Siyaset ve particilikte özellikle iktidar ve muhalefet partilerinde sözlükte manası olmayan, halkın da kabul etmediği bir ifade var; iktidar yanlıları ben katılmadım ama yaptılar, muhalefet tarafında bizim yetkimiz yok her ikisine de denecek şey, en kibar deyimle hadi canım sende.

İktidarın içindeki bütün gruplar, yanlış yapılan millet zararına olan her şeyden MÜTESELSİLEN sorumludurlar.  Muhalefet tarafında bulunan bütün partilerde hak ve hakikat için aralarında samimi ve ciddi iş birliği yapamadıkları için bunlarda kesinlikle MÜTSELSİLEN sorumludurlar.

 İktidar ve muhalefet grup halinde sorumludur. Hatta iktidar ve muhalefet arasında ki sorumluluğu yüzde olarak netleştirebiliriz. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakının başkanlık seçiminde aldıkları oylar belli, %51 e %49 öyleyse sorumluluklarının oranı budur.

İktidar blokunda ise MÜTESELSİLEN sorumlulukta oranın makası daha dardır, bugün Aksaray’da iktidarın üç milletvekili arasında ki sorumluluk ve kabahat %90-95 eşittir. Hiç birisi ben karşı idim ama yaptılar diyemez, dese bile halk bunu asla kabul etmez, halk kabul etse bile HAK kabul etmez.

Aksaray’da sağlık, milli eğitim, asayiş, adalet ve halkı çileden çıkaran trafik gibi meselelerde iktidarın ve muhalefetin delegeleri, kayıtlı üyeleri bile ciddi anlamda sorumludurlar. Tabi bizim bu görüşümüz kendini ve vebalı bilene dir.

Yoksa gününü gün eden, keyfine ve çıkarına bakan tipler için asla değildir. Bu tipleri biz muhatap alamayız Allah onlara akıl, fikir ve izan versin. Bir insan toplum yararı için herhangi bir yerde bulunuyorsa inanın yaratan ve insanlık adına rezil de olur vezirde. Yeter ki nereden gelip, nereye gittiğini yani haydan gelip huya gittiğini bilsin.

Aksaray’ımızda, birçok yapılana elbette haklı olarak iktidar bloku sahip çıkacak, yapılamayandan kim sorumlu olacak? İşte ülke ve ilimizde ki en önemli mesele budur. Şehir içinde halkı çileden çıkaran trafik ve otopark rezaletinden kim sorumludur?

Ekmek ve fakirin karnını doyurduğu simidin kaç gram ve kaç lira olduğundan, bir tas çorbanın içinden nelerin olduğundan ve kaç liraya satıldığından kim ve kimler sorumludur? Ben iktidar partilerinin şuralarında sorumluyum diyenler sorumluluk taşımıyorlar mı? Günü geldiğinde halk bunlardan hesap sormayacak mı?

                                                             Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 


19.10.2019 09:21:00

Rasim Gül

Siyasette, Müteselsilen Sorumluluk