Altın tabak içinde ipekle sarılı olarak yapılan teklifi geri çevireni Aksaray kamuoyu çok yakından bilir.

   Bende en az 40 yıldır kendisini tanırım ve gerçekleştirdikleriyle yazdığı hizmet destanlarını da, bu destanı gerçekleştirmedeki imanından gelen vatan sevgisini de bildiğim ve her vesileyle yazdığım bir kıymetli bir hemşerimiz.

     Yapılan teklifi kendisine iletmesi halinde isteneni gerçekleştirme yetkisi olan fakat teklifte bulunulanın sezdiği tehlike ile verilen bilgi ve yapılan istişareyle güvenlik ve mülkiyenin kalbine sokulacak hançeri engelleyen ise uzun zaman mülki amirlik yapan birisi.

     Yıl 2002´nin ilk yarısı Türkiye de DSP,ANAP ve MHP´den oluşan ?Ana-Sol-M?  hükümeti başta.

    Anlatacağım olayın geçtiği yer Aksaray.

    Anayasaya göre 18 Nisan 1999´da yapılan genel seçimlerin yapılmasına 2 yıla yakın zaman var.

  Tamamen gerçek olan olay samimi bir vatanseverin o zaman kamu oyu nezdindeki etkinliği bilinen ve kendisinin hedefi olan siyasi istikbale ulaşmasında sağlayacakları yüksek katkıyı elinin tersiyle iterek siyasetteki istikbali yerine vatanın çıkarından yana tavır alınması somut gerçeğidir.

  Bu gerçekle Vatan sevgisinin İmandan olduğunun gereğini yaparak yüksek ihtimal ile özelde ilimize, genelde ise ülkemize verilebilecek hesaplanamayacak orandaki 2 büyük maddi ve manevi zararın önüne geçilmesidir.

    Teklifi yapan Fetö/Pdy örgütü tarafından asker elbisesi giymiş teröristleri tarafından gerçekleştirilmek istenen fakat canını seve,seve feda eden 249 Şehit ve 2200 Gazinin verildiği kahramanlık destanı yazan milletimizin çelik sinesinde eriyen 15 Temmuz alçakça kalkışmasından bir ay önce 12 Haziran günü vefat eden bir iş adamı.

   Teklif yapılan gençliğinden itibaren referansı Yüce dinimiz ve değerleri olan bu fikirle kendisinde oluşan Vatan Sevgisinin imandan olduğu gerçeğiyle 30 yıldan fazla zaman içinde Lise ve Üniversitede süren eğitimciliği esnasında dini ve milli değerlere bağlı nesiller yetiştirmeye çalışan.

    1999-2002 yıllarında 3 yıl boyunca sürdürdüğü aktif siyasi hayatı esnasında başta Aksaray´ın ilk doğal gaz alacak illerin arasına girmesini sağlayan, ata yadigarı Ulu caminin yıkılmasını önleyen 5.5 Milyon liralık ihalesini yaptırması, Yeşil hat için Türkiye geneline ayrılan bütçenin %85´ini  ilimizin Çöl ve Ova bölgesine harcanmasının sağlanması, Polis Okulunun kapatılmasını önlememesi ve Yüksek okula dönüştürülmesinin sağlanması başta olmak üzere ilimiz genelinde gerçekleştirdiği  yüzlerce hizmetiyle iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçi ve eğitimci Orhan Aydın beydir.

    ANAP binasına komşu binada bulunan yazıhanesine Orhan beyi davet eden iş adamı  kendisine ve iktidara övgüler yağdırdıktan ve hedeflenen başarılara katkıda bulunmak istediklerini belirttikten sonra Yüksek lisans yapan bir polisin bu eğitimine devam edebilmesi için il Emniyet Müdürlüğü santralinde görevlendirilmesinin sağlanmasını.

   Yine Vilayet makamının ehemmiyetinin göz önüne alınarak Valilik Özel Kalem Müdürlüğü nünde kendilerince önerilen bir isme verilmesinin sağlanmasıyla emin ellere(!) teslim edilmesini için Vali Beye telkinde bulunmasını diler.

      Gezi Vandal lığı, MİT Tırları,15- 27 Aralık olaylarıyla gerçek zihniyetleri ortaya çıkan bu oluşumun maksadını ferasetiyle daimi olarak bilincinde olan ve isteğin altında bir hinliğin bulunduğunu anlayan Orhan Bey yapılan telkini hemen o zamanki Aksaray Valisi Kadir Çalışıcı ile paylaşır.

  Vali Çalışıcı kendisinin bu konudaki tavrını sorunca kesinlikle istenin yapılmamasını ister.

  Bir müddet sonra ise bunların başka yerlere ve pasif görevlere atanmalarının sağlanmasıyla sebep olacakları zararlarında önüne geçilir.

    Tüm siyasetçilerle birlikte atanmışlarında konu vatan olunca gerisinin teferruat olduğu bilinci ve altın tabak içinde ipeğe sarılmış tekliflere karşı Orhan beyin gösterdiği ferasetle ellerinin tersiyle bertaraf etmeleri.

      Hz. Adem(A.S.) atamızdan başlayarak 15 Temmuz alçak kalkışması ve o tarihten şimdiye kadarki şehitlerimizin ruhlarının şad olması, Gazilerimize ise Mevla´mızın sağlık ve sıhhat vermesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

   


Orhan Aydın
10.07.2017 11:20:34
Sevgili Ali Genç Beye teşekkür ediyorum. Yaklaşık 18 yıl önce gerçekleşen bu hadise FETÖ çetesinin ne kadar sistemli çalıştığının Ve özellikle İl Emniyet Müdürlüğü ile İlin Valiliğini nasılda kontrol etmeye çalıştıklarının çok açık bir örneği... ? Emniyet Müdürlüğü santraline oturacak bir FETÖ´cü polis ve ?Valilik özel kalem müdürlüğüne oturtulacak bir başka FETÖ´cü ile bütün Aksaray, ticaret erbabı, kurum amirleri, vakıflar, dernekler, basın ele geçirilecek ve baskı altına alınacaktı... Allah´ın vermiş olduğu vukufiyet, iman ve vatan sevgisi ile BÜTÜN SİYASİ ve MADDİ destekleri reddederek, bu tuzağa düşmedik ve tam aksine ´adları kulağımıza fısıldanan´ şahısların etkisiz hale getirilmesini sağladık... Bu direncimiz sonucunda bize karşı daha da uyanan fitne milletvekili seçimini kaybetmemiz için ciddi kampanya yürüttü ve seçimi kaybettik...2000 yılında ( benden halen kayıtlı olan) e-postalarla " senden hesap soracağız" ifadeleriyle tehdit de edildim. Nitekim 2002 yılında Belediye Başkanlığı aday adaylığım esnasında da kendileri ve ikna ettikleri siyaseten vizyonsuzlar, müthiş bir çete dayanışması gösterdiler ... Lakin Hakk´ın, samimi İmanımızın, dürüstlüğün Ve eğilmemenin imtihanını kazandık... Siyaset aslında -herşeyin ve herkesin katkısıyla- kişinin nefsinin kazanması değildir. Aksine Hakk´ın ve halkın muzaffer olmasıdır. Biz de bunu yaptık . Bu vicdanı, imanı ve vukufiyeti bana veren Rabbime şükürler olsun. Hatırşınas Ali bey kardeşimden Allah razı olsun.@

ALİ GENÇ
11.07.2017 23:34:16
TEŞEKKÜRE DEĞMEZ! Değerli ağabeyim ben bir şey yapmadım. Sen eğerki onca emek ve çabanın ardından siyasi olarak misli misline hak edeceğine ettiğine kalıbımı basacağım ve bu akıl bu başta,bu can bu tende oldukça da devam edecek olan bilgiye dayanan defalarca bu konuda kaleme aldığım yazılarımlada ortaya konduğu gibi çokta ihtiyacın olduğu bir zamanda sana sunulanı ret ederek şahsi rantın yerine milletin ve ülkemizin çıkarını önde tutmandan dolayı ben sana canı gönülden tüm sağ duyulular adına teşekkür ederim. Selam ve Sevgilerimle.

10.07.2017 08:45:44

Ali Genç

Siyasi istikbal yerine vatan sevgisinin tercihiyle önlenen tehlike!

Siyasi istikbal yerine vatan sevgisinin tercihiyle önlenen tehlike!