Hiçbir Müslüman tüketici çılgınlığıyla birlikte,inancın ve namusunda ayaklar altında paspas yapan ,tüm kötülüklerin anası olan alkolünde teşvik edileceği yarınki ?Sevgililer Günü ?etiketli etkinliği kutlayamaz.

       Müslüman´ın bu günü kutlayamamasının1. sebebi dinimiz tarafından Pagan ve Hıristiyanlarla Yahudilerin dini günlerinin kutlanmasının yasaklanması.

       2. Sebebi ise bu günde dinimiz tarafından nikahsız yaşanmasının yasaklamasına rağmen bu günkü kutlamalarda nikahsız yaşantı olan Flörtün,dolayısıyla Zinanın meşru olduğu imajının kamuoyunda oluşturulmasıyla bunun teşvik edilmesi.

     3. Sebebi yine dinimiz tarafından yasaklanan içki ve diğer haramların bu güne katılması ve birde üstüne üstlük yine dinimizin yasak emrine rağmen kutlamalarda israfın yapılmasıdır.

      Bu bilgiler ışığında sanki iki sevgilinin bir birine kavuşma günü olarak yutturulmaya çalışılan gün aslında Rabbimiz tarafından Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Ali İmran Suresinin 19. Ayetinde sebebi de belirtilen.

  Konuyla ilgili verilen bilgide semavi olmaktan çıktıkları için Mabudumuz tarafından din olarak görülmedikleri belirtilen Hıristiyanlar tarafından Evliya(Aziz) olarak kabul edilen Papaz Aziz Velentine tarafından dönemin hükümdarınca askere giden gençlerin evlenmelerinin yasaklamasına rağmen bunların nikâhlarını gizlice kıyması.

   Yapılan icraatın öğrenilmesiyle Papazın öldürülmesi nedeniyle yapılan bir gayri İslami bayram olması nedeniyledir.

BU GÜNÜ KUTLAMAKTA, BU GÜN İÇİN ALIŞVERİŞ YAPMAKTA, BUNUN TİCARETİNİ YAPMAKTA HARAM

        Konuyla ilgili olarak sayısız dini kaynaklarda verilen ortak bilgide;

        Yazının girişinden itibaren belirttiğim gibi  ?Müslümanların İslam dışı diğer bayramları kutlaması, bunlara iştirak etmesi ve Allah´ın bildirdiği gerçekleri yalanlayan veya onlara uymayan düşüncelerin ürünü olan fiillerin kutlama günlerini Müslümanların da bayram olarak kabul etmesi, küfre destek olmaktan başka bir mana ifade etmez.

  İslâm dışı tek ve çok ilahlı dinlerin törenlerine iştirak etmenin, dini törenlerinden bir şeye uygunluk göstermenin imanı bozan boyuttan arz edeceği haber verilir? (el-Fetâva el-Hindiye, IV. s. 342; XIV, s. 407)
      Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur:?Her kim, bir topluluğa benzerse (onların giyindiği gibi giyinirse, gittiği yolda giderse ve onların işlediği fiilleri işlerse, günah ve sevap bakımından) o da onlardandır.?!!!
    Sevgililer Günü, bu hadis-i şerifi andıran cinstendir.

    Çünkü bu bayram, putperest Hıristiyanlığın bayramlarından birisidir.

    Bu sebeple Allah Teâlâ´ya ve ahir et gününe iman eden bir Müslüman´ın, ? Sevgililer Günü´nü ?kutlaması veya onu kabul etmesiyle bu gün için birisini tebrik etmesi yapana helâl olmaz.

     Aksine Müslüman´ın, Allah(C.C.)´ın ve Elçisi Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)´in emirlerine uyarak bu günü kutlamamasıyla Allah(C:C.)´ın gazabını ve cehennem azabından uzak durması gerekir.
    Aynı şekilde Müslüman´ın bu? Sevgililer günü? ismiyle cilalanan törenler için yiyecek ve içecek hazırlaması!.

    Bunun için alış-veriş yapması, bir şey üretmesi, hediye vermesi, mesaj veya mektup yollaması veyahut da ilan vermesi gibi şeylerle bu veya buna benzer, dinen haram kılınmış olan bayramların kutlanmasına yardımcı olması da yapana haramdır.
       Çünkü bütün bunlar, günah, düşmanlık, Allah´ın ve Elçisi  Hz.Muhammed (s.a.v) efendimize isyan üzerinde yardımlaşmak ve işbirliği yapmak demektir. Oysa Allah bu konuda şöyle buyurmuştur:?Müslüman´ın, her durum ve şartlarda, özellikle de fitne ve fesadın çok olduğu zamanlarda, Kur´an-ı kerime ve Rasûlullah efendimiz (s.a.v)´in sünnetine sıkı sıkıya bağlanması gerekir.?denilmiştir.

   Aklı olan Müslümanların hem kendilerinin, hem de birlikte katılacakların boylarınca günaha girmelerinin önlenmesi için İmanının ve imanın emrinin gereğini aklıyla yapması,aksinden ise kaçması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*) Bu günkü yazım için? http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2877.html´sitesinden alıntı yaptım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç

 

 

 


13.02.2017 09:19:04

Ali Genç

Sevgililerin Değil Putperest Ve Hırıstiyanlar´ın Bayramı!

Sevgililerin Değil Putperest Ve Hırıstiyanlar´ın Bayramı!