Bağrımızı dağlayan evvelki gün, Dağlıca da 16 askerimiz  şehit edildi ve bugün Iğdır da 12 Polisimizin hain ve bölücüler tarafından şehit edilmesi karşısında acı göz yaşlarımızı içimize akıtarak metanetle çelikten yıkılmaz dağlar gibi duran milletimiz bu birliğini korudukça iç ve dış düşmanlarımız asla bizi yıldıramaz 

Tarih ve Amel kitabı aynı işi yapar.

Çünkü ikisi de geçmişte olup bitenleri yazar.

Fakat aralarında ki fark birinin zahiri yani elle tutulur gözle görülür olması.

Diğerinin ise Batıni yani  manevi olmasıdır.

Tarihçi gördüklerini,nakledileni,geçmişte yazılan tarihi kaynaklardan okuduklarını yazar.

   İstisnai olarak ta yaşanılan dönemdeki egemen gücün gösterdiği yöndeki bilgileri veren tarih kitapları olduğu gibi, egemen gücün değişmesiyle o dönemi ters yüz eden tarih kitapları da var.

 Fakat kulun akıl baliğ olduktan zekarete girinceye kadarki amellerini yazan.

   Kişinin ömründeki artıları ile ,eksilerini yazan.

   Bunların menfi ve müspet olanlarının çokluğuna göre yapılacak İlahi yargılamadan sonra kulun sağ veya sol tarafından verilecek olan Amel Kitabında ise tarihteki bazı ihtilafların aksine kesinlik hilaf yoktur!!!

   Çünkü kulun işlediği müspet veya menfi amelleri Yaratanımız tarafından görevlendirilen sağ ve sol omuzlarımızda bulunan Katip Melekleri tarafından amel işlendiği anda sıcağı sıcağına deftere yazılıyor.

TARİH VE AMEL DEFTERİNE YAZILANLARIN MÜSPET VE MENFİLİĞİ YAZANLARIN DEĞİL

 AMEL SAHİPLERİNİN KENDİLERİ TARAFINDAN DİKTE ETTİRİLENDİR!!!

    Gelecekte  tarihçilerin genelde günümüzün Türkiye si,özelde ise Aksaray´ımızla ilgili düşecekleri notları da,Amel defterimize Katip melekler tarafından yazılanlarında mesulü ne tarihçiler,nede  katip melekleridir!!!

  Tarihçilerin pozitif manada da , negatif manada yazdıklarınında sorumlusu Selçuklu´dan günümüze kadar elimize ilk defa seçim hükümetinde geçen 3 Bakan,1 Grup başkan vekili ile 3 vekilimiz bu üç ayı en iyi değerlendirip gereğini yapanlar veya yapmayanlar olacaktır.

  Bakanlarımız Ali Rıza Alaboyun,Selami Altınok ve  Cenap Aşçı ile Grup başkan vekili İlknur İnceöz Hanım ile 3 vekilimiz Profesör Dr Ethem Tolga,Nevzat Palta ve Turan Yaldır´ın tarihin övgüyle bahsettiğinden, Amel defterlerinin sevaplarının  ise dolu olması için gerekeni yapmaları için  en samimim şekilde iş ve gönül birliği yapmaları.

    Bununla dönemlerini altın harflerle Tarih ve Amel kitabına yazdırmaları,aksinin yazılmasından ise fersah,fersah kaçmaları dileğiyle.

    Nasip olursa Cuma günüde 3 ay boyunca görev yapacak olan hangi Bakanın ve vekillerin milletimize borçlu olduklarını.

  Onların ve diğer Bakanlar ile milletvekillerimizin bu borçlarından kurtulabilmeleri,gelecekte kendilerinin hayırla yad edilebilmeleri için nelerin gerçekleştirilmesine vesile olmalarının gerektiğini yazacağım.

    Mutlu geleceğimiz için kendileri tarafından,istikbalimizin olmazsa olmazı olan hizmetleri gerçekleştirmeleri için ise siz okuyucularımız tarafından yapılacak baskı için takibi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.09.2015 08:04:40

Ali Genç

Tarih ve Amel Kitabı!

Tarih ve Amel Kitabı!