Aksaray’a ilk defa bir köprü yapıldı, bu köprünün yapıldığı dönemde bazı yerlere köprü yapılması ile ilgili talepler vardı. Birisi Nevşehir kavşağı, diğeri Sanayi kavşağı idi. Birçok dedikodusu yapılan Sanayi kavşağı nihayet yapıldı, yapımı esmasında köprünün hantal yapısı da eleştirilmişti. Eleştirenlerin biriside bendim, çünkü ilerde bu köprünün ihtiyacı karşılamayacağı durumunun olabileceğini düşünmüştüm. İşte o gün geldi çattı, sanayi kalkıyor ve yerine yeni bir şehir kuruluyor. Sormak lazım bu köprü şimdi ne olacak, bu bölgeye yeterli olacak mı?

       Köprü yapılmasına kimsenin karşı olması mümkün değil. Büyük şehirlerde de köprüler yapılıyor, Konya da üç ayda dört ayda köprüler bitiriliyor, Allah aşkına köprülerin geliş gidişine göre yapılışlarını görüyorsunuzdur. Ankara gibi şehirlerde de köprüler yapılıyor, karşıdan karşıya geçişlere bir bakın, alt geçişlere bir bakın. Birde bizimkine, bu köprü bölgenin ihtiyacını karşılıyor mu?

       Bizim köprüden sanayiye yâda sanayiden şehre geçişte yaya geçişi hiç düşünülmüşmüdür? Buradan karşıya geçerken yayalar herhalde havadan uçacaklar. İlin adamı köprü yaparken, yaya geçişleri düşünmüş, yerin altından insanlar karşıya geçerken, birde üst geçiş yaparak yayalara kolaylık sağlanmış. Bizim köprüde böyle bir olayı bulmanız mümkün değil yaya geçerken mutlaka araçlarla karşı karşıya gelmektedir.

       Hadi şimdi burası sanayi buradan geçen insanların nerede ise tamamı araçlarla geçiş yapıyor. Birde burada resmi kurumlar var buraya gelenlerde merkezden geldiği için araçlarla geliyor. Yarın burası konut ve yeni bir yerleşim merkezi olunca elbette burada aileler yaşayacak, peki o zaman yaşanacak kazaları düşünebiliyormusunuz?

       Sanki bir köy ve kasabanın yol ayrımından geçen bir üst geçit köprüsü. Şehirden geçtiğini hiç kimse düşünmemiş, bu kadar üstten geçişle yapılmış basit bir köprü. Sanayiye geçişi alttan yapılsa, aynı anda yayalarında geçeceği alt geçiş yapılsa fenamı olurdu? Yapılan bir hizmetin on yıl yirmi yıl gerisini hesap etmemiz gerekirdi.

       Tıpkı şehir merkezinde bir duble rakıya, bir tavaya yol kaldırımlarını aparmana katarak bugün sıkıntısını çektiğimiz gibi şimdi de bunun sıkıntısını çekeceğiz. Hizmetin başında olanlar 50-60 yıl sonrasını düşünerek devletin parasını harcamamalılar. Büyük bölcekteki çarpık yapılaşmadan dolayı yolların durumunu görünce o günün idarecilerine güzel dualar etmiyormusunuz?

       Bu köprü neye mal olursa olsun yıkılmalı, yerine bölgeye yakışır bir köprü yapılmalı. Sayın Palta bu köprünün üzerinden geçenlerin ilimiz hakkında yanlış konuşmalar yâda kanaate sahip olmamaları için köprünün çevresinde düzenleme yapmak durumunda kaldı. Mevcut hali bile çok çirkin ve düzensiz bir durum da idi.

      Şehir merkezinin dışından geçecek olan yolunda artık engellenmesi son bulmalı. Aksaray’ın kaderi ile oynanmamalı, çünkü bu yolun karşı bölgeleri de şehre katılarak konut bölgesi olacağı için bu yolun araç trafiği olarak hafiflemesi lazım. Hafiflemesi içinde çevre yolunun derhal faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Yoksa her geçen gün bu yol yoğun trafikle karışılacağı için kazalarla karşı karşıya kalacağız. Zaten şehir Konya bölgesine doğru kayıyor, açılacak yolda on sene sonra şehir merkezinde kalacaktır. Şehir merkezinden geçecek araçlarda mevcut tesislere yeterli olacağı kanaatindeyim.

      Gelelim küçük sanayi kentsel dönüşüm projesine. Geçen hafta sonu imzalar atılmaya başlandı, imzaların devamı gelecek. İnanın projelere baktığımda hem sanayi hem de kurulacak kentsel dönüşüm yani konutlar mükemmel. Ben hiçbir yerde böyle bir sanayi projesi inanın görmedim, ne kadar mükemmel proje. Girişi ile duruşu ve projesi ile mükemmel, öyle bir giriş projesi var ki sanayiye değil de şehre giriyorsunuz. Konutlar dersen yine aynı şekilde, yepyeni bir şehir projesi.

       Büro açılışında orada idim, bazı sanayiciler yerin uzak olduğunu Konya da bile sanayinin şehir içinde olduğuna itiraz ediyorlardı. İtiraz edenlerin bazılarını tanıyorum muhalefet olsun diye yapıyorlar. Belediyeyi suçluyorlardı, burada Belediye öncülük yapıyor, ama işi tamamen TOKİ yapıyor ve vatandaşla da TOKİ muhatap ve teminat. Bundan daha iyi sağlıklı görüşme olur mu ilk imzalar başladı. İmzalar biran evvel atılsında yeni bir şehir ve yeni bir sanayiyi görelim. Türkiye de birkaç yerde yapılan bir proje, ele geçmez bir fırsat müteşebbisler bir an evvel görüşmeliler, bu fırsatı değerlendirsinler. Proje fotoğrafları bile insanı büyülüyor.


22.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Sanayi Köprüsü İhtiyacı Karşılar mı`

Sanayi Köprüsü İhtiyacı Karşılar mı?