Geçtiğimiz Cuma günü kendisini oğlu şehit olmadan önce tanıdığım Şehit aileleri derneği Başkanı Sayın Hüseyin Koçak´ı dernekte ziyaret ederek bir süre sohbet etme imkanı buldum. Çoktandır ziyaretini  düşündüğüm Başkanı gecikmelide olsa ziyaret ederek bir çok konuda sohbet ederek dertleştik. Derneğin herhangi bir geliri olmadığını biliyorum. Ama bugüne kadar Belediye Başkanı Sayın Yazgı´nın derneğin ve Şehit ailelerin her türlü taleplerine duyarlı davrandığını bizlere ilettiler.

      Aslında çoğu zaman bu tür dernekler yardım ve destek konularında toplumumuzun duyguları istismar edilerek maddi alanlarda kullanıldığını çoğu zaman görmüşüzdür. Ama Aksaray Şehit ailleri derneği Başkanlığı Hüseyin Bey  döneminde bugüne kadar hiç bir şekilde farklı alanlarda kullanıldığına şahit olmadım. Mesela bazı tesislerde Şehit aileleri kutuları bulunuyor bunu kendisine sorduğumuda kendileri ile ilgisi olmadığını söyledi. O zaman bu yardım kutularını tesis ve işyerlerine koyanlar Şehit ailelerine derneğine sorsunlar.

      Zaten kendileride küçücük bir alanda Şehit aillelerine hizmet vermektedir. Diğer sivil toplum kuruluşlarının üye ve destekçileri vardır. Ama bu derneğin destekçileri ve üyeleri şehit aileleridir. Onlarında durumu zaten malum. Yani kendi yağı ile kavrulan bir dernek.

     Kendilerine sorduğumda Valiliğimiz ve Özellikle Belediye Başkanımız Yazgı her türlü taleplerine destek verdiğini söyledi. Bunu bazı şehit ailelerinede sordum onlarda teyit ettiler. Tabi Yazgı bunu reklam amacı olarak kullanmıyor ama biz buradan bunu duyurmak durumundayız. Hatta bugüne kadar Yazgı kadar kimse duyarlı olmamaıştır.

     Neden bunu yazdığıma gelince Sayın Yazgıyı öne çıkarmak ve övmek için bunu yazmıyorum. Bunu duyarlı vatandaşlarımıza da teşvik olması için buradan duyuruyorum. Yazgı´nın da bu duyarlılığına teşekkür ediyorum.

      Hüseyin Koçak Başkanım Şehit ailelerine detek olmak isteyenlere ise yol gösterip yardımcı olduklarını bize aktardı. Şehit aileleri derneğinin varlığı bize vatanı için canını feda eden Şehitlerimizi hatırlamak için elbette varlığını devam ettirmeli.

      İlimizde dünden bugüne bir çok şehitlerimiz bulunmaktadır. Şehitlik mezarlığına gidenler bunları göreceklerdir. Bazı şehitlerimizde kendi köy ve kasabalarında meftun bulunmaktadır. Bazılarıda ilçelerimizde meftun bulunmaktadır.

      Eğer onlar hayatını kaybedip şehitlik mertebesine eriştilerse bizler onların sayesinde rahat ve huzurlu yaşamaktayız. Bunlar arkalarında gözü yaşlı eşler, anne ve babalar bırakırken, bazılarıda arkalarında yetimler bırakmıştır.

     Bildiğim kadarı ile bazı Şehitlerimizin aileleri mütevazi ve normal yaşamda olan ailelerdir. Bu ailelerin yanlarında yetimler bulunmaktadır. Elbette devletimiz onlara destek olup yardım ediyor. Ama bu ailelerin arkada bıraktığı yetimlerin okuyup geleceğe hazırlanması için toplumumuzunda destekleri olmalıdır.

     Mesela benim köyüm Tatlıca da Üzman Çavuş Şehit Ünal Demir´in iki tane küçük yavrusu ve eşi arkasında kalmıştır. Bunun gibi bazı Şehit ailelerimizin yavruları aynı şehilde yetim kalmıştır.

     En azından Şehit ailelerimize ilgi, alaka ve şefkat göstermeliyiz. Onların için en çok ihtiyaç duydukları istek bu olsa gerek.

      Bu nedenle Şehit aileleri derneği Başkanı Sayın Hüseyin Koçak kardeşimi ziyaret etmekte çok iyi etmişim. En azından onların dertlerini ve problemlerini dinleme fırsatı buldum. Böyle bir kaynağı olmayan dernekte Şehitlerimizi en iyi şekilde temsil eden Koçak´a teşekkür ediyor başarılar diliyorum.


20.11.2017 08:42:34

Erdogan Kaya

Şehit aileleri Yazgı´dan memnun

Şehit aileleri Yazgı´dan memnun