Cuma günü Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın daveti üzerine Altuntaş otelde tanıtımını yaptığı yeni Aksaray logosunun galasına katıldım. Ben aslında çok farklı bir logo bekliyordum, ama benim için sürpriz oldu. Yıllardır seyredip resimlediğim Alayhan Kervansaray Hanının kapısındaki simgenin ilimizin yeni logosu olacağı hiç aklıma gelmemişti. Düşünülüşü ve simgelerinin tahlil edilerek Aksaray’ın bir Selçuklu şehri olduğunu vurgulamak beklemediğim bir şaşkınlığı yaşamadım desem yalan olur, ama çok güzel düşünülmüş, hoşuma gitti tebrikler.

     Aksaray Belediyesinin yeni logosu “Turkuaz Sekiz Köşeli Selçuklu Yıldızı içinde Çift Gövdeli Tek Başlı Aslan “olarak muhteşem bir gala ile tanıtıldı.

      Altuntaş Otel’de yapılan tanıtım galasına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

     2’inci Kılıçarslan’ın mühründen oluşan ve 8 köşeli Selçuklu Yıldızı ile çerçevelendirilen yeni logo yapılan tanıtım toplantısı ile protokolün beğenisine sunulurken, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, amaçlarının yeni bir başlangıca yeni bir logoyla başlayarak marka şehirler arasına girmek olduğunu söyledi.

     Logonun anlamını yeterlice inceledim, her şeyi ile mükemmel düşünülen bu logonun anlamını Sayın Yazgının ağzından sizlere aktarayım; “Yeni logomuz bizim için bir gurur meselesi. Çünkü yeni bir başlangıcı inşallah yeni logomuz ile hayata geçireceğiz.

     Hedefimiz şuydu; Aksaray’ımızı marka bir şehir yapmak. Marka şehirlerinde en önemli amaçlarından biri de kendi bölgesine, kendi yöresine özgü bir değeri ortaya çıkartmaktır. Bizde bu maksat ile Aksaray’ımızı yeniden ihya ve inşa eden 2’inci Kılıçaslan’ın mührü olan tek başlı çift gövdeli aslanı logomuz olarak seçtik ve bununla birlikte Aksaray’ımızın inşallah bundan sonraki yeni yüzünü, yeni simgesini bununla hayata geçireceğiz ve canlandıracağız.   

      Yeni logonun 2. Kılıçaslan’ın mührü Logomuzun içerisinde bulunan bir sürü manalar ve anlamlar var. Her seferinde bakıldığında yeni manalarında çıkacağına ben inanıyorum. En önemli şeylerden birisi 2’inci Kılıçaslan’ı sembolize eden 2 aslanın olması, ortasında kılıcın sembolize edilmesi. 2’inci Kılıçaslan’ın mührü oradan geliyor.     Bununla birlikte ortasında bulunan yine hayat ağacı ki, hayat ağacının anlamı şudur. Hayatı ve ölümü, sürekli bir döngüyü tarif eder. İnsanların doğup, büyüyüp ve daha sonra ölmesi ve ardından da ruhunun göğe yükselmesi anlamına gelir. Bu hayat ağacının korunması gereken bir ağaçtır. Bizim logomuzda da aslan figürü bu ağacı korumakla görevlenmiş görünmektedir. Ayrıca tarihimizi de yansıttığından dolayı marka şehir imzamızı logomuz ile başlatmış bulunmaktayız” dedi.

      Logo tanıtımını slayt gösterisi ile katılımcılar izledi, Sayın Yazgı izlemeye doyamadığını belirterek logonun tanıtımını ikinci defa izledik. Umarım logo ile başlayan bu değişim Aksaray’ın değişimine bir başlangıç olur. Logoda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

     Logonun slayt izleminden sonra aynı saate çakışan KOP projesi tanıtım ve tartışmasını izlemek için Ağaçlı tesislerine geçtim. Bunu bir başka yazımda ele almak istiyorum. İkindi üzeri TGRT Televizyonu canlı olarak ilimizden bir yayın gerçekleştirdi.

     Bu yayını baştan sona dinledim ve arkadaşlarımız kayıt altına alarak tekrar yayınladılar. Programa Aksaray Valisi Sayın Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ATSO Başkanı Ahmet Koçaş katıldılar. Her üç katılımcıda gerçekten derslerine iyi çalışmışlar Aksaray’ı mükemmel anlatıp tanıttılar.

     Sayın Valimiz Ataklı ilimize yeni gelmesine rağmen yeterli bilgi ve donanıma sahip olmuş ilin genel durumunu iyi anlattı. Sayın Haluk Şahin Yazgı ise beklemediğim bir performansla hem ilimizin tarihi değerlerine hem de Belediye hizmet ve projelerine yer vererek anlattı. ATSO Başkanı Sayın Koçaş ise ilimiz ekonomisini ve sanayisini güzel anlattılar. Bundan iyisi can sağlığı diyorum, ilin tanıtımı içinde güzel bir program oldu.

     Aksaray görüntülerinde bazı eksikliklerin olduğunu gördüm, birde görüntüler çok net değildi. Eğer bunlar ilimiz yetkilileri tarafından temin edildi ise yeniden çekilmeli. Ama her şeye rağmen mükemmel olduğunu söyleyebilirim.

 

 


3.06.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Şaşırtan bir logo

Şaşırtan bir logo