Aksaray ıhlara Kültür ve Turizm festivali bayrak festivaline dönüştü. Bu manzara benim çok hoşuma gitti ve çok duygulandım. Belediye önünden başlayan kortej de 2000 bin bayrak dağıtılarak yol boyunca sallandı. Festivalin son günü ise Ihlara vadisinde güzel bir yürüyüş oldu bu yürüyüşe binlerce kişi katılarak yürüdü. Tabi Sayın Valimiz Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta öncülüğünde yapılan yürüyüş çok mükemmeldi.

       Cuma günü başlayan festivale ilk defa bu kadar katılımcı katılarak dağıtılan bayraklar sallandı. Yaşlısının gencinin ellerindeki sallanan bayraklar bana şu bayrak istismarcılarını hatırlattı. Sanki bayrak belli zümrenin babasının malıymış gibi toplumu bayrak düşmanı göstermelerine çok şaşırmıştım. Bu bayrak istismarcılarının belli bir yaşta olanlar aslında geçmişte orak çekişli bayrak taşıyanlar olduğunu unutmadık. Dün bayrak karşıtları bugün bayrak sever oldular, Atatürk karşıtı Leninci ve Maocuların bugün Atatürk istismarcılığına girmeleri çok enteresan.

       Hâlbuki daha 20 sene öncesine kadar ülkeyi komünizmleştirmek isteyenler, ne bayrağı severlerdi, neden Atatürkü. Hatta bunların adının anılmasına tahammül edemezlerdi. Ne olduysa komünizmin dünyada yıkılması ile adamlar hem Atatürkçü ve hem de bayrak sever olsular. Ne zaman unuttuk duvarlara çizilen bu orak çekiş, Mao ve Lenin resimlerini. Bayrağa da o gün biz sahip çıktık şimdide sahip çıkıyoruz. Bunları istismarda değil özde sevenler bu ülkenin vatanseverleri.

       Geçen Cuma günü gördük ki bayrak severler meydanda idi. Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanların bayrak düşmanları içinde bayrak sallamaları vatanseverlik değil. Demokratlık demokratik olmayan yollarla indiremediğin seçilmişleri dipçikle indirip yerine geçmek değildir.

      Her ne ise biz festival etkinliğine devam edelim. Pazar günü Belisırma köyünden başlayan yürüyüş Ihlara vadisinde bitti. Sayın valimiz belli etmedi ama bayağı yorulmuştu, hatta ?bu güzel havada yürüyüş yapmak çok güzel imkân olsa da her gün yürüyebilsek? dedi.

       Vadiye iniş çok güzeldi, ama buradan çıkış çok da güzel olmuyor. Aslında aşağıda otururken buraya bir asansör yâda teleferik yapılması konusunda Sayın Valimize ilettiğimde pek sıcak bakmadı. Buranın doğal olmasını ve bozulmamasını istedi. Ama ben buna katılmıyorum, hasbel kader sağlam insanlarda buraya inişte rahatsızlanabilir. O zaman bu insanlara bir müdahale gerekli olduğunu düşünüyorum. Hadi yaşlılar inmesin diyebiliriz, ama meraklı yaşlı turistleri durdurmak çok zor.

       Yukarıya çıktığımızda dinlenmeye Sayın valimiz Belediye Başkanımız ile beraber oturduk. Kendileri de bizden geçmiş buradan çıkış derken herhalde çıkışın kolay olmadığını görmüşlerdir. Ama ben bunu bir espri olarak algılıyorum sayın valimiz buradan iniş çıkışa bir çözüm bulacaktır.

         İlk defa bir vali bu yürüyüşe katılması bile bu bölgeyi önemsemesi açısından fevkalade güzel. Halkın içinden kopmayan ve halkın içinde yaşamayı seven valimiz her geçen gün bunu pekiştiriyor. Sempatikliği, halka yaklaşımı ve köy çocuğu olması herkesin dilinden anladığını göstermesi halkımız tarafından da sevilmesine neden oluyor.

       Belediye Başkanımıza aşağıya inen iki şalvarlı bacımız enteresan bir cümle kullandı; ? bizi kürelediniz kendiniz burada oturuyorsunuz? demesi çok hoştu. Küreleme Anadolu da iteleme, yani bizi aşağıya attınız kendiniz yukarda oturuyorsunuz manasında bir sözdü. Hâlbuki hepimiz aşağıdaydık onlardan az önce yukarıya çıkmış dinleniyorduk.

        Aşağıda otururken bir arkadaşımızın ilin idarecilerine sen şeklinde hitabı hiç hoş değildi. Bunu da Sayın Valimiz hoş karşılayarak gülerek geçiştirdi. Bir zamanlar eski Valilerimizden Sayın Aslan Yıldırımı ziyarete giden bir gazeteci arkadaşımız ayak ayağı üzerine makamında oturunca Sayın Vali; ? Ben senin gazeteni okursam varsın saygınsın, okumazsam bir hiçsin? dediğini biliyorum.

        Saygı gösterirsen saygı duyarsın, saygısızların saygı beklemesi abesle iştigaldir, vatandaş varsa bizler varız. Saygıda kusur edenlere de hak ettiği kadar değer verilmeli. Bu duruma çok üzüldüğümü belirtmek için bunu yazdım.

      Fevkalade güzel bir festival yaşadığımız belirtmek isterim.

 

 


9.07.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Saygı gösterirsen saygı duyarsın

Saygı gösterirsen saygı duyarsın