meydan ve sokakları terk etmedi.(Ben 16 Temmuz Sabahı Saat 08.00 de meydandan ayrıldığımda az sayıdaki hemşerimiz halen meydandaydı.)

    Herkes korkusuzca milli iradeye, demokrasiye, devlete, hükümete sahip çıktı? dedi.

VALİ,BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ İL BAŞKANI İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI DEVAMLI,MİLLETVEKİLLERİ İSE  YASAMA ÇALIŞMALARINDAN FIRSAT BULDUKÇA DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDILAR!

   O geceden başlayarak gündüz kendi işlerini takip eden geceleri ise aralıksız olarak hemşerilerimizle tüm kurmay heyeti ve personeliyle Belediye Başkanı Yazgı,İl Genel Meclisi üyeleriyle Başkan Mehmet Tüzün, İl ve merkez ilçe,ile diğer ilçelerimizin Ak Parti il,merkez ilçe ve  diğer ilçelerin başkan ve yönetimleri, Ak Partili ilçe ve belde  Belediye başkanları ve Meclis üyeleri İl başkanı Karatay´ın başkanlığında  ilk geceden itibaren ?Demokrasi Nöbeti?ni aralıksız olarak tutarak Demokrasi nöbetinin zinde kalması için yaptıkları konuşmalarla sağladıkları motivasyona şahit oldum.

    Ak Parti Grup Başkan Vekili ilimiz Milletvekili İlknur İnceöz´le birlikte ilimizin diğer 2 Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´de hain darbe kalkışmacılarına direndiği için tarihinde ilk defa kendi uçuklarımız tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki çalışmalardan fırsat buldukça,fırsat oluşturabildikçe Aksaray Meydanındaki Demokrasi nöbetine katılarak, her gece sayılara artarak burayı dolduran hemşerilerimize hitap ettiler.

    Ak Partililerin yanında ilik geceden itibaren MHP´lilerde,CHP´lilerde,diğer partilere mensup vatandaşlarımızla birlikti CHP il Başkanı Avukat Ali Rıza Toprakta fırsat buldukça yakınlarıyla meydandaydı.

     Yine şehir merkezinin genelinin yanı sıra başta Bayır altı ve Ekecik köylerinin muhtarları ile  vatandaşları olmak üzere Gazeteci meslektaşlarımızda hem  bu alçakça kalkışmaya karşı tepkilerini göstermek,hem de olup bitenleri okuyucu,dinleyici ve seyircilerine ulaştırabilmek için sürekli olarak demokrasi nöbetini tuttular.

    Bu yazıyı kaleme aldığım 2 Ağustos gecesi de dahil 18.günde aynı şevkle nöbet tutmaya da aralıksız ve firesiz olarak ta devam ediyorlar.

  MESLEK ODALARI VE STK´LAR DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILANLARI HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR!!!

    Kendilerini başta Vali Aykut Pekmez ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile tüm il birim amirleri ile ilimizdeki Meslek Odaları ve STK´larda bir an olsun yalnız bırakmadılar.

    Bu azimli nöbetin yanında nöbet tutmaya gelenlerin ihtiyaçları da olabildiğince Belediye,Meslek Odaları ve STK´lar tarafından sürekli olarak karşılandı.

     Tüm siyasileri,atanmış  ve seçilmişleri,Meslek Odaları ile STK temsilcilerini, şehrimizin mahalleleri ile ilimiz genelindeki ilçeler,beldeler ve köylerinden gelerek meydanı hiç boş bırakmayan hemşerilerimize ve meslektaşlarımızı bu samimi azimlerinden dolayı milletimiz ve şahsım adına tebrik ediyorum.

    Atalarına,ecdatlarına rahmet olsun.

    Milletimizin dünya şan veren  Çanakkale ve 30 Ağustos Kahramanlık destanlarından  sonra 15 Temmuz´daki Demokrasi destanında sağlanan birlik ruhunun kıyamete kadar artarak devam etmesi dileğiyle tüm  şehitlerimize Mevla´mızdan Rahmet,Gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


3.08.2016 09:06:44

Ali Genç

Tarih´e Not

Tarih´e Not