Manisa’nın Soma ilçesinde Salı günü özel bir maden ocağında trafonun patlamasından dolayı meydana gelen yangının başladığı Kömür ocağında bu yazı yazdığım Cuma  günü saat :050 itibarıyla can kaybı 284 civarındaydı.

    Burada kaybedilen 284 canla  birlikte 81 milyon vatandaşımızın tamamının da ciğerine ateş düşmesiyle millet olarak yasa boğulduk.

TÜM TÜRKİYE MADDİ VE MANEVİ DESTEK İÇİN TEK VUCUT OLDU

   Ülkemiz genelinde kurumsal olarak ve sosyal medya ve cep telefonları mesajlarıyla sağlanan organizelerle şehitlerimiz ve yaralılarımız için Mevlitler, toplu duaların yanında onlarca milyon vatandaşımız tarafından da okunan Yasinler ve Fatihalar şehitlerin ruhuna hediye edilirken mahsurların kurtulması ve yaralıların ise şifa bulması için Hakkın makamına  gönderildi.

    Tüm iller istenildiğinde ihtiyaç olan yardım malzemelerini hazırlayıp, kurtarma ekiplerini teyakkuza geçirdiler.

     İlgili bakanlıklarla birlikte Türk Telekom ve  Cep Telefonu operatörleri hem bedelsiz hizmetleriyle,hemde geçmiş borçların silinmesi ve ertelenmesi şeklindeki katkılarıyla TOBB ise 81 ilimizde mağdurlar için yardım kampanyaları başlattı.

    Ülkemizin içine kor gibi ateş düşüren bu faciayı içimizden çıktığı için aynen  hisseden hükümetimizin Enerji Bakanı Taner Yıldız,Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik , Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam ile birlikte Türk Kızılay’ı ve AFAD’da olaydan çok kısa bir zaman sonra tam güçleriyle olay yerindeydi.

   Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu,dün ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek  önce kazadan yaralı kurtulanları  ziyaret edip geçmiş olsun Dileklerinde, şehit ailelerine ise taziyede bulunup ardından ise olay yerine gidip yetkililerden kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

    Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu yaptıkları açıklamalarla devletimizle milletimizin  şehit ve yaralı yakınlarının yanlarında olduklarını belirterek her türlü olumsuzluklar karşısında nasıl birlik ve dirliğimizi koruyarak dim,.dik ayakta olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiler.

              KOYUN CAN, KASAP İSE ET DERDİNDE

    Akla gelebilecek her konudan ülkemizin zarar görmesini sağlamak isteyen iç ve dış provokatörler maalesef milletimizin bu ortak yasından da mal bulmuş mağribi gibi kendilerine pay çıkartmaya çalışıyorlar.

    Çarşamba’dan itibaren takip ettiğim çeşitli yayın organlarındaki haberler ile yorumlarda milletimizi yasa boğan fakat bir kez daha tek yürek olmamızı da sağlayan, devletimiz inde tüm imkanlarının seferber etmesine rağmen öküz altında buzağı bulmaya çalıştıklarına.

    İyi niyetlide olsalar bazı siyasi partilerin ve sendikaların yaptıkları çağrıların ardından Tv kanallarından takip edebildiğim kadarıyla Perşembe günü başkent Ankara, Bursa ve Çorum illerinde yapılan mitingleri kullanmak isteyen illegal örgütlerin milletin yasını kendi çıkarları için kullanıp bunuda fitnelerine vesile yapmak istiyorlar.

    MİLLETİN YAS’INDAN RANT ÇIKARTMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMESİN

    Bir taraftan ocakta kalanlar kurtarılmaya, şehitlerimiz ebedi istiratgahlarına yolcu edilip, yaralılarımızın tedavileri yapılıp, gözü yaşlı ailelerine devletimiz ve milletimiz tarafından geçici ve daimi maddi ve manevi imkanlar sağlanırken bundan faydalananlara ise devletimizin istihbaratı ve güvenlik kuvvetlerinin iş birliğiyle fırsat verilmesin.

      Ocak içinde kalan tüm kardeşlerimize canlı olarak bu yazımızın yayınına kadar ulaşılması ve sağ ile selamet şekilde yer yüzen çıkartılmaları.

    Her olumsuzlukta olduğu gibi bizi yasa boğan bu kazadan sonrada Hukuktan ayrılmadan adli ve idari  tüm işlemlerin eksiksiz olarak yapılarak hak edenlere hak ettikleri en ağır cezanın verilmesi, her sıkıntımızda olduğu gibi bu kara günümüzde de sağlanan birlik ve dirliğimizin kıyamete kadar sürdürülmesi.

     Bu birliğimizle sağlanacak imkanlarla Modern araçlarında desteğiyle alınacak tüm yasal ve idari tedbirlerle bundan sonrası için bu tür felaketlerin önüne geçilmesi, Şehitlerimizin Ruhlarının şad, mekanlarının Cennet olması, yaralılarımıza acil şifalar ve şehit ile yaralı yakınlarına ise Mevla’mızın  sabırlar bahşetmesi dileğiyle.

     Tüm milletimizin başı sağ olsun.  Cuma’nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


16.05.2014 00:00:00

Ali Genç

Soma`da millet can, fırsatçılar ise provokasyon derdinde

Soma?da millet can, fırsatçılar ise provokasyon derdinde