3 Kişinin canına mal olan Ekecik Grup köyleri yolunun Taptuk köyü çıkışındaki kazadan sonra ilgililerden açıklamalar geldi.

Önce Milletvekili Serdengeçti, ardından ise Vali Pekmez´den gelen açıklamalarla savunma yapıldı.

İkisinin de samimiyetine ve bu çerçevede cana verdikleri değeri biliyorum.

   Açıklamaları yetkililer tarafından kendilerine verilen bilgiye göre yaptılar.

  Kendilerine bilgi veren siyasilerin de, atanmışların da kendilerinin iyi niyetli olduklarını da hizmetteki samimiyetlerini de kendilerinitanıyan, bilenolarak her vesileyle taktir edenim.

ÖLENLER GERİ GETİRMEK MÜMKÜN DEĞİL FAKAT ALINACAK ACİL,ORTA VE UZUN VADELİ TEDBİRLERLE YOLDAKİ CAN VE MAL KAYIPLARINA SEBEP OLAN HATALARI GİDERMEK MÜMKÜNDÜR!

  Atalarımız ?Dün dünde kaldı can cağızım şimdi yeni şeyler yapmak lazım!? demişler.

Keşke o kaza olmasaydı, fakat ölenler  geri gelmeyeceğine göre bundan sonra yapılacak olan yeni kazaları engellemenin çarelerini bulmaktır.

    Dünün geçmişte kaldığı gerçeği göz önüne alınarak meydana gelen kazadan dolayı vatandaşların yetkilileri eleştirmesi ve yetkililerin ise haklı, haksız savunmaları  bırakıp bir daha böyle kazaların olmaması için nelerin yapılması gerektiğine bakmaları lazım.

    O bölgenin insanı olarak öncelikle yapılan hizmetin planlayıcı ve uygulatanı olan Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Genel sekreter Ramazan Altundağ ile tüm mesai arkadaşlarının.

  Planlanan bu hizmetin gerçekleştirilmesi için gereken kararı alan İl Genel Meclisinin ve Başkanı Mehmet Tüzün, Başkan vekili Celalettin Kılıç vetüm İGM üyelerininde samimiyetlerini biliyorum.

  Bundan sonrası bu samimiyetle sağlanacak gönül birliği ve bu gönül birliğiyle yapılacak samimi işbirliğine Milletvekilleri ve diğer tüm atanmış ve seçilmişlerinde katılımı sağlanarak kazalara sebep olan ve olacak  aksaklıkların acil,orta ve uzun vadede çözümü planlayıp ardından ise bu çerçevede sonuca ulaşılması için hemen çalışmalara başlamaktır.

 EKECİK VE HASANDAĞI GRUP KÖYLERİNDE ACİL OLARAK YAPILMASI GEREKENLER

 Öncelikle tüm teknik adamlarla birlikte Taptuk Köyünde meydana gelen ve 3 cana mal olan kazaların bir daha tekrarlanmaması için Ekecik Grup Köyleri yolu ile birlikte yapılan Hasandağı  gurup köyleri yolunda da daralmalara sebep olan kenarlardaki boşluklar en kısa zamanda mucurla doldurulmalı.

  Yollarda yapılacak incelemelerde görüleceği gibi benim köyümYanyurt´la  Taptuk köyü yollarından Grup yolu çıkışlarında çıkan araçların sağdan gelenleri görmesini engelleyen tümsekler veya engellerin nerede var ise bunların bertaraf edilmesi, işaretlemelerin dahada arttırılması gerekir.

ORTA VE UZUN VADEDE YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR!

  Her iki yol ile ilgili bilgi aldığımız seçilmiş ve atanmışlar bu yollardaki virajların düzeltilememesi, güzergahlardaki tümseklerin veyagörüşü azaltan engellerin ortadan kaldırılamamasının en büyük sebebinin resmi ve özel mülkiyet olduğunu, kurumun kamulaştırma bütçesinin olmadığını ilettiler.

 Zaman geçirilmeden öncelikle Milletvekillerimiz Ak Parti Mky üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,Vali Aykut Pekmez, İGM Başkanı Mehmet Tüzün,Ak Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ´ın  işbirliğiyle bu yolların dahada genişletilebilmesi.

   İlerisi düşünülerek gereğinde ileride kalkınmış ülkelerdeki grup köy yollarında olduğu gibi bu yolların ortasından hafif raylı sistemindegeçeceği de düşünülerek genişçe orta refüj ve kenarlarına motosikletlerle bisikletlerin kullanabileceği yollarında yapılabilmesi.

  En azından 5 km´de bir lastik değiştirilmesi veya arızalanan araçların çekilebileceği Parklarında yapılabilmesi için gereken kamulaştırma ödeneğinin ve bu kamulaştırmadan sonra yapılacak yatırım için gereken ödeneklerinde en kısa zamanda il Özel İdaresi bütçesine konması veya Genel bütçeden buraya bu hizmet için aktarılmasının sağlanması gerekir.

  Yapılacak bu çalışmalarla ölenler geri gelmesede bundan sonraki olması muhtemel can ve mal kaybına sebep olan kazalar engellenir.

     Aklın ve vicdanın gereğinin zaman geçirilmeden yapılması ve bununla da yollardaki hataların düzeltilmesi ve yeni yolların projelendirilmesinde bu yollardaki aksaklıklarında göz önüne alınması dileğiyle. Cuma´mız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


28.07.2017 12:07:44

Ali Genç

Savunma ve bahaneler ölenleri getirmez! Çözüm ise set olur!

Savunma ve bahaneler ölenleri getirmez! Çözüm ise set olur!