Şehrimizin Hasandağı bölge girişi bu sene bir yoğunluk ve trafik sıkışıklığı yaşanacak. Tahminime göre trafik sıkışıklığı sonunda bölge güzelleşecek. EFOR AVM önündeki yığınıklık battı çıktı ile değişime uğrayacak ve bölgede trafik akışı düzenli olacak. Atatürk Bulvarını direk olarak kullananlar trafiğe ve sinyalizasyona takılmadan direk geçiş yapacak. Hemen yan taraftaki Siloların bulunduğu yer kalkacak güzel bir park ile güzelleşecek. Önemli olanın bu çalışmaların 2017 yılında tamamlanacak olması.

       Siloların bulunduğu bölge ile ilgili Sayın Yazgıya bir öneride bulunsak herhalde yanlış anlaşılmayız. Bu konuyu geçtiğimiz hafta 68 Gazeteciler cemiyetinde otururken Başkan Ali Südemen ve diğer arkadaşlarla konuştuk.

       Bizim çocukluğumuzdan bugüne duran silolar eski bir yapı. Aksaray´da burayı silolar olarak biliyor ve tarif ediyor. Silolar bir tarih gibi kalkmasa çevresi düzenlenip altı otopark yapılsa. Siloların bağlantı dışındaki yerleri açılsa şeffaf cam ve görüntülerle birkaç bölüm halinde kafe veya şehri seyretme alanı olarak oturulacak yerler yapılsa daha güzel olur mu olmaz mı diye konuyu tartıştık.

       Tabi bir gazeteci olarak bu düşüncemiz bir öneri. Yapılabilir mi yapılmaz mı, teknik durumu nedir ne değildir bilemiyoruz ama bunu Sayın Yazgı bir gözden geçirmeli diye düşündük. Bence bu fikri düşünmekte fayda var diye öneriyorum. Hem de kaldırmak için zaman alınmış olmaz.

      Etrafı güzel bir yeşil alan içinde şehri seyretmek güzel olur. Hatta taban kısımları satış yerleri olarak da kullanılabilir. Biraz daha ileriye gidersek bunca hububat ağırlığını taşıyan bu devasa yapıların en üst katıda seyir için kullanılabilir.

       Bu düşünce değerlendirmeye değer olsa gerek. Ama başta da söylediğim gibi bizim bu fikrimiz teknik durumunu düşünmeden söylenen bir fikirdir. Silolar yıkılmadan değerlendirilebilir.

      Efor AVM önünde Cumartesi günü iki şoför tartışıyor. Birisi başka bir aracın yan tarafına park yapmış adam çıkamıyor. Ne hakkın var beni bu kadar bekletmeye şeklinde yaşanan bir tartışma. Aslında her iki sürücüde hatalı.

      Paralel yapı nedeni ile ilimizde ki Polis sayısı zaten malum. Bu yol boyuna park yasak olmasına rağmen iki sıra araç parkı yapılıyor. Birde normal trafik akışındaki araçları hesap ederseniz burası trafik curcunası yaşıyor.

       Ümit ediyorum ki, buraya yapılacak battı çıktı ile trafik rahatlayacak, trafik akışı düzenli olacaktır. Her iki çalışma tamamlandığında bölge şehrin cazibe merkezi olacaktır.

        Tabi hemen şehrin girişindeki Pir Ali Sultan çarşısı bitmek üzere. Burasıda bittiğinde şehrin mezbelelik ve köhne bölgesi olmasından cazibe merkezine dönüşecektir.

       Kimsenin dokunmaya cesaret edemediği bu çalışmaları başarılı bir şekilde projelendirip alan Başkan Yazgıya teşekkür ediyorum. Rabbim şehrimizin geleceği için böyle medeni ve cesaretli idarecilerin sayısını artırsın.

       


ALİ GENÇ
20.03.2017 11:24:34
Erdoğan kardeşim yıllar yılıdır savunduğum ve her vesile ile hem görüştüklerime,hemde yazılarımda bahsettiğim konuya aklın ortak yolunun gereğini yapmandan dolayı kutlarım. selamlarımla.

19.03.2017 19:58:30

Erdogan Kaya

Silolar yıkılmadan bir öneri

Silolar yıkılmadan bir öneri