Bugün biraz olsun gülün istedim, yazımı dün gece beraber olduğumuz arkadaşlara benim anlattığım ve onlara anlattırdığım deli fıkralarından seçtiklerime yer vermek istiyorum. Tabi bu arada bana da malzeme çıkmış oldu. Fıkraları okurken hem güleceksiniz hemde düşüneceksiniz

   Adamın birisi toplumdan sıkılmış, ne yapayım derken aklına deli numarası yapayım en iyisi tımarhaneye gideyim orada delileri akıllandırırım diye düşünmüş.  Dediğini yapmış ve polisler yakalayıp kendisini tımarhaneye götürüp koymuşlar.

     Bakmış kimin ne yaptığı belli değil, rezalet diz boyu. Rezaletin dışında deliler birbirini öldürsün diye ara sıra Gardiyanlar demir parmaklıklar arasından içeriye palta sapı gibi sopa atarlarmış. Delilerden kim eline geçirirse, önüne gelene vuruyormuş. Tabi bizim akıllıda bu sopalardan nasibini alıyormuş. Bakmış olacak gibi değil, sopa yemekten kendisi deli olacak.

      Sabahın erkenin den demir parmaklıklar önüne oturmuş, atılan sopaları delilerden evvel kapmış. Her gün aynısını yapıyormuş, Gardiyanlar farkına varmışlar. Adamı dışarı çıkarıp sormuşlar sen bu sopaları erkenden neden başkası değil de sürekli sen alıyorsun demişler.

      Bizim akıllı Gardiyanlara; ? valla ağalar bu tımarhanede ya ben delireceğim, ya da buradaki delileri ben akıllandıracağım? demiş.

       Adamın birisi arabası ile giderken, lastiklerinin birisinin bijonlar´ı fırlamış. Adam ne yapsın, lastikçiye gidecekmiş. Ama nasıl gideceğine şaşırmış halde beklerken, yoldan bir deli geçiyormuş.

      Adam deliye sormuş; ? ben ne yapmalıyım da arabamı lastikçiye götürebilirim? demiş.

Deli adama demiş ki; ? bak sana bir akıl vereyim, diğer üç lastiğindeki bijonlar dan birer tanesini sök, üçer bijon tak, çıkan lastiğe tak lastikçiye git? demiş.

       Adama bu fikir iyi gelir ve delinin dediğini uygulayıp lastikçiye arabasını götürür. Arabasını yaptıran şoför aracını yaptırdıktan sonra dönüşte deliyi tekrar bulup sorar; ? sen deli değimli sin nereden aklına geldi böyle akıllı bir fikir? demiş.

      Deli; ? akıllı değilsem de fikirsizde değilim? demiş.

       Tımarhanede deliler iyice sıkılmışlar bağırıp duruyorlarmış. Tımarhane Müdürü bağırtıları görünce seslere gelmiş, deliler sıkıldık içerde diye bağırmışlar. Müdür Bey delilere acımış, Gardiyanlara bunları dışarı çıkarında biraz hava alsınlar diye emredip dışarı çıkartmış.

      Deliler dışarı da Müdür beyin odasının etrafında dönüp duruyorlarmış. Müdür Bey delilere sormuş; ? ne yapıyorsunuz burada? demiş.

      Deliler; ? tavaf yapıyoruz? demiş.

      Daha sonra deliler ellerine geçen taşı Müdür Beyin odasına atıp kapı pencere kırmışlar. Müdür Bey tekrar sormuş; ? şimdi ne yapıyorsunuz? demiş.

      Deliler; ? valla Müdürüm şeytan taşlıyoruz? demişler.

      Bir adam şizofren olmuş, kendisini insan değil darı olarak görüyormuş. Tabi bu arada da tavuklardan korkuyormuş.

      Kendisini Psikiyatrı hastanesine götürmüşler.

      Doktorlar tedavi uygulayarak adama kendisinin Darı değil insan olduğunu anlatarak bu saplantıdan çıkarmaya çalışmışlar.  Adamda saplantıdan çıktığını anlayarak tamam ben artık darı değil insanım demiş.

      Adamı dışarı bırakmışlar, adam Hastanenin kapısından çıkınca kapıda horozu görünce korkup geri içeriye kaçmış. Doktorların dikkatini çeken adama; ? neden kaçıyorsun? demişler.

     Adam; ? kapıda horoz var korktum? demiş.

     Doktorlar; ? sen artık adamsın darı değilsin ki neden korkuyorsun? demişler.

     Şizofren adam; ? iyi anladım da ben artık adamımda peki tavuklar nereden bilsin benim darı olmadığımı? demiş.

     Ben bugün deli fıkraları ile günü geçiştirdim, umarım bundan da alınanlar olmaz.


13.03.2018 08:53:18

Erdogan Kaya

Şeytan taşlıyoruz

Şeytan taşlıyoruz