Yeni Sanayi ile ilgili son günlerde yine dedikodu çıkmaya başladı. Tam o sırada TOKİ Başkanı ile Başkan Yazgı ve Milletvekilleri görüşmesinde bir hafta sonra ihaleye çıkılacağı açıklaması geldi. Elbette sanayide birileri sürekli dedikodu ürettiği artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunun aslında nedeni ise birazda gecikme, bu dedikoduculara böyle bir fırsatı yetkililer vermiş oluyor. Bazı konularda tarih verirseniz bu dedikodularada katlanacaksınız.

      Geçtiğimiz günlerde aracımın kış bakımı için birkaç gün sanayiye gitmek durumunda kaldım. Tamirciye varıyorum sanayi iptal mi edildi? Elektirikçiye gidiyorum aynı soru ile karşılaştığımı söylemek isterim.

       Öğle saatlerinde birkaç dost sanayi yemeği yapmış benide ısrarla davet ettiler. Bende bir kaç lokma almak için sofraya oturdum. Biliyorsunuz sanayi sofrası komşu esnaflarla beraber yenir. Yine buraya gelen esnaf Sanayi projesi iptal mi oldu sorusu ile karşılaştım.

     İkindiye doğru bu konuyu öğrenmek ve araştırmak için Belediyeye gittim. Belediyede Sayın Yazgının olmadığını ve sanayi konusunu halletmek için Ankarada olduğunu öğrendim. Ama birkaç yetkiliye iptal konusunu sordum böyle bir durumun olmadığını anlattılar.

       Tabi ben konuyu Yazgı dan öğrenmek için kendisini telefonla aradım. Kendiside bana konuyu detaylıca anlatarak TOKİ ile az önce Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve sanayi ilgilendiren iki esnaf Başkanı Mehmet Üçkulak ve Mesut Konuk ile birlikte görüşme yaptıklarını ve bir hafta içinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

      Daha sonra akşam üstü TOKİ Başkanı ile görüşmelerin resimleri Sayın Yazgı´nın internet sayfasında paylaşıldı. İhale ile ilgili bilgide bu resimlerin alt sayfasında paylaşılarak konuyla ilgili olanlara duyuruldu.

      Şimdi bu konu 5 aydır sürüncemede olunca konu başka mercilere çıkarılarak sanayi esnafımıza sanayi iptal edildi dedikodusu verilmeye çalışıldı. Hatta sanayi arsası Üniversiteye yapılacak Tıp Fakültesine verildiği şeklinde yalanlar sanayi esnafına üflenmiş.

     Bu yalan cuk diye yerine oturmuş olmali ki, sanayicinin kafası karışmış. Bu girişim ve çalışmalar sonucu ihaleye çıkma açıklaması yapılınca olay umarım gerçeiğinin anlaşılmasına neden olur.

      Bu proje 400 milyon liralık bir proje, bu projeyi devletten başka proje yapacak kimse yoktur. Bu nedenle bu proje hemen iki günde yapılacak ve projelendirilecek bir durum değildir. Bunun bir çok aşaması bulunduğunu unutmamak lazım. Birde bu proje sadece TOKİ tarafından Aksaray da yapılan bir proje.

      Peki sanayi neden 5 ay sürüncemede kaldı derseniz. Ben bu konuyu zaman zaman sorduğum için az çok bilgi sahibiyim. Hazırlana projeye esnafımız itiraz edince yeniden proje hazırlanmak durumunda kalındı.

     Hazırlanan yeni proje yeniden TOKİ´ye onaya gitti. Proje üzerinde yapılan incelemede yeniden bazı ilaveler ve değişiklikler istendi. Bunun nedeni ise TOKİ yasasına uygun olması için küçük değişiklikler. Yani bu gel gitler zaman almıştır.

      Ama Yazgı konuyu sürekli takip ederek nerede ise her 15 günde bir Ankara´nın yolunu tutarak konuyu takip etmiştir. Yani konuyu ciddi bir şekilde takip ettiğini biliyorum. Neticede gelgitler sonucu iş sonuçlanmıştır.

     Diyebilirsiniz ki, bu neden bu şekilde uzadı? Özel sektör ve şahsi işler olmadığı için devletin bünyesinde işler özel sektör gibi yürümez. Yazışmalar, plan ve ödemeler konusu ciddi olarak incelenir ve resmiyetten geçer. Bundan dolayıda işlerin yapılmasında bazen elinizde olmadan işlerin gecikmesi ortaya çıkar. Yoksa bu gecikme Belediyeden kaynaklanan bir hadise değildir.

      Mesele işin gecikmelide olsa yapımının hayata geçmesidir. Hani bir söz var ya, ?geç olsun güç olmasın.? Yaeni sanayi projesi şimdiden sanayicimize hayırlı olsun.


9.11.2017 00:06:29

Erdogan Kaya

Sanayide iptal yok ihaleye çıkılıyor

Sanayide iptal yok ihaleye çıkılıyor