Dünkü yazımda sivil Toplum kuruluşları ile ilgili Milletvekillerimizin ziyaretlerini yazacağımı söylemiştim. Milletvekili Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Yazgı, İlçe yönetiminden Yılmaz İlhan, Ahmet Durmuş Sönmez ve Mustafa Yalvaç’la beraber bir dizi ziyaretlerde bulundular.

       İlk önce Ziraat odasında Tarım Platformu üyeleri Hamit Özkök, Emin Koçak, Mahmut Aktürk, Mitat Küçük ve Faruk Serti ziyaret ederek tarım platformu ile ilgili problemlerini dinlediler. Beş oda Başkanı da tarımla ilgili konuları gündeme getirdiler. Bunun öncülüğünü su kotası oluştururken bir konuya dikkat çekildi. Kotanın uzaması bir noktaya kadar devam edeceği söylendi.

       Milletvekilleri sulamanın idareli kullanılması, vahşi sulamadan vazgeçilmesini istedi. İlimiz az yağış alan illerden birisi olması nedeni ile ilerde suya ihtiyaç duyulacağı ve hayatı konu olduğu dikkat çekildi. Daha sonra ilimizde az suya ihtiyaç duyulan ürünlere yönelinmesi istendi. Yoksa kendilerinin çiftçilerimizin düşmanı olmadıklarını onlara yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

       Burada dikkatimi çeken bir husus ise Tarım platformu üyeleri her fırsatta ilimiz çiftçilerinin problemlerini dile getirmeleri bulundukları koltukları sadece doldurmayıp çalıştıklarını göstermektedir. Bende gerçekten bu gayretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

       Daha sonra TÜMSİAD Başkanı Serdar Uyarı ziyaret eden heyet burada odanın çalışmaları hakkında bilgi alırken. Oda Başkanı Serdar Uyar oda ile ilgili çalışmalarından bilgi verdi. Milletvekilleri de kendilerinin yapacağı bir konu olursa her zaman kendilerine destek olacaklarını söylediler. Burada konu yine kentsel dönüşüm ile ilgili konuya geldi.

       Milletvekilleri Belediye Başkanına destek vererek projenin hükümetin projesi olduğunu söylerken şunları söyledi; “ sanayi projesinden dönüş yok, burada TOKİ bire üç veriyor ama bazı mülk sahipleri ne koparırız diyerek bire beş istiyorlar. Sanayi bölgesi kentsel dönüşüm olarak hayata geçmezse burası çöplük olarak kalır. Bu bölgenin yerleşimi sanayi olarak imarlı, burada kentsel dönüşüm hayata geçmezse, burada mülk sahipleri yapılaşma için bölgeyi yeni bir imar projesi ile arsaya dönüştürmeleri gerekir. Arsaya dönüştürürken de mutlaka burada yapılacak sosyal tesis ve diğer hizmet alanları açılacak, yollar okul ve cami gibi bölgelerin ayrılması gerekmektedir.

         Böyle olunca da burada arsalar küçülecek ve o zaman 10-15 kişi bir araya gelip birlikte inşaat yaptırması gerekir. Anlaşmaları da çok zor olacak, bunun için TOKİ’nin verdiği şartlar çok uygun. Kentsel dönüşüm gerçekleşmezse bu çöplüğün içine 400 yataklı hastanenin yapılması da zor olacağı için hastanenin yerini de değiştirebiliriz” dediler.

                                   Öğrenci kazası provoke edilmesin

      Salı günü Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Cennet Nur Topçu kızımız E-90 yolundan geçerken elim bir kazaya kurban gitmiştir. Öncelikle öğrencimizin ailesine, Üniversite camiasına ve öğrencilerimize baş sağlı diliyorum. Acılarını aynen paylaşıyor üzüldüğümü belirtiyorum.

        Öğrencimizin vefatı sonrası yolun kapatılması ve Belediyeye yürünmesini de uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum. Buraya elbette bir üste geçit gerekli olduğuna katılıyorum. Ancak bu yolun Karayollarına ait bir yer olduğunu da bilmelerin istiyorum. Belediyeye yürümelerini de provoke edilmeleri sonucu yaptıklarına inanıyorum.

       Bunun bir kaza olduğunu bilmeleri, bu yolda birçok kimse kazaya kurban gittiğini de bilmeliler. Benim Belediyede idareci olduğum döneminde bana bağlı bando şefimiz bu yolda kaza kurbanı oldu. Yine hal bekçimiz bu yolda kaza sonucu vefat etti. Bunun dışında birçok insanımız vefat etmiştir. Ama kimse birilerini sorumlu tutarak Belediyeye yürümemiştir.

       Bu çok yanlış ve doğru bir davranış değildir, gerekli yerlere müracaat edilerek demokratik bir şekilde hak arayabilirsiniz. Öğrencilerin eylemi sırasında Sayın Valimiz ile beraberdim, şu cümlesini paylaşayım; “ ben demokratik bir insanım, kanunlar çerçevesinde kim olursa olsun meydanda açıklama yapmalarına izin veririm, veriyorum da. Ancak taşkınlık ve kanunsuzluğa izin vermem” dedi. Sizlerde bir açıklama ve tepki ile sorunlarınızı dile getirebilirsiniz. Ancak resmi kuruma yürüme bir kanunsuzluktur, ardında başka şeyler ararım. Gençler ama dikkat gaza gelip yanlış yapmayın.


10.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Sivil toplum kuruluşları ziyareti

Sivil toplum kuruluşları ziyareti