Mahalli seçimler yaklaştıkça Ak Parti ilçe ve Belde adaylarının belli olmaması nedeni ile sinirler iyice gerildi. Nedeni ise zamanın daralması ve seçmenlerin aday adaylarını sıkıştırması parti yöneticilerini de zora sokmaya başladı. Bazı yerlerde seçmeni muhafaza için yapılan aday benim açıklaması diğer adaylar üzerinde psikolojik baskı oluşturuyor. Bu psikolojik baskı ise daha şimdiden gruplaşan seçmeni belli yerlerde toplamaya itiyor.

       Genel merkez belki de son 17 Aralık süreci nedeni ile aday adayları üzerinde sıkı eleyip sıkı dokumak istiyordur ama bu büyük şehirlerde olması gerekirken. En sona küçük illerin bırakılması seçimleri sıkıntıya sokuyor.

       Bir gün bir bakıyorsunuz bir ilçede biz başlığı aldık dedikodusu yayılıyor. Bir başka gün başka ilçede başlık bizde dedikodusu yayılıyor.

      Eğer yayılmıyor da bir bilen tarafından fısıltı yayılıyorsa açıkça çıkıp kamuoyu ile paylaşılsın. Gizli kapaklı dedikodu yayılıyorsa zararını parti görür. İl Başkanına soruyorum net bir bilgi sahibi olmadığını söylüyor. Ulaşabildiğim milletvekillerine soruyorum adaylarla ilgili kesin bir bilgi sahibi olmadıklarını söylüyorlar.

       Temayüle göre önce Milletvekilleri ve il Başkanı ile açıklanan adaylar paylaşılır. Bunların bilmediği adaylık dedikodularını kim çıkarıyor anlamış değilim. Eğer bilen varda el altından bunları fısıldıyorsa yanlış yapıyordur.

       Böyle bir anlayış ne particiliğe nede teşkilatçılığa yakışmayan davranış. Yarın bu söylentilerin aksi olursa netice ne olacak? Doğrusu Genel Merkezin resmi açıklamasını beklemek uygun olanı değil mi?

       Bu yanlış gerilmeler ve ya germeler seçimlerde seçmeni karşı karşıya getirmez mi? Aynı partinin aday adaylarını birbirine düşürmez mi? Aynı partinin insanları ile seçime gideceksek onları karşımıza alarak seçim kazanmak mümkün olur mu?

      Doğrusu beraberce açıklamayı bekleyerek onlarla kucaklaşarak seçime gitmek olsa gerek. Yoksa bu davranış ve çekişme başkalarının işine yarar.

      Bazı yerlerde muhalefet adaylarını açıklamadı, beklemeye geçtiler. Ak Partinin adaylarının açıklanmasını bekliyorlar. Buradan çıkacak sonuca göre adaylarını belli edecekler. Çünkü küsüp kırılan ve darılanları kendi partilerinden aday göstermenin hesabı içindeler.

      Hatta bazı yerlerde en sağlam benim diyen bazı aday adayları bile şimdiden başka partilerden aday olmaya başladılar.

      Adaylık başlığını almak neticeyi tayin etmiyor, seçimi kazanmak netice veriyor. Ben başlık aldım gibi diğer adayları kızdırmak ve tepkilerini almak seçim kaybettirir. Küçük yerlerde insanların kutuplaşıp gruplaşmalarına sebep olur.

     Benim bu yazıyı kaleme aldığımda bazı gazete ve internet gazetelerinde adayların açıklandığı şeklinde isimleri yazılmıştı. Sonuçların doğru olup olmadığını yetkili ağızlara sorduğumda net açıklama yok bunlar tahmini sözler dediler.

 

      Anladığım kadarı ile bu mahalli seçimler partilerin dışında kırsalda sanki kişilerin belirleyeceği bir seçim olacağa benziyor. Burada en kötüsü ise en çok aday adaylarının Ak Partiden olması küskünlerin sıkıntısını Ak Parti görecek gibi. Ama küsenlerin ve gemiyi terk edenlerin nefislerine yenik düştüğü görülecek. Tabi burada yanlış aday belirlemeler olursa bunun hesabı da yapanlara kesilecek. Ama gerçek partiliyim diyenler gemide durup geminin limana sağ salim çıkmasını beklemeliler. Görünen o ki, Ak Partide adayların açıklanması geciktikçe sinirlerde geriliyor.


22.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Sinirler gerildi

Sinirler gerildi