İlçe ve Beldelerimizi irdelemeye devam ediyoruz. İlk önce Gülağaç ilçesinden başlamak istiyorum. Gülağaç ilçemizde Faruk Teymen Başkan bir eğitimci. İki dönemdir Ak Partiden Belediye Başkanı seçilmiştir. Faruk Başkan bir eğitimci olmasına rağmen il genelinde kravatla arası iyi olmayan bir Belediye Başkanıdır.

Faruk Başkan ilk yılında gerçektende Gülağaçta zoru başardı. İlçenin alt yapısını yaptığında çok sıkıntı çeken bir başkan. Nedeni ise ilçenin altı tamamen mağara ve eski yapılarla dolu olması nedeni ile kanalizasyonda sıkıntılar çekti. Buna birde kaya ve sert taşların olması mütahidin işi bırakmasına kadar ilerledi.

Kanalizasyon çalışması esnasında buna birde çok eski yapı su şebekeleri ortaya çıkınca mecburen su şebekelerinide yenilemek durumunda kaldı. Hemde seçim esnasında kanalizasyon seçim kazanmak için bir risk olmasına rağmen ikinci defa seçimi kazandı.

İlçenin girişine yaptığı selçuklu kemeri ayrı bir güzellik. İlimizin en güzel saat kulesini ilçenin göbeğine dikti. Merkezdeki okul binasını hükümet binası olarak ilçeye kazandırdı. Su kanalının ıslah edilmesinde büyük çaba sarf ederek taş duvarla kanal haline getirdi.

Mesire yerini yeniden düzenleyerek yöresel yemekler çıkartılmasını sağladı. Gülağaçlı bazı hanımlarında buradan para kazanmasını sağladı. Çarşı merkezindeki parkı ıslah ederek yeniden düzenleyerek alanı genişletip üzelleştirdi.

Altyapıyı tamamladıktan sonra çarşı merkezine yaptığı dükkanların geliri ile Gülağaçın tüm mahallelerini asfaltlayarak çamurdan kurtardı. Giriş çıkışları yeniden düzenledi. Merkeze yaptığı trafik logoları ile trafik yönlerini sağladı. Her ne kadar Gülağaçlılar bunu eleştirsede, bizler ilçeye geldiğmizde beğendiğimizi hatırlatırız.

En son görüşmemede aday olmayacağını söyledi. Bu bir siyasi taktkmi, yıpranmak mı veya yeter artık demek mi? Ama gördüğüm kadarı ile aklı selimli ilçeliler başkan Teymeni başarılı bulduklarını söylüyorlar.

Saratlı kasabamıza bakacak olursak Nedim Uğuz Başkan iki dönmdir CHP´den Belediye Başkanı. Nedim başkan saratlı yeraltı şehrine ikinci bir yeraltı şehri kazandırmıştır. Saratlı için çok büyük bir gelir kaynağı diyebilirim.

Ayrıca kasabanın giriş çıkışlarından tutun, açık hava düğün ve eğlence salonu bölgesini güzel bir görünümle güzelleştirmiştir.

Nedim Başkan bu arada Cumhuriyet köyünü kasabaya katarak kasabalığının düşmesini engelleyen bir başkandır. Gerçekten özveri ile çalışıp bu köyü mahalle haline getiren tek kasabadır. Yani kasababasını düşürmemiştir. Nedim başkanı ben yeniden Saratlı da fovari olarak görmekteyim.

Ihlarada bir deli dumrum İsmail Yımaz Başkan var. İsmail Başkan eski bir memur, MHP´den aday olmuş ve kazanmıştır. Turizm konusunda çok inat ve girişim yaparak vadinin idaresinide elde etmiştir.

Bu ıhlara için gelir olarak fevkalade kaynaktır. Ancak otopark ücretleri çok yüksek, on lira civarındaki bir otopark ücreti gelen turistler için kötü bir imaj oluşturur. Bunu biraz daha aşağıya çekmekte fayda var.

Kasabanın girişindeki iniş ve çıkışı genişletmesi fevkalade güzel olmuştur. İsmail Başkan sosyal bir kişiliğe sahiptir. Kasabada yapılacak her etkinliğe katılarak destek verir. Ben İsmail Başkanı bu dönemde fovari görüyorum.

Yarın Güzelyurt ve Gülpınarla noktayalım.


10.09.2018 09:12:11

Erdogan Kaya

Sırada bugün Gülağaç, Saratlı ve Ihlara var

Sırada bugün Gülağaç, Saratlı ve Ihlara var