Sevgililer Günü’nün İslam’da yeri var mı?  Kapitalist sistemin çılgınca tüketmek için kullandığı günlerden biri olan “Sevgililer Günü”, aslında bir Hıristiyan bayramı. Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu günde insanlar, pagan ve Hıristiyan adetlerine göre “kutsal” sayılan bir günü kutlarken, aynı zamanda da kapitalist sistemin istediği şekilde çılgınca bir tüketim içerisine girerek dehşet verici bir tuzağa düşüyorlar.

            
Kapitalist sistemin çılgınca tüketmek için kullandığı günlerden biri olan “Sevgililer Günü” aslında bir Hıristiyan bayramı. Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu günde insanlar, pagan ve Hıristiyan adetlerine göre “kutsal” sayılan bir günü kutlarken, aynı zamanda da kapitalist sistemin istediği şekilde çılgınca bir tüketim içerisine girerek dehşet verici bir tuzağa düşüyorlar

         “Bugünkü manada Sevgililer Günü ise karşı cinslerin tatminine dayanır ve köksüzdür”

         Bugünkü sevgiler bir süre sonra atılır, gelip geçicidir. Sevgililer Günü denildiği zaman çılgınca bir tüketim akla geliyor. Devamlı kullanılmayan, kullanılıp atılacak türden şeyler alınır ve hediye edilir. Kapitalizm bunu özellikle teşvik eder. Bu İslam’a göre israftır. Tavsiyem, mü’min yüreklerin bu oyuna düşmemeleri.

         Sevgililer Günü, şu günü, bu günü gibi günlerin hepsi birer tuzaktır. Kapitalist sistem her şeyi olduğu gibi sevgilerimizi de harcıyor ve o sevgilerden kendisine yine devasa imkanlar, pazarlar ortaya çıkarıyor. Bunlar birer pazarlama taktiğidir ve maalesef tutmaktadı

         İslam buna karşıdır. Hıristiyan adeti olması sebebiyle biz karşıyız, yapımıza ters düştüğü için biz karşıyız, değerlerimize karşı olduğu için biz karşıyız ve elbette dinimize karşı olduğu için biz karşıyız. Ve insanlarımız arasında yayılmaması için gerçekleri anlatmak zorundayız. Duyarlı medya burada çok önemli bir unsurdur.Bu yüzden ne olur canım herkes kutluyor diyerek herkesin düştüğü hataya bizler düşmüyelim.

          Annemize, eşimize, çocuklarımıza olan sevgimiz çoğalarak daim olsun diyerek sözümü bitirirken; kalın sağlıcakla

HAFİZE ÇOLAK


14.02.2015 18:54:02

Hafiza Çolak

SEVGİLİLER GÜNÜ`NÜN İSLAM`DA YERİ VARMI?

SEVGİLİLER GÜNÜ`NÜN İSLAM`DA YERİ VARMI?