Ülkemizin seçilmiş ve atanmışları demokrasi ve hayat standardı yüksek ülkelere çokça giderler!

Buralarda genel olarak mevkidaşları olan muhatapları tarafından misafir edilerek bilgilendirilirler!

Bazı atanmış ve seçilmişlerimiz ise oralarda bulunan vatandaşlarımızın organizasyonlarına katılırlar.

KALKINMIŞ ÜLKELERİ ZİYARET EDEN MAHALLİ SEÇİLENLER ORALARDA ELEKTİRİK, SU İLE GAZ ARIZALARININ OLMADIĞINI, YAŞAYANLARIN İSE KESİNTİLERİ BİLMEDİĞİNİ ÖĞRENİRLER!!!

Oralara gittiklerinde 50 yıldır hiç su,elektrik,kanalizasyon,gaz arızalarının ve dolayısıyla bunların kesintisinin de yaşanmadığını da öğrenirler!

 Oralarda ne kadar çok yağmur ve kar yağsa da logarların tıkanmadığını da,evlerin genel olarak suyla dolmadığını da.

   Hiçbir arabanın yoldan geçerken kenardaki veya kaldırımdaki yayanın üstüne su sıçratamadığını,çünkü oralarda kar ve yağmur sularının birikeceği çukurlarında olmadığını da öğrenirler!!!

GİTTİKLERİ YERLERDE GÖRDÜKLERİNİ NE HİKMETSE UYGULAMAYI AKILLARINA GETİRMEZLER!!!

Döndüklerinde ise genel olarak oralardaki mahalli idarelerle,genel idareler tarafından sağlanan alt ve üst yapılarla insanların hayat standardının nasıl yükseltildiğini de anlatırlar.

Anlatırlar anlatmasında öncelikle bizde de bu kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak bir defa yapılıp ardına onlarca  hatta asırlarca bakılmayan hizmetleri de,bunların nasıl gerçekleştirildiğini de maalesef hiç mi!,hiç düşünmezler!

  KALKINMIŞ ÜLKE SEÇMENİ SANDIKTA SEÇTİĞİNİ HİZMET ONAYI VE REDDİYLEDE DENETLER!!!

   45 yıl yaşadıkları ülkelerde hiç elektrik,gaz ve su kesintisi yaşamadığını belirten gurbetçilerimizin söylediklerine  bende 1978 yılından bu yana  bizzat yılın her mevsimi on defa gidip toplam olarak 2 yıla yakın olarak kaldığım 11 Avrupa ülkesinin başkentleri de dahil 70´den fazla şehrinde yaşayarak  şahit oldum.

  Bu başarının oralarda sağlanmasının 1. sebebi oralardaki seçilmiş ve atanmışlar tarafından bizdeki çok,çok istisna bile denemeyecek azınlıktakiler haricinde kalan atanmış ve seçilmişlerimizin genel çoğunluğu tarafından hizmetlerin kamu kaynağının en verimli şekilde kullanarak daha yüksek standartlı hayat sağlamak yerine seçimlere yönelik popülist yatırımların düşünülmesidir!!!

  2. Sebebi ise özellikle mahalli idarelere aday olanların onayını  sandıkta aldıkları seçmenlerine kendilerini görevleri boyunca da denetleme imkanı veren ve onların onayı alınarak yapılacak park,bahçe ve diğer alt ile üst yapılar planladıktan sonra genel yatırım ise şehir genelinde yaşayan vatandaşlara!

  Bölgesel olanların ise ilgili semt veya mahalle sakinlerine sormaları ve  seçmenin onayından sonra hizmete başlamaları,ret edileni ise iptal etmelerindendir!!!

 KAYNAK ISRAFI VE SEÇMENİN DENETİMİ TARİHİMİZDE İLK DEFA BAŞKAN YAZGI´YA NASİP OLSUN!!!

    Şimdiye kadar  su,kanalizasyon,yağmur suyu,gaz,elektrik ve Telekom için akla ziyan çağ dışı kaynak düşmanı ayrı,ayrı borular içine alınan her an her türlü arızaya açık olan ve bu nedenle de hem gereksiz kamu kaynağı israfına sebep olan.

    Hem de sıkça meydana gelen arızalar nedeniyle yaşayanların hayat standardı seviyesini düşüren bu çağ dışı uygulamanın vatandaşlarımızın Belediyeden 2017 Beklentilerini yazdığım haberde de belirtildiği gibi saçı bitmedik yetimin hakkı olan kaynak israfının önlenmesi!

    Tüm alt yapı hizmeti veren kurumlarla,gereğinde  Belediye tarafından planlama İl Müdürlüğüyle de koordine sağlanarak bunların tek elden sağlanacağı maliyeti daha da düşük olan! Alt yapı şebekelerinin tamamını içine alan? Tünel Sistemine ?geçilmesi ve imara açılacak yerlere bina yapımına izin verilmeden her parselde bacaları bırakılacak şekilde bu sistemin önceden çekilmesinin sağlanması.

   Yine Kamu kaynaklarının kullanılmasında medeni ülkelerdeki gibi seçmenin seçeni görevinin başındayken de denetlemesine imkan veren uygulamadaki gibi Aksaray şehri geneline yapılacak hizmetin vatandaşlarımızın tamamına,bölgesel hizmetlerin ise ilgili yerde yaşayanların bilgisine sunularak  alınan onaya göre yapılmasının sağlanması,ret edilenin ise iptal edilmesi.

   Bu çerçevede ilk etapta 70 yıldır Aksaray siluetindeki yeriyle kartpostallardaki sembollerimiz arasında olan TMO silolarının tamamen veya kısmen kaldırılıp kaldırılmamasının vatandaşımıza sorulması.

    Alınacak onaya göre altına yüksek araçlarında girebileceği  kadar derin olan teknik olarak mümkün ise en az 2 katlı olacak Otopark, üstüne ise kurulacak olan Selçuklu Parkı peyzajının yapılmasının tarihimizde ilk defa Başkan Haluk Şahin Yazgı´ya ve ekibine nasip olması.

   Bununla da sağlanacak tüm maddi ve manevi artıların kendisine ve arkadaşlarıyla misyonuna yazılması.

    İlimizdeki tüm siyasilerle atanmışlarla Meslek Odaları ve STK´larla medya mensupları yetkilileriyle, mensupları tarafından da kendilerine gereken desteğin mutlu istikbalimiz için sağlanması,bu konuda yapılacak teşviklerle desteklenmeleri dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  


20.01.2017 10:00:29

Ali Genç

Seçenin Seçtiğini Denetimi ?Hizmete Onaydır?

Seçenin Seçtiğini Denetimi ?Hizmete Onaydır?