Yabancı ülkelere gidenler oralarda katıldıkları törenlerde, gitmeyenler ise seyrettikleri filmlerde, belgesellerde, milletler arası spor müsabakalarında Milletler arası müsabakaların madalya takma törenleri sırasında yabancı ülkelerin milli marşlarını dinlemeyen neredeyse yok gibidir.

     Yine ülkemiz büyüklerinin başka ülkelere yaptıkları resmi gezilerinde veya başka ülkelerden Türkiye’ye gelen devlet büyüklerinin karşılanmasında protokol gereği bu ülkelerin marşlarının çalındığına da şahit olmuşsunuzdur.

     Şu ömrüme kadar gittiğim 13 ülkenin 70’den fazla şehirlerinde gördüklerim, seyrettiğim filmler,belgeseller ile milletler arası spor müsabakalarının madalya takdim törenlerinde çalınan milli marşlardan bizim bayrağımızın 93 yıllık ayrılmaz arkadaşı İstiklal Marşımızdan daha heyecan verenini görmedim.

93 YILDA İSTİKLAL MARŞININ YERİNE KONMAK İSTENEN HİÇ BİR MARŞ TUTMAYINCA SEVMEYENLERDE ONA MAHKUM OLDU!

    İstiklal marşını yazan merhum Mehmet Akif Ersoy’un bu milletin öz değerlerine sahip olması nedeniyle bu değerlere karşı olanlar İstiklal Marşımız Büyük Millet Meclisinde kabul edildiğinde de karşı çıkanlar ve taraftarları 12 Mart 1921’den bu yana bu marşımızın yerine koymak için demediklerini bırakmadılar.

      Hatta bir ara sanki ikisi bir birine rakipmiş gibi istiklalimizin sembolü,şanlı al bayrağımızın 93 yıllık yoldaşı,tüm resmi ve özel büyük açılış ve kapanışlarda göğsümüz kabararak söylediğimiz İstiklal Marşımızın yerine Cumhuriyetimizin ilk 10 yılındaki gelişmeleri anlatan “10.Yıl Marşını”  koymak istediler.

      Sırf Akif’in inancına karşı olmaları nedeniyle bu eşsiz marşımızı söylemek istemeyenlerin 93 yıldır sarf ettikleri tüm çabaları Mevla’ma şükürler olsun ki sonuç vermedi.

      Tüm çabalarına rağmen bu marşımızın yerine milletin kabul edeceği bir marş bulamadıklarından İstiklal Marşımızı okumaya kerhende olsa mahkum oldular.

 İSTİKLAL MARŞI’MIZ MİLLETİMİZİN İMANIN SESİDİR!

     Bu şanlı millete Rabbimizin bir daha İstiklal Marşı yazdırmaması temennisiyle yazılan Milli marşımızın yerine 93 yılda tüm çabalara rağmen millet tarafından kabul görecek yeni bir marşın konamamasının sebebi merhum Mehmet Akif Ersoy’un bu marşta milletimizin imanından gelen hürriyet duygusunu seslendirmesinden dolayıdır.

     Ülkemizin tüm bölgesel,etnisel,dinsel ve mezhepsel ayırımcılıkları ortadan kaldırarak her yönüyle kalkınmasını sağlayarak bunu kıyamete kadar devam etmesini sağlayarak birlik ve beraberliğini sürdürmesi dileğiyle.

    Merhum Mehmet Akif Ersoy ve onun bu güzel marşını 12 Mart 1921 tarihinde kabul eden Meclisimizin vekillerinin kendileriyle ataları ve ecdatlarının ruhlarının şad mekânlarının ise Cennet olması dileğiyle İstiklal Marşımızın 93.kabul yıl dönümü kutlu olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


12.03.2014 00:00:00

Ali Genç

Şanlı Al Bayrağımızın 93 Yıllık Arkadaşı İstiklal Marşımız

Şanlı Al Bayrağımızın 93 Yıllık Arkadaşı İstiklal Marşımız