Aksaray´ın Can Damarı E.90 Karayolunun Cazibesinin Devamı İçin Seferberlik Zamanı

       Aksaray şu anda Anadolu´nun parlayan yıldızıysa!.

      Bununla komşu iller Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Niğde´yi nüfusuyla ve hızla devam eden kalkınmasıyla geride bırakması.

    Çevre iller göç verirken Türkiye´nin her yerinden göç alması

    Türkiye´nin her yerinden yargı mensupları, öğretmenler, memurlarla öğrenciler tarafından tercih edilmesinin hiç şüphesiz  ana sebebi haftanın 7 günü 24 saatinde  Anadolu ve  Trakya´ya, hatta dünyanın her yerine ulaşılmasını sağlayan 1. Etken  hiç şüphesiz E.90 karayoludur.

   E.90 KARAYOLU YAPILMADAN ÖNCE AKSARAY´IN NÜFUSUNUN NEVŞEHİR,NİĞDE HATTA BOR´DANDA  AZ OLDUĞUNU KAÇ KİŞİ BİLİYOR?!!!

    E.90 Karayolu 1. Derecede Aksaray´ımızın ve Aksaray´la birlikte Şerefli Koçhisar ile Kulu, Haymana´nın ve  etkisi bizim kadar olmasa da güzergahta bulunan Evren, Cihanbeyli, Sarıyahşi, Ağaçören, Altunhisar, Ulukışla ve Ereğli ilçelerinin de can damarıdır!!!

     Can damarından vücudun diğer organlarına kanın gitmesi ne kadar önemliyse Aksaray ile isimleri bir üs satırda bulunan diğer ilçelerle mücavirlerindeki yerleşim yerleri içinde E.90 ise o kadar önemlidir.

   Bunun somut kanıtı aşağıdaki gazete kupürüdür.

  Lütfen E.90 Karayolu yapılmadan önceki Aksaray´ın nüfusunu aşağıdaki  gazete kupüründen okuduktan sonra birde yolun açılmasından sonra Aksaray´ın şu anki geldiği konumu bir kıyaslayın!!!

VATAN GAZETESİNİN MEMLEKET SERİSİ 53 SAYILI NİĞDE VİLAYETİ EKİ 1953

ANKARA-POZANTI OTOBANI AÇILMADAN E.90´IN CAZİBESİNİ SAĞLAYACAK TEDBİRLER ALINMAZ İSE  ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ VE MEMURLARIN YANINDA YETERLİ YATIRIMCININDA GELMEMESİYLE AKSARAY YERİNDE SAYACAK VEYA ELLER AYA GİDERKEN BİZ YAYA KALACAĞIZ!!!

      10 yıldır her yıl bu konuda yazılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında ilimizin tüm seçilmişleriyle atanmışlarının yanında Meslek Odaları ve STK yetkililerine de her vesileyle anlatılan tarihin tekerrürünü engellemenin çaresi Ankara-Pozantı otobanı açılmadan önce 1.si E.90 duble yolunun altından güzergah boyunca yeterli sayı ile genişlikte insanların, hayvanların, yüklerin ve tüm motorlu araçların yoldaki seyrü seferi engellemeden alttan geçmesini sağlayacak 4´e şeride göre yapılacak yeterli genişlik ile yükseklikteki tünellerde.

     Ardından ise ilk etapta gidiş ve gelişe birer yeni şeritlerin sayısının üçere çıkartılmasında

   E.90´IN AKSARAY,KOÇHİSAR,KULU,CİHANBEYLİ,HAYMANA,ULUKIŞLA VE EREĞLİ ve DİĞER İLÇELER İLE MÜCAVİRLERİNDEKİ YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ÖNEMİ ÖNCE ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN´A BİRİNCİ AĞIZDAN İLETİLEREK TEDBİRLER KONUSUNDA SÖZ ALINDI!!!

      Bu konudaki en somut bilgiler en son 5 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan´a gün boyu süren temasları esnasında iletildi.

    Ziyarette Vali Aykut Pekmez, Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay´dan bu konuda gelen istekler ve verilen bilgiler ışığında bilgilendirilen bakan beyle birde konunun çift dikiş olması için ben görüştüm.

   Orhan ağaçlı Tesislerinde yapılan ziyaretin son değerlendirilme toplantısında Bakan Beyle karşılıklı girdiğimiz soru cevap diyaloglarında Sayın Arslan´a Ankara-Pozantı otobanının hizmete açılmasından sonra bu yola göre 60km daha da kısa ve kestirme olan E.90 karayolunun cazibesinin  korunmasının neden gerektiğini ve bunun için yapılması gerekenleri ve bunun acili yetini anlattım.

     Bakan bey söylenenlerin gereğini yapılacağı konusunda orada bir kez daha bana söz verdi.

 SİYASET HİZMET SANATIYSA BİZ GÖREVİMİZİ FAZLASIYLA YAPTIK ŞİMDİ SIRA HÜKÜMETİN TÜM YETKİLİLERİ VE İLİMİZ SİYASETÇİLERİNİN 2004´DEN BU YANA DEFALARCA VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINDA!!!

     Aksaray 2002 Genel seçimlerinden bu yana yapılan 3 Mahalli,5 Genel Seçim ile Pazar günkü  Referandumla birlikte 3 Halk oylaması ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçiminde her zaman Türkiye ortalamasının %15´den fazla oyunu vererek samimiyetini kanıtladı.

     Siyasetin hizmet sanatı olmasına rağmen şimdiye kadarki bu desteğe karşılık verilmeyen eksikliğin  E.90´ın cazibesinin arttırılmasını sağlayacak tedbirlerle başlatılarak geleceğimizin kurtarılması konusunda verilen sözünde yerine getirilmesi için  tüm atanmış ve seçilmişlerimizle birlikte sorumluğu ve yetkisi olan herkesin elinden geleni yeri ve zamanında yapması aksinden ise kaçınması dileğiyle.

     Cuma´nız Mübarek Olsun.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


20.04.2017 23:19:46

Ali Genç

Seferberlik Zamanı

Seferberlik Zamanı