Allah gökten atmadığına göre; ülkeler halkından aldığı vergilerle hayatta kalıyor ve halkına hizmet veriyor. Vergilendirilmiş kazancın kutsallığını dinimiz de zekât tanımıyla hatırlatmaktadır.

Ne yazık ki; tüm bunlara rağmen bir takım sözde uyanıklar; kazanmalarına rağmen vergisini ödemiyor. Son yıllarda devlet bu konuda; teşvik olması açısından varlık vergisi adı altında yasa çıkardı ama bildirimde bulunup da gereğini yapmayan çok varlıklılar hâsıl oldu.

Tüm bunların yanında; elinde devlet yetkisi olan bir takım hırsız ve rüşvetçiler görevlerini kötüye kullanarak haksız servetler edindiler. Eskiden devlet memurlarından mal bildirim beyannamesi alınırdı. Bunun halk dilindeki tanımı “Nereden buldun? Yasasıydı ve her şey kayıt adlındaydı. Şimdi O yasa yanlış bilmiyorsam kaldırıldı; hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet de bu nedenle pirim ve tavan yaptı. Bu yasa bence “Nereden çaldın? Adıyla yeniden çıkartılmalı ve titizlikle takip edilip çaldıkları ellerinden alınmalıdır.

Şurası da bir gerçek ki; devlet ne yaparsa yapsın bir kısım kötü niyetliler bir yolunu bulup; çalıyor çarpıyor, vergisini ödemiyor. Toplumda; bu konuda çok rahatsız olan dürüst ve namuslu insanlarımız var. Hatta kendince çare üretenleri bile var.

Nasıl mı?

Bu konuda; bir grup arkadaşlar sohbet halinde dertleşiyoruz ve içimizden bir tanesi ortaya öyle bir teklif attı ki; tam Nobellik.

Arkadaşlar dedi: bu hırsız, yüzsüz ve rüşvetçilerden çaldıklarını geri almanın tek yolu var; biz de bir çete kuralım. Adını da SO-SO koyalım yani; Soyanları Soyan çetesi. Bunların çaldıklarını ellerinden kansız bir şekilde alalım; devlete verelim.

Alın size çılgın Türk’ten çılgınca bir fikir. Varsın böyle bir çetemiz de olsun; zaten bu ülkede konserve türü kadar çete türü var.

 

NOT: ÜLKEMİN TÜM SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLARINA SESLENİYORUM:

“KİMSE SİZİ BULUNDUĞUNUZ MAKAMLARA SERVET, ŞEHVET VE ŞÖHRET EGOLARINIZI TATMİN ETMENİZ İÇİN GÖNDERMEDİ. LÜTFEN ABİDİK VE GUBİDİK İŞLERE BULAŞMAYINIZ; BULAŞANLARA DA GÖZ YUMMAYINIZ.


6.01.2014 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

SO-SO çetesi`

SO-SO çetesi?