Ben bugün aslında Ramazan Bayramı ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyordum. Ama bu konu Bayram sonuna kaldığında bayatlayacağı düşüncesi ile bugün yazmayı düşündüm. Ama yine de yazımın son bölümüne bayramla ilgili birkaç satır yazacağım. Malumunuz Belediye ile sanayi esnafı arasında bir gerginlik vardı. Bu gerginlik kan davasına dönüşmüşçesine sanayide gösterilere bile neden olmuştu. Konu ise sanayinin taşınması ve esnafın mağduriyet şikayetleri idi. Bu kızgınlık 7 Haziran seçimlerine bile çoğunlukla yansımıştır.

      Salı günü Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı sanayide meydana kurulan 1500 kişilik iftar sofrasında sanayi esnafı ile buluştu. Kurulan iftar masaları tamamen dolu idi. Bende zaman zaman Belediyenin iftar sofralarına katılıyorum, İftara 45 dakika kala alana gelen Yazgı bütün masaları gezerek esnafla tokalaşıp hal hatır sordu.

     İftar öncesi esnafa hitaben bir konuşma yapan yazgı büyük alkış aldı. Benim burada asıl yazmak istediğim konu ise, yemek değil sanayicileri yakından ilgilendiren konu. Herkes başkandan sanayinin durumu ile ilgili ne söyleyecek diye gözüne bakıyordu ve yazgı:

      ? Saygı değer sanayici kardeşlerim Cuma günü yine burada idim. Başkanınız Mehmet Uçkulak ile bazı esnafları gezip sanayinin acil problemlerini dinledim. Burada da bir iftar vermeyi kararlaştırarak bugün buradayız. Sizin beklediğiniz konuya gelince TOKİ ile yaptığımız görüşmeler son aşamaya gelmiştir. Sanayi kesin kalkacak, hiçbiriniz mağdur olmayacaksınız. Cazip fiyatlarla işyerlerinize kavuşacaksınız, mülk sahipleri de burasını yıktıktan sonra 18 uygulayıp arsalarını teslim edeceğiz. Buraya yepyeni bir yerleşim yeri kazandıracağız. Bayram sonu yine sizlerle bir araya gelip istişare yaparak son kararları birlikte alacağız. Ardından en kısa zamanda yeni sanayimize başlayacağız? dedi.

      Baktım dün Belediyeyi protesto eden esnaf bu sefer Başkanın bu konuşmasını alkışladı. Demek ki istenirse oluyormuş ve sanayi ile Belediye kucaklaşabiliyormuş. Yapılan yeni proje herkesi memnun etmiş olmalı ki, yemek masaları tıklım tıklım dolu idi.

       Yemekte hem Madeni Sanatkarlar odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve hem de ağaç işleri Başkanı Mesut Konuk hazır bulundular. Her iki Başkanda birer konuşma yaparak, Başkan Yazgının sanayiye gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca sanayinin taşınması için karşılıklı fikir birliği içinde çalışma yürütülmesinden dolayı da memnun olduklarını söylediler.

      Şunu demek istiyorum, sanayinin artık eli kulağında ve taşınması kesin. Ama en önemlisi bu taşınmadan her iki tarafında memnun olması çok önemli. Kırmadan dökmeden, sertleşmeden hoşgörü içinde karşılıklı anlaşmanın oluşu Aksaray için bir kazanç.

      BAYRAMLAR SEVGİ DOLSUN

      Salı akşamı teravihten sonra bir yerde çay içerken, bir dostumuzda o sohbete katıldı. Burada söylediği şu cümleler çok enteresandı: ? koskoca Ramazan geldi geçiyor, Bayram geldi ama bakıyorum nereye gitsen herkes siyaset konuşuyor. Herkes siyasetten başka bir şey düşünmüyor, bu insanların başka işleri yok mu? Siyasetçisi de, siyaset dışı insanlarda bunu konuşuyor. Tamamen siyaset kolik olmuşuz arkadaşlar? dedi.

      Çok doğru bir söz, siyaset uğruna tamamen birbirimize ters bakar olduk. Can ciğer insanlar bile benim gibi düşünmüyor diye en yakın dostuna küsüp eleştiriyor. Bilmem bu topluma ne oldu anlamak mümkün değil. Herkes birbirinin görüşüne saygı duysa zaten bu basit ve düşüklükler yaşanmaz.

     Dolayısı ile Bayramlar bir fırsat olarak değerlendirilmeli ve kucaklaşıp barışılmalı. Bu kardeşlik ve kucaklaşma her kesimde yaşanmalı. Ya biz çok rahat ve yapacak işimiz yok birbirimizi kırıyoruz, yada çok boşboğazız. Şu etrafımızda evsiz barksız, vatansız yurtsuz, evinden vatanından olmuş insanlara bir bakalım. Kendi ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilelim dostlar.

      Kırmak kolay, ama yapmak kadar zor bir şey yoktur. Müslümanlar için Bayramlar kırıkları tamir etmek ve kardeşlik zamanıdır. Bayram geleneklerimiz unutulup gidiyor, gelin eski bayramlara yeniden dönelim. Gençler ve çocuklar örf ve adetlerimize göre yaşamı öğrensin.

      Valiliğimizin bayramlaşma programını da eleştirmek istiyorum. Bayramlaşma uzakta değil merkezde yapılmalı ki, herkes gelebilsin. Eski köye yeni adet çıkmasa iyi olur, yaz günü en güzeli Kültür evinin bahçesi olsa ne kadar uygun olurdu.

       Bütün okurlarımın, İslam aleminin, zulüm gören bütün Müslümanların ezilmekten kurtulmalarını Cenabı Mevla´dan niyaz ederken, nice bayramlara sağlık ve sıhhat içinde girin.


15.07.2015 18:28:06

Erdogan Kaya

Sanayi Belediye ile kucaklaştı

Sanayi Belediye ile kucaklaştı