Bu gün 20 gününü geride bıraktığımız Rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazan’ın sondan bir önceki Cuma’sındaki yazımı şehirlerin atası, sayısız ilikler ve teklerle birlikte dünyadaki 3 semavi dinin en önemli ve nadir yerlerinden olan Aksaray’ımıza.

   Daha doğrusu Aksaray’ımızın  sayısız manevi güneşlerinden bu topraklarda ömürlerini din, dil ayrımı yapmaksızın insanları aydınlatmakla geçiren Taptuk Emre Hazretleriyle onun yetiştirdiği ve ünü kendisini de aşarak dünyaya yayılan Hemşerimiz Yunus Emre Hazretlerinin asırlara  ve iklimlere meydan okuyan birkaç kerametini paylaşmak istiyorum.!!!! 

 TAPTUK EMRE’NİN KERAMETLERİ OLAN AYAK İZİ,TATLI SU’YU,DUT AĞACI VE SOFRA TAŞI İKLİMLERE VE ASIRLARA MEYDAN OKUYOR!!!


    Taptuk Emre Hazretleri Allah(C.C.)’ın ihtiyar dünyamızda şehirlerin atası, sayısız ilkler ve teklerin merkezi, zaferler ve iyi insanlar diyarı Aksaray’ımıza bahşettiği yeryüzünün müstesna insanlarındandır.!

    O Piri faninin en büyük kerameti olan Yunus Emre gibi bir talebe yetiştirmesinin yanında daha çocuk iken ayağını bastığı Cingi(granit) kayanın üstündeki ayak izi.

   Mevlana Celalettin’i Rumi Hazretlerinin kendisini  günümüzde  kendi ismiyle anılan Aksaray merkez ilçeye bağlı Taptuk köyüne ziyarete geldiğinde ev sahibinden istediği, Taptuk Emreninde onu kırmayarak gösterttiği kerameti olan Dut ağacı.

     8 Asırdır akmaya devam eden Tatlı Su pınarı ve Müritleriyle yemek yediği sofra taşı ve çocukken ayağını bastığı ve usta bir kalıpçı tarafından biraz önce alınmış gibi duran ayak izi.

    Tatlı Su Pınarı, Dut ağacı ile  Sofra taşı ve ayak izi yazın ve kışın eksi ve artı 40 dereceyi bulan ısı farkına,Ekecik dağının o  tipi ve boranına rağmen dinsizlere inat 8 asırdır zamana ve iklimlere meydan okuyor.!!!

YUNUS EMRE’NİN KERAMETLERİNDEN DÜZ MEŞE ORMANI VE ALIÇLARIDA ZAMANA VE İKLİMLERE 8 ASIRDIR MEYDAN OKUYOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Hamken Hacı Bektaş’ı Veli tarafından Taptuk Emre hazretlerine gönderilen ve burada pişip derya olan hemşerimiz Yunus Emre nin sayısız kerametlerinden ilki Hacı Bektaş’dan Buğday almaya giderken ona hediye götürdüğü.

     Daha sonra ise Sarıkaraman’dan Şeyhinin dergahının bulunduğu Taptuk Köyüne gidip gelirken kullandığı güzergahtaki büyük bölümü kendi köyüm Yanyurt sınırları içinde bulunan zincirin halkası gibi dizili olan 8 asırdır meyve vermeye birbirinde nöbeti devrederek devam ettiren  Alıç ağaçlarıdır.

   2.Taptuk Emre’nin yanında eğitim alırken ”Şeyhimin dergâhına odunun bile eğrisi giremez.” diye belirtiği 40 yıl sırtında taşıdığı düz odunları kestiği Meşe ormanı ’da o zamandan günümüze kadar geçen 8 asırdan bu yana varlığını devam ettiriyor.

    Yaratanımızdan önce insanlarımızın kendisini seven diğer Hak aşıklarıyla birlikte bu piri fani ermiş hemşerilerimiz inde hayatlarını en iyi şekilde öğrenmemizi bize bahşetmesini, öğrendiklerimizle ise amel etmemizi ve şefaatlerine kavuşmamızı ihsan etmesi dileğiyle.

    Cuma’nız Mübarek Olsun.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


18.07.2014 00:00:00

Ali Genç

Taptuk ve Yunus Emre`nin Asırlara ve İklimlere Meydan Okuyan Kerametleri

Taptuk ve Yunus Emre?nin Asırlara ve İklimlere Meydan Okuyan Kerametleri